Bugün, 20 Eylül 2024 Cuma

Mizah üstadi Levent Kirca hayatini kaybetti

Mizah üstadi Levent Kirca hayatini kaybetti

Türk tiyatrosunun usta ismi Levent Kirca hayatini kaybetti. 67 yasinda hayatini kaybeden Levent Kirca, bir süreden bu yana karaciger kanseri tedavisi görüyordu

Mizah üstadi Levent Kirca hayatini kaybetti

Türk tiyatrosunun usta ismi Levent Kirca hayatini kaybetti. 67 yasinda hayatini kaybeden Levent Kirca, bir süreden bu yana karaciger kanseri tedavisi görüyordu. Devlet Sanatçisi ödülü sahibi olan Devlet Kirca`nin bu unvani geçen sene Cumhurbaskanligi tarafindan geri almisti.

Türk tiyatrosunun usta ismi Levent Kircahayatini kaybetti. 67 yasinda hayatini kaybeden Levent Kirca, bir süreden bu yana karaciger kanseri tedavisi görüyordu. Devlet Sanatçisi ödülü sahibi olan Kirca`nin bu unvani geçen sene Cumhurbaskanligi tarafindan geri almisti.
 

Levent Kirca`nin vefat haberini alan ailesi ile yakinlari ve sevenleri, sanatçinin tedavi gördügü Marmara Üniversitesi Pendik Egitim ve Arastirma Hastanesine geldi.

 

Levent Kirca, iki gün önce onur ödülü aldigi bir tören için hastaneden yazip gönderdigi mektubunda, “Dik durun. Adil olun, sabirli olun. Daha iyi bir dünyada görüsmek ümidiyle. Atatürk’le kalin, cumhuriyetle kalin, hosçakalin!” ifadelerini kullanmisti.

 

LEVENT KIRCA KIMDIR?
 
Zeki Levent Kirca (d. 28 Eylül 1948; Samsun), Türk komedyen, tiyatro sinema oyuncusu, Aydinlik Gazetesi yazari ve Vatan Partisi`nin Merkez Yürütme Kurulu üyesidir.
 
Ilk kez 1964`te Ankara Devlet Tiyatrosu`nda sahneye çikti. Ankara Birlik Tiyatrosu ve Halk Oyunculari`nda çalisti. Nasreddin Hoca Oyun Treni, Siz Olsaydiniz Ne Yapardiniz?, Bu Oyun Nasil Oynanmali?, Saglik Olsun!, Ne Olur Ne Olmaz gibi televizyon dizilerinin yapimciligini üstlendi.
 
1978`de Altinsehir adli filmle sinemaya geçti. Ne Olacak Simdi? ve Mavi Muammer adli filmlerde oynadi. Hodri Meydan Toplulugu adli Tiyatro Grubu`nu kurdu. Eski esi Oya Basar ile birlikte Güzel ve Çirkin ve Sefiller adli oyunlari sergiledi. Üç Baba Hasan, Kadinciklar adli oyunlari sergiledi. 1988`de baslayip 22 yil süren Olacak O Kadar adli televizyon programini hazirladi. Ilk sinema yönetmenlik denemesini Son adli filmle yapti. Daha sonra Seytan Bunun Neresinde adli filmi yönetti.
 
1998 yilinda Kültür Bakanliginca verilen Devlet Sanatçisi unvanini aldi. Sanatçinin ikisi ilk esinden, ikisi de Oya Basar`dan olan 4 çocugu bulunuyor.
 
Saint Petersburg Bal Mumu Heykelleri Müzesi`nde heykeli olan nadir Türk sanatçilardandir. 2011 yilinda Karimin Dedigi Dedik Çaldigi Kontrbas isimli komedi dizisine baslamistir, fakat reyting alamadigindan dolayi dizi dört bölüm sürmüs ve bitmistir. 1 Mart 2011 tarihinden itibaren yayin hayatina günlük gazete olarak devam eden Aydinlik Gazetesi`nin yazaridir.
 
1998 yilinda almis oldugu Devlet Sanatçisi ünvani Nisan 2015`te geri alindi.
 
2015 yilinda karaciger kanserine yakalanmistir.


  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 25 ° / 20.1 ° Güneşli