Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

MMO seçiminden hezimetle çikan AKP`li mühendisin mektubu

MMO seçiminden hezimetle çikan AKP`li mühendisin mektubu

Makina Mühendisleri Odasi (MMO) Istanbul Sube seçimlerinde AKP`liler bir kez daha hezimete ugrarken, AKP`li bir mühendisinin sonuçlara isyan eden mektubunda önemli itiraflar yer aldi.

 Makine Mühendisleri Odasi (MMO) Istanbul Sube yönetim kurulu seçimlerini bir kez daha sol çizgideki "Demokrat Mühendisler" kazanirken, AKP`li bir mühendis yasadiklari hezimet nedeniyle kendi arkadaslarina isyan etti ve önemli itiraflarda bulundu. 17 Ocak Pazar günü Sisli`deki Karagözyan Ermeni Ilkokulu`nda yapilan 32. dönem yönetim kurulu seçimlerine, Demokrat Mühendisler, Demokrat Mühendis Dayanismasi ve Degisim Grubu ismiyle üç ayri grup katildi. 3370 mühendisin oy kullandigi seçimlerde Demokrat Makina Mühendisleri (Mavi liste) 2178, Demokrat Mühendis Dayanismasi (Yesil liste) 327 oy alirken, AKP tarafindan desteklenen Degisim Grubu (Sari liste) 865 oy aldi.

Seçimin ardindan mühendislere e-posta gönderen bir AKP`li mühendis, sonuçlardan dolayi arkadaslarina isyan ederken, önemli itiraflarda da bulundu.

Sol oylar ile sag oylar arasindaki farkin 1640 oldugunu belirten ismini açiklamadigimiz AKP`li mühendis, "Bu manzaradan hepimiz utanmaliyiz. Rabbim ahirette davasina ülküsüne ümmetine kardesine sahip çikmayanlardan hesap sorsun. Amin." ifadelerini kullandi.

Solcular kar kis demeden geldi, bizim beslemeler...

Solcularin kar kis demeden oy kullanmaya geldigi ancak tüm devlet olanaklarini kullanmalarina ragmen AKP`lilerin gelmedigi belirtilen mektupta, AKP`li mühendisler için "besleme" ifadesi kullanildi ve devlet kaynaklarinin nasil çalindigi su sözlerle itiraf edildi:

"Bizim beslemeler ise altlarinda devletin arabasi ceplerinde devletin telefonu, müdürlük, baskanlik, genel müdürlük makamlari çifter çifter maaslari, seyim seyde canim cennette hayatlari ile kalkip seçime gelmiyorlar. Yaziklar olsun." 

20 yildir bizden olmayani ise almadik ama...

Mektupta ayrica, son 20 yilda IBB ve bagli sirketlerine, devlet dairelerine, bunlara hizmet veren müteahhitlere AKP`li ve Fazilet Partililer disinda kimsenin ise alinmadigi, buna ragmen oda seçimlerinde hezimet yasandigi vurgulandi.

Söz konusu mektubun tamami söyle:

Sevgili arkadaslar,

Makina Mühendisleri Odasi seçimlerinde ne yazik ki, ümmetçi, milliyetçi muhafazakar sag grup dedigimiz arkadaslarimiz seçimleri kazanamadilar.

Sol grup ikiye bölünmüs durumda idi. Mevcut oda yönetimi Demokrat Makine Mühendisleri mavi liste 2178 oy aldi. Daha eylemci DHKPC, PKK yanlisi, Marksist olarak bilinen Demokrat Mühendis Dayanismasi Yesil liste ise 327 oy aldi.

Bizim ümmetçi, Müslüman, milliyetçi, muhafazakar dedigimiz arkadaslarimiz ise Sari liste 865 oy aldi.

Toplamda sol oylar sayisi 2505 olup, sag oylar sayisi ise 865`te kaldi. Arada tam 1640 oy fark var.

Sevgili arkadaslar,

Bu manzaradan hepimizi utanmaliyiz. Rabbim ahirette davasina ülküsüne ümmetine kardesine sahip çikmayanlardan hesap sorsun. Amin.

Islam düsmani, her firsatta Müslümanlari asagilayan, gerici yobaz gibi sözlerle en basiti ile hakaret eden, sürekli eylem ve yikici faaliyet ve yikici fikirleri ile ülkemize ve insanlarimiza zarar veren. Yapilan her ise karsi çikan, 3-5 iyi fikri yaninda yüzlerce zararli düsünceleri ile fitne ve fesat çikaran bu kafadaki yasli genç kisiler kar kis demiyor seçime oy kullanmaya geliyor.

Bizim beslemeler ise altlarinda devletin arabasi ceplerinde devletin telefonu, müdürlük, baskanlik, genel müdürlük makamlari çifter çifter maaslari, seyim seyde canim cennette hayatlari ile kalkip seçime gelmiyorlar.

Yaziklar olsun. Yaziklar olsun. Geçen sene sag gurup iki liste yapti, ayrildilar bahanesi vardi. Bu sene ne oldu. Birlesip tek liste girdiler. Ne oldu?

Içler bozuk içler. Iman, kararlilik, kisilik tam oturmamis. Omurgasizlik, takiyye o biçim.

1994 yilinda büyük sehir belediyeleri, alindi. Ardindan hükümet olundu. Aradan tam 20 yil geçti. Bu 20 yil zarfinda IBB ve bagli sirketlerine, devlet dairelerine, bunlara hizmet veren müteahhitlere binlerce mühendis ise alindi. O biçim referanslar istendi. Ak partili, Fazilet partili veya sempatizani olmayan, abdestsiz namazsiz müslüman düsmani kisiler ise alinmadi.

Öyle degil mi. Öyle.

Ben seçim yerine gittim. Aksama kadar da bekledim. Her ne kadar makine mühendisi olmasam dahai hem arkadaslarimi görürüm. Hem de moral ve destek veririm diye düsündüm.

Benim gözümde, seçime gelmeyen oy vermeyen kisi, savasta arkadasini birakip kaçan düsmana teslim eden kisi gibidir.

MMO seçiminden hezimetle çikan AKP`li mühendisin mektubu

Makina Mühendisleri Odasi (MMO) Istanbul Sube seçimlerinde AKP`liler bir kez daha hezimete ugrarken, AKP`li bir mühendisinin sonuçlara isyan eden mektubunda önemli itiraflar yer aldi.

Kimse kusura bakmasin. Bunlar tespit edilip haklarinda gerekli islem yapilmali, sol görüslü, devrimci, dhkp`li, pkk`li marksist olarak tanimlanmalidir. Çünkü seçim cephesinde, arkadaslarini birakip karsi tarafa teslim etmistir.

Ayrica, belki sakal, belki gümüs yüzük, belki bir seyhe baglanma vb dis görünüs ile bizimkileri kandirmis hak etmedigi menfaatler elde etmistir. Bu müminlerin haklarini yemek anlaminda düsünülebilir.

Bundan sonra bulundugum her ortamda, bu kisiler ile ugrasacagim.

Bizden görünüp bize sahip çikmayanlar yerine bizim fikirden olmayan bildigimiz kisiler diyalog kurmak daha iyidir.

Faydasiz dost görünen yerine, faydali düsman daha hayirlidir. (ilerihaber)



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı