Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

METROLARDA 13 KADIN ISTASYON AMIRI

METROLARDA 13 KADIN ISTASYON AMIRI

IBB istiraklerinden METRO ISTANBUL’da egitimlerini basariyla tamamlayan yeni istasyon amirleri göreve basladi. Sirketin 33 yillik tarihinde, istasyon amirleri arasinda ilk kez 13 kadin yer aliyor.

Haber/Elmas Aydogan

Türkiye’nin en büyük kent içi rayli sistem isletmecisi Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB), pandemiye ragmen yeni açtigi hatlarla büyümeye ve istihdam yaratmaya devam ediyor. Güvenlik ve temizlik görevlileriyle birlikte toplam yaklasik 5 bin kisiye istihdam saglayan sirkette, egitimini basariyla tamamlayan 30 istasyon amiri göreve basladi.

IBB istiraki METRO ISTANBUL’un genel müdürü Özgür Soy, 2 ay süren teknik ve teorik egitimin ardindan isbasi yapan 30 istasyon amirinin 13’ünün ilk kez kadinlardan seçildigini belirterek, “Sirketimizin 33 yillik tarihinde bir ilk yasandi. Egitimlerde ve sinavda basarili olan 13 kadin arkadasimiz istasyon amirleri olarak göreve basladi. Toplam 268 istasyon amirimiz var ve 255’i erkek. Çünkü, rayli sistemlerin dünya genelinde erkek egemen bir sektör. Biz kadina öncelik veren, liyakat ve kariyer gelisimini öncelikli tutan bir aile havasi yaratmak için yola çiktik” diye konustu.

2019 yilinda sadece 8 kadin tren sürücü oldugunu ve sirketin kadin çalisan oraninin yüzde 8 seviyesinde bulundugunu hatirlatan Özgür Soy, bu dengesizligi ortadan kaldirmak için Eylül 2020 yilinda yapilan ise alimlarin yüzde 92’sinin kadinlardan belirlediklerini ve 88 kadin tren sürücüsünü ekibe dahil ettiklerini söyledi. Yüzde 9.44’e yükselen kadin çalisan oranini ikinci etapta yüzde 15’e, sonra çok daha yukarilara tasimayi hedeflediklerini vurgulayan Soy, söyle konustu:

“IBB ailesinde kadinlarin her alanda her isi son derece basariyla yapabildigini görüyoruz. Erkek isi olarak lanse edilen islerde çalisan kadinlar; gençlerimize, diger kadinlara ilham ve cesaret vererek ‘Neden olmasin ben de yapabilirim’ dedirtiyor. Bunu sirketimize basvuran kadin tren sürücülerimizle yaptigimiz görüsmelerde anlattiklari hikayelerden de gözlemleyebiliyoruz. METRO ISTANBUL olarak, yolcularimizi müsteri gibi degil misafir gibi görüyoruz. Onlari en iyi sekilde ve güler yüzle karsilamak bizim Istanbullulara olan borcumuz. Istasyon amirlerimiz de sahada yolcularimiza karsi bizi temsil eden görünen yüzümüz. Bu nedenle yolcularimizla iyi iletisim kurmalarini ve en güvenli, konforlu sürüsü gerçeklestirmelerini bekliyoruz.”

METRO ISTANBuL’da güvenlik amirleri 2 ay süren zorlu teknik ve teorik egitim sürecinden geçerek ise basliyor. Her bir aday; kriz ve ekip yönetimi, liderlik, ilkyardim ve iletisim gibi alanlari kapsayan genis bir egitim sürecinden geçiyor. Bir kismi uygulamali olan bu egitimlerin sonunda hem yazili hem de uygulamali sinavlar yapiliyor. Arizali bir yürüyen merdivenin ya da asansörün tamiri ile istasyonda bayilan yolcuya müdahale gibi konularda adaylarin basarisi ölçülüyor.



  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 16.1 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı