Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Milli parka nükleer santral önerisi

Milli parka nükleer santral önerisi

Makina Mühendisleri Odasi Isparta Il Temsilcisi Hasan Akilli`nin milli park ve dogal sit alani statüsünde olan Kovada Gölü çevresinde nükleer santral yapilmasi önerisi adeta sok etti.

Makina Mühendisleri Odasi Isparta Il Temsilcisi Hasan Akilli’nin milli park ve dogal sit alani statüsünde olan Kovada Gölü çevresinde nükleer santral yapilmasi önerisi adeta sok etti. Akilli, önceki gün yaptigi açiklamada Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanligina basvurarak Türkiye’nin üçüncü nükleer santralinin Isparta’nin Egirdir ilçesi sinirlarinda bulunan Kovada Gölü bölgesinde yapilmasi önerisinde bulundugunu söyledi. Akilli, nükleer santralin bilindigi gibi bir zarari olmadigini da öne sürdü.

KESICI: SÖYLEYECEK SÖZ BULAMIYORUM

Bölgedeki köylülerin de tepkisini çeken Akilli’nin önerisiyle ilgili görüsüne basvurdugumuz Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Egirdir Su Ürünleri Fakültesi Ögretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Erol Kesici, milli park ve dogal sit alani olan bölgede nükleer santral kurulmasi önerisini anlamakta zorluk çektigini söyledi. Kovada Gölü’nde geçmiste yapilan HES’in yarattigi tahribatin etkileri bile giderilmemisken buraya nükleer santral kurulmasinin önerilmesini, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak” sözleriyle elestiren Kesici, “Kovada’yi neden milli park ilan etmisler bunu biliyorlar mi acaba? Bu bölge bir agaç müzesi. Sahip oldugu iklimden dolayi biyoçesitlilik merkezi. Dünya nükleeri terk ederken biz neden sariliyoruz?” diye konustu. (Isparta/EVRENSEL)



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı