Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Milli Piyango Idaresi`nden `Talihli` açiklamasi!

Milli Piyango Idaresi`nden `Talihli` açiklamasi!

Pantolon cebinde yikanan, 22 milyonluk biletle ilgili ikramiye karari...

Deniz ÇIÇEK / Gazete HABERTÜRK

Süper Loto’da 21.7 milyon TL ikramiye kazanan talihlinin kuponunun yikandigi iddia edilirken, Milli Piyango Idaresi, su ana kadar idareye o bilete iliskin hiçbir basvuru yapilmadigini açikladi.

KUPONU CANLI YAYINDA OYNASA BILE...

Verilen bilgilere göre, yipranmis biletle basvurulmasi halinde bu bilet öncelikli olarak Milli Piyango Genel Müdürlügü uzmanlarindan olusan heyet tarafindan incelenecek. Incelenen kupon, yipranma düzeyine göre bir neticeye varilamamasi halinde, kriminoloji laboratuvarina gönderilerek incelenecek. Talihlinin kuponu yipranmis olmasina ragmen, loto makinesinin kayitlarindan oyun oynadigini ispatlayabilecegi de gündeme gelirken, yetkililer, böyle bir ispatin kabul edilemeyecegini bildirdi. Yetkililer, “Öyle bir sey olmaz. Kuponu canli yayinda da oynasa, herkesin gözünün önünde de oynasa, kazanan kuponu onun oynadigi bilinse de ikramiye ödenmez” dedi.

DAVA HARCI SOKU

Süper Loto’nun 21.7 milyon liralik ikramiyesini kazandigini ileri sürerek idareye basvuran kisinin, dava açarak parayi elde etmesi için 324 bin lira harç ödemek zorunda oldugu ortaya çikti. Talihli oldugunu iddia eden kisinin avukati Sakir Balci, “Milli Piyango Idaresi’nden basvurumuza yönelik cevap gelmedi. Kupon, pamuk ile kâgit arasinda. Dört köse itibariyla lime lime olmus. Çok katli burusmus, iç içe girmis bir belgeden söz ediyoruz. Hukuken kabul görecek bir belge olmasi konusunda çalismalar yapip, biz de ikna olmaliyiz” dedi. 



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli