Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Mikail Karapinar; Esenler Belediyesi'nin 2021 yili faaliyet raporunu sert bir sekilde elestirdi.

Mikail Karapinar; Esenler Belediyesi'nin 2021 yili faaliyet raporunu sert bir sekilde elestirdi.

IYI Parti Esenler Belediyesi Meclis Üyesi Mikail Karapinar “Esenler Belediyesi'nin 2021 yilina iliskin faaliyet raporunu elestirerek “Buda gösteriyor ki bütçe yapilirken iyi arastirma yapilmadan gelisi güzel yapilmistir” dedi.

Haber/Hasan Gürsoy

Esenler Belediyesi'nin 2021 yilina iliskin faaliyet raporu nisan ayi ikinci meclis oturumunda görüsüldü. IYI Parti Esenler Belediyesi Meclis Üyesi Mikail Karapinar partisinin adina faaliyet raporu hakkinda görüslerini açikladi.

“Buda gösteriyor ki bütçe yapilirken iyi arastirma yapilmadan gelisi güzel yapilmistir”

Belediyemiz bünyesinde çalisan görev yapan tüm emekçi çalisan arkadaslara ve belediye yönetimine yapmis olduklari hizmetlerden dolaya tesekkür ederek konusmasina baslayan Karapinar “ 2021 planlanan bütçeye göre en fazla parasal sapma iki gelir kaleminde gerçeklesmistir.

1. tesebbüs ve mülkiyet gelirleri 40 milyon,

2. sermeye gelirleri 150 milyon bunun sebebi nedir. Neden gerçeklesmesi zor bir planlama yapmissiniz. Vergi gelirleri ve merkezi yönetimlerden gelen para ise 43 milyon artmistir. Buda gösteriyor ki bütçe yapilirken iyi arastirma yapilmadan gelisi güzel yapilmistir.

“gider kalemleri fonksiyonel siniflandirma yapilirken neden daha ayrintili yapilmiyor”

Sayin baskan degerli meclis üyeleri gider kalemleri fonksiyonel siniflandirma yapilirken neden daha ayrintili yapilmiyor. Mesela dinlenme kültür ve din hizmetleri harcamalari ayni fonksiyonel grup içerisinde belirtilmistir yaklasik 28 milyon gider kalemini olusturmaktadir. Simdi biz burada ki gideri nereye harcadiniz diye sorsak dinlenme giderleri nedir desek din hizmetlerine yapilan harcamalari elestirdik diye algi yapacaksiniz. Bu giderlerin daha anlasilir seffaf olmasinda yarar görüyorum.

“Esper A.S. 6 milyon zarar etmistir”

Sayin baskan degerli meclis üyeleri Esper A.S. 6 milyon zarar etmistir. Zararin sebebi nedir. Yapmis oldugu çalismalari belediyeye fatura etmiyor mu?

“Eskon A.S ise 59 milyon gelir elde etmis”

Eskon A.S ise 59 milyon gelir elde etmis. 350 TL kar etmistir. Buradaki kar orani yapmis oldugu parasal harekete göre çok düsük kalmaktadir. Kar marsi %1 bile degil. Belediye istiraki Eskon daha etkin yönetilemez mi?

“Belediye bütçesine arti olarak ilave olan bir para var mi?”

Sayin baskan degerli meclis üyeleri çevre sehircilik ve kontrol müdürlügü atik toplama miktarini ton olarak beyan etmis 13 bin ton olarak gerçeklesmistir. Çevre sehircilik müdürlügünü taktir ediyoruz. toplamis oldugu geri dönüsüm atik halk dilinde hurda miktari için. Fakat toplanan hurdanin parasal karsiligi 2021 Esenler gider bütçesinin 3 de 1 kadar 120 milyon civarinda buradaki para döngüsü nasil olmaktadir.                                                               Belediye bütçesine arti olarak ilave olan bir para var mi?

“SGK’ya olan borcumuz ödendi mi, su an SGK borcumuz ne kadardir”

Geçen yil SGK borcumuzu ödemek için Eskon A.S’ye ait olan 20 daireyi belediyemiz satin aldi. ve SGK’ye borcumuza karsilik verilmek üzere meclisten yetki aldi. Bizler muhalefet olarak bunun dogru olmadigini dairelerin Eskon’un satmasi gerektigini, Esenler Belediyesi de SGK’ya olan borcunu nakit ödemelidir demistik. Ancak dairelerin satisi gerçeklesmis görüyoruz. Merak ettigimiz konu SGK’ya olan borcumuz ödendi mi, su an SGK borcumuz ne kadardir.

“2021 yilinda toplam 243 yapi ruhsati vermistir”

Esenler imar ve sehircilik müdürlügü 2021 yilinda toplam 243 yapi ruhsati vermistir.      Verilen yapi ruhsati sayisina bakilirsa kentsel dönüsümün Esenlerde çok yavas oldugu görülmektedir.

“Yapima katki sunacak paydaslarin sayisinin artirilmasi gerekmektedir”

Askeri alanda da yapilan kentsel dönüsümde 2015 ve 2022 yillarinda yani 7 yil dikkate alinirsa 37 adet daire tapusu hak sahiplerine verildigi 2021 faaliyet raporunda görülmektedir.  7 yilsonunda 37 konut tapu teslimi çok çok düsüktür. Halen yasam baslamamis.  Derhal burada yapilan çalismalarin hizlanmasi gerekmektedir. Yapima katki sunacak paydaslarin sayisinin artirilmasi gerekmektedir.”



  • Cuma 18.1 ° / 12.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı