Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

?100 milyonluk halkin malini mahkeme karari ile geri aldik?

?100 milyonluk halkin malini mahkeme karari ile geri aldik?

CHP Esenler belediye meclis üyesi Mustafa Usta ?Biz 100 milyonluk halkin malini halkin cebine mahkeme karari ile geri aldik? dedi.

 “100 milyonluk halkin malini mahkeme karari ile geri aldik”

CHP Esenler belediye meclis üyesi Mustafa Usta “Biz 100 milyonluk halkin malini halkin cebine mahkeme karari ile geri aldik” dedi.

Haber; Hüseyin Koç /Hasan Gürsoy

CHP Esenler ilçe baskani Bülent Ütebay ve CHP esenler Belediye Meclis üyeleri EKM yerel basini bilgilendirme toplantisi düzenledi. Kahvaltili toplantiya CHP Il baskan yardimcisi Aksal Örüklü, Ilçe Baskani Bülent Ütebay, CHP Meclis üyeleri Mustafa Usta, Kemal Sahin ve yerel gazeteciler katildi.

CHP Esenler ilçe baskani Bülent Ütebay Kahvaltili basin toplantisin da açilis konusmasinda son zamanlarda ülkemizde ve yereldeki gündemi degerlendirdikten sonra anayasa degisikligi ile ilgili çalismalara basladigina vurgu yapti. CHP’li Esenler Belediye Meclis üyeleri 544 parsel ile yasanan süreç hakkinda gazetecilere bilgi verdi.

Esenler Belediye Baskani M.Tevfik Göksu, Turgut reis mahallesinde IBB tarafindan yapilan konutlarin yanindaki 544 parselin mahallenin dönüsümünde kullanacagini ulusal ve yerel basina defalarca ifade etmisti. “parsel parsel mahallenin dönüsümünü gerçeklestirecegiz” diyen Göksu ne oldu da Esenler Belediye Meclisinden geçirdigi bir madde ile buranin satisini Esenler Belediyesi yan kurulusu olan ESKON’a satisi gerçeklestirdi.

Kahvaltili basin toplantisinin gündemi Turgut Reis mahallesinde IBB tarafindan yapilan konutlarin yanindaki 544 parselle iliskin olarak 1/1000 ölçekli uygulama imar planina degisikligine CHP’li Belediye Meclis Üyelerinin neden itiraz ettiklerini ve mahkemeye neden tasidiklarini yerel basina anlattilar.

CHP’li Esenler Belediye Meclis üyeleri, “ilçede zaten yetersiz donati alani var ve bu yapilan planla donati alanini tamamen yok edecek. Bu plan zaten yetersiz donati alani olan ilçemize ilave yogunluk getireceginden yürütmenin durdurulmasi için yasal yollara basvurduk. Bakirköy 9. Idare mahkemesine yaptigimiz itiraz kabul edildi” dediler.

“Esenler Belediyesinin kasasina 100 milyon para kazandirirsiniz”

Kahvaltili toplantida basini bilgilendiren CHP Esenler belediye meclis üyesi Mustafa Usta “imar planlari ile haksizlik yapiliyor.544 parseli mahkemeye tasidik. Kentsel dönüsüm ve kamu yarari diye çikarilan yer yollar ve park ilave edilerek 37 bin m2 insaat alani yapiliyor.37 bin m2 insaati kat karsiligi verseniz, Esenler Belediyesinin kasasina 100 milyon para kazandirirsiniz. Biz 100 milyonluk halkin malini halkin cebine mahkeme karari ile geri aldik” dedi.

“Sehircilik ilkelerine, planlama tekniklerine ve kamu yararina uygun olmadigi”

CHP Esenler belediye meclis üyesi Mustafa Usta, “ bizler Esenler halkinin menfaatlerini korumak ve Esenlerin gelismesine, çagdaslasmasina katki sunmak için halkimiz tarafindan seçilmis meclis üyeleriyiz. Yapilan veya yapilmak istenen yanlis uygulamalara karsi çikmak gibi bir sorumlulugumuz oldugunu biliyoruz. Belediye meclisinde Turgut Reis Mahallemizde bulunan 544 parsel sayili yerde 1/1000 ölçekli uygulama imar planina degisikligine karsi çikarak itirazimizi yaptik, ama bu itirazimiz AKP’li meclis üyelerince dikkate alinmadi. Bizlerde CHP’li meclis üyeleri olarak yasal yollara basvurduk. CHP’li meclis üyeleri olarak Istanbul 9. Idare mahkemesine yaptigimiz sikâyetimiz degerlendirildi ve itiraz dosyamiz incelendi. Mahkeme itiraz dosyasini inceleyerek, yaptigimiz itirazi yerinde buldu. Istanbul 9. Idare mahkemesi “Turgut Reis mahallesi 544 parsel ile ilgili 1/1000 uygulama imar plani degisikliginde sehircilik ilkelerine, planlama tekniklerine ve kamu yararina uygun olmadigi” kanaatine varildigini belirtmistir.”

 

"Parselin Konut Alani Fonksiyonunda"

Usta “Yine mahkeme, davali idare tarafindan bilirkisi raporuna yapilan itirazda üst ölçekli 1/5000 ölçekli planda dava konusu parselin konut alani fonksiyonunda kaldigi, bu yönüyle uygulama imar plani degisikliginin arazi kullanim (fonksiyon) karari yönünde üst ölçekli plana uygun oldugu, söz konusu parselde 4 ayri ada ve parçali yapi düzenlenmesinin iptal edilerek 5000 m2 site içi yesil alan ve yollar olacak sekilde düzenleme getirildigi, belirtilmis ise de gerek plan notlarinda gerekse dava konusu parsele iliskin plan düzenlemelerinde bu sekilde bir alan ayriminin getirilmedigi, ortadan kaldirilan donati alani, (yesil alan) yerine ayni fonksiyonda es deger bir alanin plan degisikliginde yer almadigi görülmüs. Bu sebeple Mekansal planlar Yapim Yönetmenliginin 27/2 maddesine aykiri düzenlenen, ilce genelindeki yesil alan miktarini daha da düsürerek Kamu yararina aykiri hale gelen dava konusu 1/1000 ölçekli Uygulama imar plani Degisikliginde hukuka uyarlik bulunmadigindan dava konusu plan belirtilen gerekçe ile iptali gerektigi sonucuna karar vermistir” dedi.

“Ilçemizde donati alanini yok ettigi gibi ilave yogunluk getirecektir”

CHP Il baskan yardimcisi Aksal Örüklü, CHP Il baskan yardimcisi Aksal Örüklü 544 parselin satisi ile ilgili konusmasin da “burada yapilmak istenen gerçek 544 parselin daha sonra plan notlari belirtilen ‘’yesil alan ve donati alani” olan yollarin terk edilmeyip alanin brüt üzerinden emsal alacagi yapilan degisiklikle alenen görülmektedir. Yaklasik hesaplamalarimdan bu haliyle E=3 olarak adlandirilan emsal alani, yollar ve park düsülmeden brüt üzerinden hesaplandiginda E=5.20 civarina gelmektedir. Bu plan zaten yetersiz donati alanina sahip olan ilçemizde donati alanini yok ettigi gibi ilave yogunluk getirecektir. Biz Esenlerin donati alanlarinin artirilmasi için çaba gösterirken buranin satisi ESKON’a gerçeklestirildi.



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli