Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

Miraç Kandili Mesaji

Miraç Kandili Mesaji

Esenler Ortopedik Engelliler Dernegi Onursal Baskani ve ayni zamanda Gazete Esenler Köse yazari olan Ahmet Kurt, Miraç Kandili nedeniyle gazetemize mesaj gönderdi.

Miraç Kandili Mesaji

Esenler Ortopedik Engelliler Dernegi Onursal Baskani ve ayni zamanda Gazete Esenler Köse yazari olan Ahmet Kurt, Miraç Kandili nedeniyle gazetemize mesaj gönderdi.

Miraç Kandil Mesaji söyle;

Alemlere Rahmet olarak gönderilen Hazreti Peygamber efendimiz (SAV)’in bütün insanligi temsilen Cenab-i Hakkin yüksek huzuruna kabulü anlamina gelen bu gecenin adi,  Miraç Gecesidir.

Miraç Gecesi; Hicri Recep ayinin 27. Gecesine tanik oldugu bu “Büyük Bulusma” bizlere insanin ilahi rizaya ve destege ulastigi akil ve idraki zorlayan nice üst derecelere ulasilabilecegini gösterdigi gibi, mana aleminde yükselip ilahi rahmet ve huzura erismenin öncelikle gönül ve ruh temizliginden, ahlaki erdemlere yükselisle beraber her seyin sahibi olan Yüce Allah’a  (c.c) bagliligi hatirlatmaktadir.

Bu gecede farz kilinan ve bizzat Peygamberimiz tarafindan müminlerin miraci olarak nitelendirilen namaz, iç dünyamizdaki yükselisi, huzuru ve arinmayi ifade eder. Bu gecede Kur’an-i Kerim okumak, Namaz kilmak, Allah (c.c)’den af dilemek, Peygamber efendimize bol bol salât ve selam getirmek, Es, dost, hasta, yasli, ziyaretleri yapmak, öksüz ve yetimleri sevindirmek, Dargin ve küskünleri baristirarak ve her birimiz Bismillah diyerek yeni bir baslangiçla özümüze dönerek Islam Ahlaki ve degerlerini hayatimiza rehber kilmanin gayreti içerisinde birbirimize olan bakis açimizi da, bu minvalde gözden geçirmeliyiz.

Genci, yaslisi, çocugu, engellisi, engelsizi hülasa toplumda yer alan her birimiz, bizler ki Yaratilmislarin en sereflisiyiz birbirimize toptan simsiki sarilalim. Bu gece vesilesiyle yeryüzünde; Kötülügün ve yanlisliklarin def’ine, iyiligin, güzelligin ve kardesligin tesisine vesile olmasini dilerim.

Miraç Kandilinin tüm insanliga huzur, saglik ve esenlikler getirmesini diler, kardeslik hukukumuzun pekismesini Cenab-i Hakk’ tan niyaz ederim.

Saygi, Sevgi ve Hürmetlerimle
Ahmet KURT

 



  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli