Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Millet İttifakının Adayı Mustafa KAYA Esenler’de Seçmenle Buluştu..

Millet İttifakının Adayı Mustafa KAYA Esenler’de Seçmenle Buluştu..

Millet İttifakının adayı Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, İstanbul 2. bölge 5. sıra adayı olarak İBB Güngören Gençosman toplantı salonunda yoğun bir katılımla gerçekleşen programda Esenler halkı ile buluştu.

Saadet Partisi Esenler İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen, farklı kesimleri bir sofrada buluşturan program görsel bir şölen havasında geçti.

Sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, mahalle muhtarları, Engelli Derneklerinin yöneticileri, Millet İttifakı Esenler Siyasi parti yöneticileri ve Esenler halkının yoğun katılımıyla ilgi gören geceye Millet İttifakı İstanbul 2. Bölge 5. Sıra milletvekili adayı Saadet Partili Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya özel açıklamaları ile damgasını vurdu.

“Birleşe birleşe kazanacağız, İstanbul hakkını alacak” temalı programda Millet İttifakının Milletvekili adayı Mustafa KAYA, Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği genel seçimleri için katılımcılardan destek talebinde bulundu. 

Millet İttifakının Milletvekili adayı Mustafa KAYA, İktidarda bir sıkışmışlık, öngörüsüzlük, plansızlık ve kontrolsüzlük durumu hâkim. Hükümetin, ekonomiden, eğitime, iç ve dış politikadan toplumsal hayatın her alanında ciddi yanılgı, çıkmaz ve sorunlarla ülkeyi baş başa bıraktıklarını iddia etti. 

Özellikle Ekonomik araçlardan faiz, kur ve enflasyon yönetimi konusunda şeffaflıktan uzak politikaların bankalara ve küçük bir kitleye yaradığını belirten Mustafa Kaya, %8,5 politika faiziyle bankalara verdiğiniz faizi bankaların en az %30-34 ile halka verdiğini belirterek, ekonominin merkezinde faiz, döviz ve borsa üçgeninde insanlara zulmediliyor İfadelerine yer verdi.

Ayrıca Millet İttifakı olarak iktidara geldiğimizde ekonominin merkezine adaleti, adil ve eşit paylaşımı esas alarak refahı geniş halk tabanına yayacaklarına değinen Kaya, gelinen noktada nüfusu referans aldığımızda gayri safi milli hasılanın %67’sinin %10’luk küçük bir kesime, kalan %33’lük kısmının ise nüfusun %90’ına dağıtıldığını belirterek, sosyo-ekonomik adaletsizliği dile getirdi.

Millet ittifakı paydaşlarının bir araya gelerek oluşturduğu 2300taahhüt ve projeden oluşan 240 sayfalık politikalar mutabakat metinine vurgu yapan Kaya, yerelde siyasetin etkinliği ve sosyal belediyecilik, liyakate dayalı kadrolaşma, şeffaf kamu politikaları, denetimde şeffaflık, adil yargılama, basın hürriyeti ve şahsiyetli dış politika gibi birçok konuda Esenler seçmenine güvence verdi.

Konuşmasının sonuna doğru Mustafa Kaya, mahalle muhtarlarının, engelli derneklerinin, spor kulüplerinin, Sivil toplum kuruluşlarının kadın kolları, gençlik kolları ve yöneticileriyle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Millet İttifakının Milletvekili adayı Mustafa KAYA,engellilerin temel sorunları, problemleriyle yakinen ilgilendiklerini, engellilerin hayatını kolaylaştırabilmek için ne gerekiyorsa gerekli adımların sosyal politikalar mutabakat metninde de olduğu gibi hayata geçirileceğinin sözünü verdi.

Program sonunda misafirlerle ile soru-cevap kısmı gerçekleştirildikten sonra saadet esenler gençlik teşkilatının sinevizyon gösterisi ile program nihayete erdi.



  • Perşembe 16.8 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu