Bugün, 20 Eylül 2024 Cuma

Minderin Sampiyonlari Ödüllerini Aldi

Minderin Sampiyonlari Ödüllerini Aldi

Ata sporumuz olan güresi gençlere tanitmak ve sevdirmek amaciyla Ilçede egitim ögretim hizmeti veren ilkögretim ve liselere yönelik düzenlenen Okullar arasi Güres Turnuvasinin sampiyonlari belli oldu. Minderin sampiyonlari, düzenlenen törenle ödüllerini a

Haber Merkezi/Gazete Esenler

Minderin Sampiyonlari Ödüllerini Aldi

Ata sporumuz olan güresi gençlere tanitmak ve sevdirmek amaciyla Ilçede egitim ögretim hizmeti veren ilkögretim ve liselere yönelik düzenlenen Okullar arasi Güres Turnuvasinin sampiyonlari belli oldu. Minderin sampiyonlari, düzenlenen törenle ödüllerini aldi.

Esenler Belediyesi’nin Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ile birlikte düzenledigi Okullar arasi Güres Turnuvasinin sampiyonlari düzenlenen törenleri kupa ve madalyalarini aldi.

Esenler Belediyesi Spor Kompleksi’nde düzenlenen ödül töreni, eleme maçlari ve final maçlarinin yapilmasinin ardindan gerçeklesti. Törene; Esenler Belediye Baskani Danismani Mehmet Çelik, Sosyal Yardim Isleri Müdürü Özcan Hamza, Sosyal Isleri Müdür Yardimcisi Yasin Babür, Türkiye Güres Hakemleri Il Komitesi Baskani Murat Dereli, Istanbul Güres Hakemleri Il Komitesi Baskani Tülay Karayazi, Istanbul Güres Il Temsilcisi H. Ibrahim Aktay, Eski Milli Hakemlerden Hüseyin Yüce, Kemer Mahallesi Muhtari Rüstem Beyaz, Engin Can Güre Ilkögretim Okulu Müdürü Eyüp Demir, Esenler Ticaret Meslek Lisesi Müdür Yardimcisi Hidayet Toktas, Tacirler Ilkögretim Okulu Müdür Yardimcisi Tezcan Özen, Yunus Emre Ilkögretim Okulu Müdür Yardimcisi Oktay Karaman ve çok sayida ögrenci katildi.

Sampiyon Ticaret Meslek Lisesi

Ata sporumuz olan güresi gençlere tanitmak ve sevdirmek amaciyla gerçeklesen turnuva, toplam 10 kategoride (32 kg, 38 kg, 42 kg, 47 kg, 54 kg, 63 kg, 69 kg, 76 kg, 85 kg)  gerçeklesti. Ilçede egitim ögretim hizmeti veren Ilkögretim ve Liselerin katildigi turnuvada;  her biri birbirinden yetenekli genç güresçiler kiyasiya mücadele ederek sampiyonluk için yaristi. Heyecanli ve çekismeli geçen karsilasmalarda Spor Kompleksini dolduran ögrenciler de tribünlerde attiklari tezahüratlarla okullarinin güres takimlarini desteklediler. Dostça tamamlanan turnuva sonunda tüm sporcular, birbirlerini tebrik ettiler.  

Tüm nefeslerin tutuldugu turnuva sonunda ise takim halinde Esenler Ticaret Meslek Lisesi birinci olurken; Atisalani Lisesi ikinci, Esenler Tacirler Ilkögretim Okulu ise üçüncü olmaya hak kazandi.

Baskan Göksu’ya tesekkür plaketi

Ödül Töreninde bir konusma yapan Esenler Belediye Baskan Danismani Mehmet Çelik, turnuvada yarisan tüm sporculari tebrik ederek basarilarinin devamini diledi. Çelik, turnuvanin düzenlenmesinde emegi geçen herkese tesekkür etti.

Konusmasinin ardindan Çelik, Sosyal Yardim Isleri Müdürü Özcan Hamza ile birlikte turnuvanin sampiyonlarina kupa ve madalyalarini takdim etti.

Turnuvanin tüm kategorilerinde yarisan sporculara ödüllerinin verilmesinden sonra turnuvaya katkilarindan dolayi Türkiye Güres Hakemleri Il Komitesi Baskani Murat Dereli,  Istanbul Güres Hakemleri Il Komitesi Baskani Tülay Karayazi, Istanbul Güres Il Temsilcisi H. Ibrahim Aktay ve Milli Hakem ve Esenler Belediyesi Spor Kompleksi antrenörü Bekir Yüce’ye  tesekkür plaketleri verildi.

Kendisi de tesekkür plaketi alan Türkiye Güres Hakemleri Il Komitesi Baskani Murat Dereli de turnuvanin düzenlemesine öncülük eden Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu’ya verilmek üzere Baskan Danismani Mehmet Çelik’e tesekkür plaketi takdim etti.

Turnuvada kategorilerine göre ödül alan soprcular ise söyle:

32 kg

1- Adem Akbas (Esenler Tacirler Ilkögretim Okulu

2- Emirhan Çeken- Mehmet Akif Ersoy Ilkögretim Okulu

3- Kadir Çelik (Ismet pasa Ilkögretim Okulu)

3. Ramazan Raif Dogan ( Ismetpasa ilkögretim Okulu)

 38 kg

1. Batuhan Metin (Yunus Emre ilkögretim Okulu)

2. Metehan Yilmaz (Engin Can Güre Ilkögretim Okulu)

3. Mehmet Türkyilmaz (Yunus Emre Ilkögretim okulu)

3. Batuhan Yilmaz (Engin Can Güre Ilkögretim Okulu)

42 kg

1. Ömer Faruk Delibas (Tacirler Ilkögretim Okulu)

2. Özgür Can Karadeniz (Yunus Emre ilkögretim Okulu)

3. Mustafa Karataç (Oruçreis Ilkögretim Okulu)

3. Ömer Can Karademir (Yunus Emre Ilkögretim Okulu)

47 kg

1. Emrah Emirgan (Atisalani Lisesi) 

2. Fatih Büyüktuna (Yunus emre ilkögretim Okulu)

3. Sefa Çinar (Ismetpasa Ilkögretim Okulu)



  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 25 ° / 20.1 ° Güneşli