Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Mikail Karapinar “Gerçekten Halk Perisan Alim Gücü Kalmamis”

Mikail Karapinar “Gerçekten Halk Perisan Alim Gücü Kalmamis”

Esenler Belediyesi Mart ayi Meclisinde Iyi Parti adina gündem disi söz alan Meclis Üyesi Mikail Aslan söz alarak gündemi degerlendirdi. Ukrayna Savasi ve Esenlerdeki esnafin yapilan zamlar karsisinda durumunu mecliste dile getirdi.

Mikail Karapinar “Yani basimizda bir savas basladi. Bu savasta digerleri gibi kazanani olmayan o cografya da ve yakin çevresinde yasayan halklar için acidan baska bir sey ifade etmeyecek. Sagduyulu davranip bu savasin bir an önce bitmesi için baris odakli girisimlerde bulunmak gerekmektedir.

Geçen hafta sonu Iyi Parti Il Baskanliginin düzenlemis oldugu "Anlat Istanbul" programi dogrultusunda Esenler'de es zamanli tüm mahallerinde esnaf kardeslerimizi derneklerimizi ziyaret ettik,  Elektrige gelen zamlar vatandasin birinci gündemini olusturmaktadir. Çogu dükkân elektrik lambalarini yakmiyor. Fazla tafura geliyor. Elektrik faturalarinin tutari kira tutarlari ile es oldugunu söylüyorlar. Acilen elektrige yapilan zamlar yeniden düzenlenmeli esnafin yapmis oldugu satislar ile paralellik arz etmelidir.

Esnaf kardeslerimizin beyanina göre satislarda % 50 düsüs var. Kiymanin kilosu 100 TL olmus vatandas 10 TL’lik kiyma istiyor. Yani 100 gr. kiyma alabiliyor. Bunlari siyaset olsun diye söylemiyorum. Gerçekten halk perisan alim gücü kalmamis.



  • Perşembe 16.8 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu