Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Milli Görüs`te derin çatlak

Milli Görüs`te derin çatlak

Necmettin Erbakan`in oglu Fatih Erbakan ile Milli Görüs`ün önemli isimlerinden Saadet Partisi Yüksek Istisare Kurulu Baskani Oguzhan Asiltürk arasindaki kavga büyüyor.

 Milli Görüs`te derin çatlak

Necmettin Erbakan’in oglu Fatih Erbakan ile Milli Görüs’ün önemli isimlerinden Saadet Partisi Yüksek Istisare Kurulu Baskani Oguzhan Asiltürk arasindaki kavga büyüyor.

Son olarak, Oguzhan Asiltürk bugün Ankara’da açilisi yapilacak olan “Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfi” ile ilgili Fatih Erbakan’i hedef alan bir açiklama yapti.

Oguzhan Asiltürk vakfin baskani Fatih Erbakan’i kastederek “Saadet Partisi’ni bölüyor” dedi ve açiklamasinda su degerlendirmeye yer verdi:

“Toplumda sevgi ve saygi uyandirmis büyük zatlarin çocuklari bir araya gelerek babalarinin hatirasini canli tutmak için bir vakif kurarlarsa herkesin buna saygi duymasi gerekir. Böyle bir vakfin genel merkezinde hedeflenen çalismalar yapilir. Ancak Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfi olarak kurulmus olan vakfin kuruculari arasinda Erbakan Hocamizin en büyük çocugu olan Zeynep Erbakan bulunmamaktadir. Dolayisiyla aile adina kurulmus bir vakif olma vasfinda degildir.

Ayrica vakif genel baskani Fatih Erbakan imzasiyla yayinlanan bildiride vakfin il, ilçeler ve beldelerde, Türkiye’de mevcut siyasi partilerin teskilatini andiran bir teskilat olusturacak sekilde teskilatlanacagi bildirilmistir. Bu çalisma Erbakan Hocamizin isminin arkasina gizlenilerek dogrudan Saadet Partisini bölmeye yönelik bir çalismadir.

Hocamiz, ‘Milli Görüsün tek temsilcisi Saadet Partisidir. Eger bir insan bu davaya hizmet edecekse gelip karargâha teslim olmasi gerekir’ sözünü ömrü boyunca tekrar etmistir. Kurulan vakfin Saadet Partisi ile hiçbir ilgi ve iliskisi yoktur. Saadet Partililerin dikkatine sunuyorum.

Milli Görüs toplulugu olarak ümit ve temenni ediyoruz ki Erbakan Hocamizin çocuklari babalarinin tavsiyesine uyarlar.”

 

KAMALAK DA TEPKI GÖSTERMISTI

Ayrica Saadet Partisi Genel Baskani Prof. Dr. Mustafa Kamalak 6 Haziran 2013`te söz konusu vakif ile ilgili su degerlendirmeleri yapmisti:

"Son günlerde, bazi sahislarin parti teskilatlarimizi dolasip "Erbakan Kültür Dernegi" veya "Erbakan Vakfi" kuruyoruz diyerek destek istedikleri bilgisi tarafimiza ulasmistir. Hatta bazi Il baskanlarimiza "Kurulacak Vakfin veya Dernegin Il Temsilciligi" teklif edilmistir.

Öncelikle ifade etmek isteriz ki ; bu çalismalar Genel Merkezimizin bütünüyle bilgisi disinda yürütülmektedir. Söz konusu sahislarin amaci, Erbakan Hocamizin adini kullanarak teskilatlarimiza sirayet etmek ve Saadet Partisi içinde ikilik varmis gibi göstermeye çalismaktadir.

Il Baskan`indan, mahalle temsilcisine kadar, Saadet Partisi`nin tüm mensuplari Milli Görüs disiplini içerisinde büyük bir heyecan ve kararlilikla çalismalarini yürütmektedir. Bu disiplin ve prensipler sayesindedir ki, Partimiz kisa sürede hizli bir yükselise geçmistir.

Iste Milli Görüs`ün tek temsilcisi olan Saadet Partisi`nin yükselmekte oldugunu gören bazi çevrelerin, bu yükselisi engellemek için bir takim çalismalar içine girdikleri görülmektedir.

Genel Merkezimizin bilgisi disinda gerçeklestirilen bu çalismalara karsi teskilatlarimizin dikkatli olmasi, iyi niyetten yoksun bazi girisim ve istismarlari önlemek açisindan büyük önem arz etmektedir.

Bütün Milli Görüs eri, yigit kardeslerime saygi ile duyurulur."

 

Odatv.com



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli