Bugün, 6 Temmuz 2024 Cumartesi

“Milyonlarca vatansever size haddinizi bildirir”

“Milyonlarca vatansever size haddinizi bildirir”

CHP Istanbul Il Baskani Canan Kaftancioglu, IBB Belediye Baskani Ekrem Imamoglu, partinin ilçe baskanlari ve ilçe belediye baskanlari tam kadro kameralarin karsisina geçti. Organize suç örgütü elebasi Alaattin Çakici'nin CHP Genel Baskani Kemal Kiliç

CHP Istanbul’dan “tehdit ve hakaret” açiklamasi:
“Milyonlarca vatansever size haddinizi bildirir”
CHP Istanbul Il Baskani Canan Kaftancioglu, IBB Belediye Baskani Ekrem Imamoglu, partinin ilçe baskanlari ve ilçe belediye baskanlari tam kadro kameralarin karsisina geçti. Organize suç örgütü elebasi Alaattin Çakici'nin CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'na yönelik tehdit ve hakaret dolu ifadelerine tepkilerini gösteren Kaftancioglu, ortak basin açiklamasinda, “Bu fütursuz cesaret gösterisi, ülkedeki yönetim boslugunun, devlet otoritesi eksikliginin, kisacasi bitmis bir iktidarin mafya yapilanmalarindan medet ummasindan baska bir sey degildir. Cumhuriyet Halk Partisi de Cumhuriyet’in kurulusundan bugüne bunun kiymetini ruhunda yasayan milyonlarca vatansever de size haddinizi bildirir. ‘Degisim ve reform’ diyenlerin biraz samimiyeti varsa, bu fütursuza gerekli islemlerin yapilmasi yönünde harekete geçmeleri gerekir. Gece yarisi televizyonlara baglanma ihtiyaci hisseden Içisleri Bakani, bu tehdit karsisinda hala sus-pus ise, ya devlet adami degildir ya tetikçinin destekçisidir ya da her ikisi birdendir” ifadelerini kullandi.
YENIKAPI / ISTANBUL
Organize suç örgütü elebasi Alaattin Çakici'nin CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'na yönelik tehdit ve hakaret dolu ifadelerine tepkiler sürüyor. CHP Istanbul Il Baskani Canan Kaftancioglu, Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskani Ekrem Imamoglu, partinin 39 ilçe baskani ve 14 ilçe belediye baskani, düzenledikleri ortak basin açiklamasiyla, suç örgütü elebasi Çakici ile tehditler ve hakaretler karsisinda sessiz kalan hükümet kanadina tepki gösterdi. Ortak basin açiklamasini yapan Kaftancioglu, sunlari söyledi:
“ADINI ANMAYA TENEZZÜL ETMEYECEGIMIZ CEZAEVI MÜDAVIMI”
“Bugün burada IBB Baskanimiz, 39 ilçe baskanimiz, 14 ilçe belediye baskanimizla karsinizdayiz. 98’nci yasini kutladigimiz Türkiye Cumhuriyeti ile ayni yasta olan, kurucu parti Cumhuriyet Halk Partisi’nin yöneticileri olarak, bugün, milyonlarca vatandasimizin ortak duygularini dile getirecegiz. Ne yazik ki dün, Genel Baskanimiz Kemal Kiliçdaroglu’na, varligini neye borçlu oldugunu çok iyi bildigimiz, ismini dahi anmaya tenezzül etmeyecegimiz bir cezaevi müdavimi tarafindan agir ifadeler kullanilmis, ölüm tehditleri yapilmistir. Bu fütursuz cesaret gösterisi, ülkedeki yönetim boslugunun, devlet otoritesi eksikliginin, kisacasi bitmis bir iktidarin mafya yapilanmalarindan medet ummasindan baska bir sey degildir.
“TALIMATLI TETIKÇILER, DURUMDAN VAZIFE DAHI ÇIKARAMAZLAR”
Talimatli tetikçiler, durumdan vazife dahi çikaramazlar. Onlarin kulagina fisildanir. O nedenle sözlerimizin muhatabi, kuskusuz CHP çinarinin altinda esamesi bile okunmayacak küçükler degildir. Burada sözlerimizin muhatabi, Türkiye’yi 90’li yillarda oldugu gibi siyaset-mafya-ticaret ekseninde yönetmek isteyen iktidarsizlardir. Kimse yasamaktan zevk aldigi karanlik dehlizlere, ülkeyi tasimaya çalismasin. Ne güçleri ne nefesleri yeter. Türkiye Cumhuriyeti, 2. Yüzyilina, safralarindan arinmis bir halde girmeye hazirdir. Cumhuriyet Halk Partisi de Cumhuriyet’in kurulusundan bugüne bunun kiymetini ruhunda yasayan milyonlarca vatansever de size haddinizi bildirir.’ Degisim ve reform’ diyenlerin biraz samimiyeti varsa, bu fütursuza gerekli islemlerin yapilmasi yönünde harekete geçmeleri gerekir. Gece yarisi televizyonlara baglanma ihtiyaci hisseden Içisleri Bakani, bu tehdit karsisinda hala sus-pus ise, ya devlet adami degildir ya tetikçinin destekçisidir ya da her ikisi birdendir.
“SIZDEN KORKMADIK KI, GÖLGENIZDEN KORKALIM”
Sizden korkmadik ki, gölgenizden korkalim. Hala 90’li yillarin karanlik mafya düzeninin hayalini gören, son güncellemesi 30 yil önce yapilmis antika mafyalardan medet ummak hangi aklin mucizesi acaba? Bu nasil bir akil tutulmasidir? Iktidarin samimiyetine turnusol kagidi islevi görecek bu olayi, takip edecegiz. Olayin mümessillerini ise hep takip edecegiz. Bu ülke; korkusuz, yüregi ülke sevgisiyle dolu, yarinlara umutla bakan milyonlarca aydinlik insanlarin vatanidir. Iste bizi ayakta tutan da budur. Bu ülkenin üreten emekçilerine, üretime sebep olan is insanlarina, namusuyla devletini kollayan memurlarina, helal para kazanip vergisini ödeyen gerçek vatansever milyonlarina saygi ile duyururuz.”


  • Cumartesi 28.8 ° / 21.9 ° Güneşli
  • Pazar 30.6 ° / 22.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 31.3 ° / 22.9 ° Güneşli