Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

"Muhafazakâr iktidariz ya" dedi siraladi: Uyusturucu 700, fuhus 800, taciz 400 artti

"Muhafazakâr iktidariz ya" dedi siraladi: Uyusturucu 700, fuhus 800, taciz 400 artti

Güneydogu’ya gelen CHP Genel Baskan Yardimcisi Veli Agbaba, Diyarbakir’da düzenledigi basin toplantisinda çarpici açiklamalarda bulundu..

CHP’nin Ekonomi ve Esnaf Masasi üyeleri, bölgenin ekonomik durumunu arastirmak üzere Güneydogu’ya geldi. Siirt, Bitlis, Mus, Bingöl ve Diyarbakir’i kapsayan gezide CHP Heyeti, esnaflar, is örgütleri ve vatandaslarla biraraya geldi. CHP Heyeti gezinin son gününde Diyarbakir’da basin toplantisi düzenledi.

"AKP PEKER KONUSUNDA NEDEN SESSIZ?"

Amerika'nin Sesi'nin aktardigina göre, CHP Genel Baskan Yardimcisi Veli Agbaba, Sedat Peker’in son haftalarda tartisma yaratan açiklamalarina degindi. Agbaba, Cumhurbaskanligi Yüksek Istisare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek’in, Peker’in iddialari hakkinda yaptigi "Binde biri bile dogruysa felaket ve sikintidir" sözlerine tepki gösterdi. Çiçek’e Cumhurbaskani Erdogan’la konusmasini tavsiye eden Agbaba, AKP’nin Peker konusunda sessiz kaldigini söyledi. Agbaba “AKP’de büyük bir sessizlik var. Bu sessizligin sebebi nedir biliyor musunuz? Bu sessizligin sebebi, hepsinin bu isle iliskisi var. Türkiye'nin itibari mesele, siyasetçilerin durumu. 10 bin dolar maasi kim aliyor? 10 bin dolar alan hangi ahlaksiz diye soruyoruz. 10 milyondan fazla kisiyi issiz birakip, 20 milyondan fazla kisi sosyal yardimlara muhtaç etmesinin yakinda sorumlusu da CHP oldugunu iddia edebilirler. Herkes biliyor ki bu isin içerisinde AKP'den bulunmayan siyasetçi yok, hepsinin iliskisi var” dedi.

"CUMHUR ITTIFAKI ÜÇ ORTAKLI"

Cumhur ittifakinin üç ortakli oldugunu savunan Agbaba, konusmasini söyle sürdürdü; ”Cumhur ittifaki üç ortaklidir. Bir ortagi AKP, ikinci ortagi MHP, bir ortagi da mafyadir. Dün Çakici’yla hangi siyasetçinin iliskisi var bakalim? Alaattin Çakici hakkinda hala sorusturma açilmadi”

"ERDOGAN'IN KORUMALARINA HARCANAN PARA..."

Agbaba’nin gündeme getirdigi konulardan biri de Cumhurbaskanligi koruma bütçesi oldu. Erdogan ve ailesinin korunmasi için dört ayda 100 milyon harcandigini savunan Agbaba, bunun birçok kurumun bütçesinden fazla oldugunu ifade etti. Cumhurbaskanligi koruma bütçesinin uyusturucuyla mücadele için harcanan paradan fazla oldugunu vurgulayan Agbaba “Türkiye issizlik açisindan dünyanin en kötü 7 ülkesinden birisi haline gelmis, tarim sektörü borçlari 20 milyar artis göstermis, icralik rakam 5 milyari TL’yi geçmis. 2020 sonu itibariyla nüfusumuzun yaklasik bizde 78'i borçlu. 10 insandan 8'i borçlu hale gelmis. Geçim sikintisi kaynakli intihar sayisi, 2 yilda yüzde 31’i geçmis. Halk pandemiyle mücadele ederken, insanlar açken, esnaflar kepenk kapatirken, 104 milyon lira koruma için para harcanmis. Bu para siber, narkotik, kaçakçilik ve organize suçlarla mücadele, istihbarat ve Özel Harekât Baskanligi gibi Emniyet Genel Müdürlügü'ne bagli birçok kurumun bütçesini geçmis durumda. Cumhurbaskanligi Koruma Baskanligi’ndan harcanan para uyusturucuyla mücadelede harcanan paradan bile daha fazla. Erdogan'i korumak milyonlarca gencimizi uyusturucuya karsi korumaktan daha önemli” seklinde konustu.

"UYUSTURUCU 2002’DEN BU YANA YÜZDE 700 ARTTI"

2002 yilindan bu yana uyusturucu, fuhus ve cinsel istismar suçlarindaki artislara dikkat çeken Agbaba ”Muhafazakâr iktidariz ya, maalesef 2002'den bu yana uyusturucu bagimliligi yüzde 700, fuhus yüzde 800, cinsel istismar yüzde 400 artmis. Türkiye'nin geldigi nokta bu. Türkiye tam olarak bir çiftlige dönüsmüs durumda. AKP’de eski milletvekili olup iki maas almayan kimse yok” dedi.

Odatv.com



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı