Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Mevlüt Uysal`a siyah çelenk

Mevlüt Uysal`a siyah çelenk

Basaksehir`de bir çok mahallenin imar sorununu çözemedigi gerekçesi ile Güvercintepe mahallesi basta olmak üzere bir çok mahalledeki vatandassin tepki gösterdigi belediye baskani halka saglikli bir bilgi vermedigi için protestolarin ardi arkasi kesilmiyor

Mevlüt Uysal`a siyah çelenk

Basaksehir`de bir çok mahallenin imar sorununu çözemedigi gerekçesi ile Güvercintepe mahallesi basta olmak üzere bir çok mahalledeki vatandassin tepki gösterdigi belediye baskani halka saglikli bir bilgi vermedigi için protestolarin ardi arkasi kesilmiyor

Basaksehir Güvercintepe mahallesinde bulunan 20`ye yakin dernegin destek verdigi Basaksehir Belediye baskani Mevlüt Uysal`a siyah çelenk birakma eyleminde STK.tesilcileri belediye baskani tarafindan insan yerine konulmadiklarini iddia ederek tepki gösterdiler. 

STK.temsilcileri yillardir yarim yamalak verilen imarlarin son yillarda Sehircilikve Çevre Bakanligi tarafinden rezerv alan ilan edilen orta bölgelere üvey evlat muamelesi yapildigini iddia ederek bizim seçtigimiz baskanimiz ne yazik ki sorunlarimizin çözümü  için derlerimizle ilgilenmiyor diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Basin açiklamasini okuyan protestocu ekibin yetkilisi sunlari söyledi;

Bundan 20 gün önce Güvercintepe mahallesinde genis katilimli bir basin açiklamasi yaparak Belediye ye 20 gün içinde bize makul ve mantikli bir cevap vermez iseniz Belediye`nin kapisina siyah çelenk birakacagimizi ifade etmistik. Belediye baskani dahil hiç bir yetkili sanki yüzlerce vatandas protesto eylemi yapip sorularini dile getirmemis gibi davranarak her sey güllük gülistanlikmis gibi bir havaya büründüler. 

Aradan geçen zamana ragmen hiç bir gelismenin olmamasindan sonra yüz kisilik bir grup mahalle muhtari ile birlikte belediyenin önünde bir basin açiklamasi yaptilar.

Özellikle bayanlarin çok sinirli oldugu görüldü. Bir bayanin yillarca yemedik içmedik bir arsa alarak basimizi sokacak bir ev yaptik.Simdi Çevre ve Sehircilik Bakanligi ile belediyemiz el ele vererk bu arsalarimiza göz dikmisler. Aslinda çok sey söylemek isterim ama bu yagmurun altinda arkadaslarimin vaktini almak istemiyorum diyerek sert tepki gösterdi.

Bir müteahhit biz buraya kavga ve kargasa çikarmaya gelmedik. Isterdik ki baskan veya bir yardmcisi bizleri çiçeklerle karsilayarak bekleme salonunda konussun. Ancak baskan birakin konusmayi bizim iki katimiz polis ve Zabitayi karsimiza dikmis. Yaziklar olsun diyorum baska söylleyecek söz yok dedi.

Iste Basin açiklamasi

Degerli basin emekçileri‚ saygideger mahalle sakinleri‚

Basaksehir ilçesinin orta bölgesi diye tanimlanan Güvercintepe‚ Sahintepe ve Altinsehir`de yasamlarini sürdüren yaklasik 150 bin vatandasin kaderini ilgilendiren‚ 30 yildan bu yana bir türlü çözülemeyen‚ halka reva görülen ilgisizlik ve sevgisizlikle her geçen gün daha da keskinlesen imar sorunlarinin çözümündeki hassas noktalara ve konunun aciliyet durumuna dikkat çekmek amaciyla‚ bölgemizdeki tüm sivil toplum kuruluslarinin destek ve katkilariyla‚ halk kitlelerinin yogun katilimiyla 08 Eylül Pazar günü detayli bir basin açiklamasini kamuoyuyla paylasmis ve o günden sonra dayanismamizin gücünü ifade eden bir disiplin içinde çalismalarimizi hizlandirmistik.

Ailemizin‚ mahallemizin ve bizlerin feryadini haykirarak‚ idarecileri‚ yöneticileri ve yetkilileri bir kez daha duyarli davranmaya çagirmistik.

Basin açiklamamizin içeriginde‚ 01 Ekim 2013 tarihini esas alarak‚ o güne kadar herhangi bir olumlu adim atilmamasi ve taleplerimizin karsiliksiz kalmasi halinde‚ kalabalik bir vatandas destegiyle birlikte Basaksehir Belediye binasi önünde toplanacagimizi‚ davamizin hakliligini bir kez daha savunacagimizi‚ iktidardaki belediyenin temsilcilerinin bizlere karsi sergiledikleri tutumu protesto etmek amaciyla yüregimizin yangininda yükselen mücadele atesini temsilen siyah çelenk koyma eylemini uygulayacagimizi vurgulamistik.

Bu gün‚ sesimize kulaklarini tikayan‚ sikintilarimizi anlamamaktan yana tavir koyan ve oylarimizla göreve geldigini hatirlamakta zorlananlarin yani basindayiz.

Imarimizin hemen açilmasini‚ yasam kosullarimizin insani boyuta ulastirilmasini ve bölgemizdeki yerel yönetim zafiyetlerinin bir an önce düzeltilerek iyilestirmeler yapilmasini istiyoruz.

Basaksehir Belediye Baskani Sayin Mevlüt Uysal`in soyadiyla çelisen hirçin yapisini derhal terk etmesini talep ediyoruz.

Sayin Uysal‚ yetkiler elimden alindi mazareti ile masumluk kisvesi arkasina gizlenemez.

Sayin Uysal‚ 2009 yilindan beri verdigi sözleri tutamayisini daha fazla göz ardi edemez.

Sayin Uysal‚ `` Iktidara gelirsem‚ alti ay içinde imar sorununu çözecegim `` vaadini karanliklara gizleyemez.

Sayin Uysal‚ Belediye Baskan Yardimcisi Senol Ercan`in hazirlattigi imar planini neden 2.5 yil bekletip‚ sonra da hasiraltina ittigini mantikli yoldan izah edemez.

Sayin Uysal‚ halkin cebinden çikan 650 Bin TL. ile yaptirdigi imar planlarini neden hayata geçiremedigini dogru cümlelerle söyleyemez.

Sayin Uysal‚ 4.5 yildir bereceriksizlikle ve yetersizlikle harcadigi imar çözümü firsatlarini unutup‚ benim elimde yetki kalmadi bahanesiyle halkla dalga geçemez.

Sayin Uysal‚ mahallenizde kentsel dönüsüm olmayacak‚ TOKI buralara karismayacak taahhüdünü verip‚  ardindan da Çevre ve Sehircilik Bakani Erdogan Bayraktar`in projelerine en fazla sevinen kisi olma ayibini asla silemez.
Bizlerin eliyle‚ kalplerimizin diliyle‚ ruhumuzun yarali haliyle konulan bu siyah çelenk‚ vatandaslarla bir türlü gönül bagi kuramayan‚ kalp kirma makinesi rekorlarini elinde bulunduran‚ ilçedeki sivil toplum kuruluslarini tanimadigini açiklamaktan sakinmayan‚ söz verip te sözünde duramayan‚ hatalarindan ötürü utanip sikilmayan Mevlüt Uysal`in alninda kara bir leke olarak asili kalacaktir.

15 Nisan 2013 tarihinde‚ mahallemizdeki bir bilgi evindeki demecinde 1-2 ay içinde imariniz açilacak sözünü veren Çevre ve Sehircilik Bakani Sayin Erdogan Bayraktar`da‚ o günün üzerinden alti ay gibi bir zaman dilimi geçmesine ragmen herhangi bir olumlu gelisme yasanmamis olmasini‚ umariz vicdaninda bir kez daha tartacaktir.

Son olarak belirtmek isteriz ki‚ 08 Eylül günü baslattigimiz‚ 01 Ekim tarihine sanli duygularla tasidigimiz  onurlu mücadelemizin dinamigi içinde‚ 30 Ekim 2013 e kadar imarimizin açilmasi adina umudumuzu hala koruyor‚ bu sürece kadar herhangi bir somut hareket saglanamadigi takdirde‚ eylemlerimizin daha üst boyutlara ulasacagini ve inandigimiz yoldaki kararli durusumuzun asla yikilmayacagini siz degerli basin emekçileri ve saygideger kamuoyu önünde açikça ilan ediyoruz

Basaksehir Times Haber Merkezi /Özel Haber -Çagla Pekgüleç
 

 



  • Cuma 23 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false