Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

Miras mi politik bir kavga mi?

Miras mi politik bir kavga mi?

Zeynep Erbakan`in kardesleri Elif ve Fatih Erbakan hakkinda açtigi dava sadece bir miras kavgasi olarak degil, Saadet Partisi içinde bir `politik hesaplasma` olarak da görülüyor.

Geçen yil hayata veda eden Necmettin Erbakan’in çocuklari miras yüzünden karsi karsiya geldi. Erbakan’in kizi Zeynep Erbakan’in kardesleri Elif ve Fatih Erbakan hakkinda suç duyurusunda bulunmasi sadece bir ‘miras’ kavgasi olarak degil, Saadet Partisi’nde ‘politik’ hesaplasma olarak da görülüyor. Zeynep Erbakan’in suç duyurusuyla ilgili verdigi ifadede Saadet Partisi’nin güçlü isimlerinden Oguzhan Asiltürk ve Recai Kutan’in ‘tanik’ olarak dinlenmesini istemesi ‘politik hesaplasma’nin isareti olarak yorumlaniyor. Kulislerde Fatih Erbakan’in partinin basina geçmek istedigi, bu nedenle Oguzhan Asiltürk’ün tepkisini çektigi konusuluyor. Asiltürk, Erbakan’in çocuklarinin parti için toplanan parayi zimmetine geçirdigi iddiasinda bulunmustu. 

Erbakan’in avukati: Maliye haczetti
Necmettin Erbakan’in avukati Yasar Gürkan, ‘kayip trilyon’ davasi çerçevesinde Maliye Bakanligi’nin Erbakan’in üzerine kayitli bütün gayrimenkulleri, banka hesaplarini incelettigini ve gayrimenkullere haciz koydugunu söyledi. Yaklasik 12 milyon lira olan borcun yarisinin ödendigini, yarisinin hâlâ durdugunu anlatan Gürkan, Maliye’nin incelemesi sirasinda Balgat, Mesa ve Altinoluk’taki evlerin haciz edildigini belirtti. Zeynep Erbakan’in iddialarinin hatirlatilmasi üzerine Gürkan, “Maliye her seyi A’dan Z’ye inceledi, haczedilen evler çikti” dedi. Sirketlerin sahislarla ilgili oldugunu söyleyen Gürkan, söz konusu yalinin da tahminince sirketin gayrimenkulu oldugunu söyledi. Gürkan ‘kayip trilyon’ davasinda iki magdur oldugunu, birisinin Erbakan, digerinin de Riza Ulucak oldugunu ifade etti. Ulucak’in da 3 evinin hacizli oldugunu anlatan Gürkan, Ulucak’in bu olaylardan sonra bitkisel hayata girdigini ve aklini kaybettigini söyledi. 

Iste tartisilan malvarligi
Zeynep Erbakan ifadesinde, Istanbul Kanlica’da bir yali, Ankara Yenimahalle’de bir bina, Milda Kagit ve Konya Un Sanayi’nin babasi Necmettin Erbakan’a ait oldugunu iddia ediyor. Milda Kâgit 1994 yilinda Milda Kâgit Sanayi olarak kuruldu. Daha sonra Özellestirme Idaresi’nden Giresun SEKA fabrikasi alindi. 2003’te alinan fabrika fazla çalistirilmadi ve kapandi. Isçilerinin tazminatlarini ödemedigi için davalik oldu, fabrikanin malzemeleri hurdaya çikarildi ve satildi. Su anda sadece arsasi ve fabrika binasi var. 700-800 dönümlük arsa imarsiz. Bu haliyle bile degerinin 70-80 milyon TL civarinda oldugu söyleniyor. Milda Kâgit’in ortaklari Adnan Simit, Osman Oktay ve Mehmet Altinöz (damat). Osman Akgün de denetçi. Sirket faal gözükse de son birkaç yildir çalismiyor. Giresun sube olarak gözüküyor, merkezi Ankara’da. Milda Kagit, Necmettin Erbakan’in Maliye ile anlasmasindan sonra da gündeme gelmisti. Pesinat olarak ödenen 1 milyon liranin bu sirket araciligiyla damat Mehmet Altinöz tarafindan yatirildigi konusulmustu.
Konya Un Fabrikasi’nda ise Fatih Erbakan hissedar. 24 Temmuz 2008 tarihli Ticaret Sicil Gazetesi’nde sirketin unvani ‘Konya Un Sanayi Isletmeleri ve Ticaret Anonim Sirketi’ olarak degistirildi. Bu degisiklik sirasinda Fatih Erbakan da ‘kurucu’ olarak ortaklar arasinda girdi. Diger kurucu ortaklar Mehmet Altinöz, Besir Darçin, Adnan Simit, Osman Akgün, Mehmet Büyükkivanç. Ilk üç yil için yönetim kurulu üyeleri ise Besir Darçin, Adnan Simit ve Mehmet Büyükkivanç olarak belirlendi.

Saadet Partisi’nde kim nerede görevli?
Oguzhan Asiltürk: Genel Idare Kurulu
Fatih Erbakan: Genel Baskan Danismani,
Baskanlik Divani Üyesi
Rabia Elif Erbakan Altinöz: Genel Idare Kurulu
Zeynep Erbakan: Kadin Kollari Baskani



  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli