Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

MHP`ye silahli saldiri

MHP`ye silahli saldiri

MHP Esenyurt Seçim Irtibat Bürosu`na bir grup tarafindan silahli saldiri düzenlendi. Saldirida 7 kisi yaralandi. Yaralilardan, partinin basin danismani Cengiz Akyildiz, kaldirildigi Esenyurt Devlet Hastanesi`nde hayatini kaybetti. Saldiri ile ilgili 6 ki

MHP`ye silahli saldiri

MHP Esenyurt Seçim Irtibat Bürosu’na bir grup tarafindan silahli saldiri düzenlendi. Saldirida 7 kisi yaralandi. Yaralilardan, partinin basin danismani Cengiz Akyildiz, kaldirildigi  Esenyurt Devlet Hastanesi`nde hayatini kaybetti. Saldiri ile ilgili 6 kisinin gözaltina alindigi bildirildi.

MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli yarin Cengiz Akyildiz`in hayatini kaybettigiEsenyurt Devlet Hastanesi`ne gidecek ve basin açiklamasi yapacak.

MHP Genel Baskan Yardimcisi Celal Adan, "Bölücü unsurlardan süphelendiklerini" söyledi.

Hastane önünde MHP`li bir grup ve karsit görüslü bir grup arasinda tartisma meydana geldi. MHP`li grubun karsit görüslü grubun üzerine dogru kosmasinin ardindan yumruklasmalar yasandi.

Hastane önünde MHP`li bir grup "Ya Allah Bismillah Allahu Ekber","Aponun p.çleri yildiramaz bizleri", "Vur de vuralim öl de ölelim", "Dise dis kana kan intikam intikam"  sloganlari atarak yürüyüse geçti. Grubun yürüyüsünü polis engellemeye çalisiyor. Hastane önünde ise `dise dis kana kan intikam intikam" "Vur de vuralim öl de ölelim"  sloganlari atiliyor.

YARALILAR VAR

Edinilen bilgilere göre, olay Esenyurt’ta bulunan MHP Seçim Irtibat Bürosuaçilisinda yasandi. Seçim Irtibat Bürosu önünde bekleyen MHP’liler ile karsit görüslü bir grup arasinda tartisma çikti. Yasanan gerginligin büyümesiyle karsit görüslü grup, MHP’lilere silah, biçak ve sopalarla saldirdi.

Yaralilar, Esenyurt Devlet Hastanesi ve çevre hastanelere kaldirilarak tedavi altina alindi. Esenyurt Devlet Hastanesi’nde durum kritik olan yaralilardan biri ambulansla baska bir hastaneye nakledilmek istendi. Bu sirada MHP’li grup yaraliyi görmek için ambulansa akin etti. Yasanan kargasada yarali için hayati önem tasiyan yasam ünitesinin bir kablosunun çiktigi iddia edildi. Bir terslik oldugunu fark eden saglik görevlileri, yaraliya ambulans içinde kalp masaji yapti. Yarali, daha sonra tekrar hastaneye sokuldu. Öfkeli MHP’li grup, ambulansin engelledigi gerekçesiyle bazi araç sürücülerine de tepki gösterdi.

ADAN: "CENGIZ AKYILDIZ KALBINDEN VURULDU"

MHP Genel Baskan Yardimcisi ve Istanbul milletvekili Celal Adan yaptigi açiklamada “Orada PKK’lilar var. Seçim irtibat bürosu açilirken tahrikler oluyor. Elleri silahli, tasli, biçakli bir grup. Sonra gelip ates açiyorlar. Cengiz Akyildiz kalbinin üstünden tek kursunla vuruluyor. Durumu çok agir“ ifadelerini kullanmisti.

Açiklamadan kisa bir süre sonra Cengiz Akyildiz`in hayatini kaybettigi bildirildi.

BDP Esenyurt yetkilileri saldirinin kendileri ile bir baglantisi olmadiginibelirterek yasanan olayin provakatif bir olay oldugunu söyledi.

12 EYLÜL DÖNEMINDE YILLARCA CEZAEVINDEYDI

Cengiz Akyildiz, 12 Eylül döneminde yillarca cezaevinde kalmisti.

Iste Akyildiz`in cezaevinde çekilen bir fotografi:

MHP`DEN KAN ANONSU

Ülkü Ocaklari Dernegi ve MHP’liler agir yarali Cengiz Akyildiz için sosyal medyadan  0 rh – kan anonsu yapmisti.

Iste silahli saldirida hayatini kaybeden Cengiz Akyildiz`in fotografi:

Odatv.com



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı