Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

MILLI SEFERBERLIK

MILLI SEFERBERLIK

Sayin cumhurbaskanimiz milli seferberlik ilan etti! Bunu ?Gün çekisme, çatisma, husumet, eski defterleri karistirma günü degil. Anayasamizin 104. maddesine göre, devletin basi olarak terör örgütlerine karsi milli seferberlik ilan ediyorum` dedi.

MILLI SEFERBERLIK

Sayin cumhurbaskanimiz milli seferberlik ilan etti! Bunu “Gün çekisme, çatisma, husumet, eski defterleri karistirma günü degil. Anayasamizin 104. maddesine göre, devletin basi olarak terör örgütlerine karsi milli seferberlik ilan ediyorum" dedi.

Lakin seferberligi gerektiren durumu netlestirmedigi gibi seferberligin gereklerinin de hiçbirini yapmiyor! Hem eski defterleri karistirmadan terörün kaynagini nasil bulacagiz bunu açiklanmiyor!

Bu ülkede en büyük terör yapilanmalari ile hemhal olup onlari görmezden gelenler kim, birilerinin gündelik politik kurnazliklari degil mi bu isleri bu hallere getiren.

Feto olayinda da kandirildim diyerek kenara çekilenler, PKK meselesinde çiçek çocuklarindan sahine dönüsüverdiler. Ülkede olur olmaz istemedikleri herkesi bu konu ile ilgili töhmet altinda biraktilar ama is kendilerine gelince kandirildim diyerek örtbas ettiler.

Siyasi ayagina hala ulasilamadi! Siyasi sorumluluk hala alinmadi!

Kandirildim diyerek böyle büyük bir suçtan kurtulmak ancak böyle bir yönetimde olabilir! Böyle bir hukuk, böyle bir adalet anlayisi insanlik tarihinde görülmedi!

Siyasi ayagina tam olarak ulasilip hesap sorulamadigi için Rus elçisini öldüren katilin görev ve sorumluluk alani da net taranmamis oldugu ortaya çikti. Bu katilin cumhurbaskani gezilerinde görev yapacak kadar kendini saklamis olmasi affedilebilir bir aymazlik degildir.

Ama iyi ne varsa Ak`tan kötü bir sey olursa Hak`tan bilen ve bunu kaniksayan bir yapi olunca isler çözülemiyor! Bahaneler üretiliyor masum pozlari ve ekran hâkimiyeti sayesinde isler örtbas ediliyor.

Ama felaket boyutunda hatalar birbirini izliyor. Lozani begenmeyenler halkimiza, durur isek Sevr gelir deme gafletinde bulunabiliyor!

2023 dünya liderligi hedefi yerini, durur isek Sevr gelir acziyetine birakiyor ama suçlu hala baskalari!

Suçlu hep baskalari olunca hesap vermek gibi bir mekanizma tabi ki olusmuyor! O yüzden isler düzelmiyor beklenen gelisme saglanamiyor.

Milli seferberlik, bu milletin ruh köklerinde var olan enerjidir. Enerji gerektiginde ortaya çikar. Lakin isterim olur mantigi ile hatali siyasi tercihleri örtbas etme araci olarak bu enerji kullanilmamali, milletin hamasi duygulari ile oynanmamalidir.

OHAL mevcut iken bu isleri çözemeyenlerin milli seferberlik ile hangi isleri çözebilecegini bu millete anlatmalidir.

Bizimki de is, 15 yildir ülkeyi çok iyi yönettigini söyleyip oy alanlarin, biz bu isi beceremiyoruz baskanlik sistemi gerekli demeleri ne ise OHAL ile is yapamayanlarin milli seferberlik demesi de o manaya gelmektedir aslinda!

Bu ülkede milli seferberlik her seyden önce; uluslararasi emperyalistlerin yerli is birlikçilerine, onlarin haklari sömüren, ülkenin kaynaklarini dis güçlere peskes çeken ekonomik anlayisina, Ortadogu halklarinin bagimsizlik ve toprak bütünlügüne göz dikenlere ve müttefiklerine, Natocu, sermayeci kalpazan siyasete karsi ilan edilmelidir.

Yoksa kendi hatalarindan ders almayan, sürekli hatalar girdabinda bogusan, gelecek öngörüsü tamamen hayal üzerine kurulu iktidar elinde, milli seferberlik ruhu körelmekten baska bir ise yaramayacaktir.



  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli