Bugün, 21 Eylül 2024 Cumartesi

Misir`da milyonluk `Sah mat` eylemi

Misir`da milyonluk `Sah mat` eylemi

Misir muhalefeti "Sah mat" adi altinda Kubbe Parklari semtindeki cumhurbaskanligina ait Kubbe Sarayi önünde milyonluk cuma gösterisi düzenleyeceklerini bildirdi.

KAHIRE - Muhalif 38 hareket ve gençlik koalisyonlari tarafindan yapilan ortak yazili açiklamada, Kubbe Sarayi`nin yönetimin yeni merkezi oldugu ve bu nedenle gösterilerin orada düzenlenecegi belirtildi. 

Devrimin hedeflerinin gerçeklesmesi için “Sah mat” adi altinda milyonluk cuma gösterisi düzenleyecekleri kaydedilen açiklamada, “Cumhurbaskanini saraydan saraya takip etmeye devam edecegiz. Mursi, istegi kadar inat etsin, polis istedigi siddeti kullansin, vazgeçmeyecegiz” ifadeleri kullanildi. 

Muhalif Ulusal Kurtulus Cephesi (UKC) ise güvenlik güçleriyle muhtemel çatismalardan kaçinmak için “Sah mat” gösterilerine katilmayacagini açikladi. 

Cemaat-i Islamiyye Teskilati`nin Giza kentindeki Kahire Üniversitesi`nin önünde “Siddete karsi omuz omuza” sloganiyla milyonluk cuma gösterisi düzenleme kararinin ardindan “Sah mat` gösterisinin planladigi belirtildi. 

Selefi Cephesi, El-Vatan ve Nur partilerinin boykot ettigini bildirdigi “Siddete karsi omuz omuza” gösterisine, Müslüman Kardesler Teskilati (Ihvan) katilacagini duyurdu. 

Misir Cumhurbaskani Muhammed Mursi, geçen haftalarda mevkidaslari ve farkli ülkelerin üst düzey yetkilileriyle temaslarini Kubbe Sarayi`nda gerçeklestirmisti. (aa)



  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 25 ° / 20.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı