Bugün, 28 Eylül 2024 Cumartesi

Muharrem Aydinoglu Baskan Oldu

Muharrem Aydinoglu Baskan Oldu

Esenler Rumeliler Dernegi 8. Olagan kongresi dernek merkezinde gerçeklestirildi ve Rumelililer yoluna Muharrem Aydinoglu Baskanliginda devam edecek.

Esenler Rumeliler Dernegine Muharrem Aydinoglu Baskan Oldu

Esenler Rumeliler Dernegi 8. Olagan kongresi dernek merkezinde gerçeklestirildi ve Rumelililer yoluna Muharrem Aydinoglu Baskanliginda devam edecek.

Dernek merkezinde gerçeklestirilen Esenler Rumeliler Dernegi’nin 8. Olagan kongresi Divan Baskanligini Ayhan Bölükbasi, Divan Baskan Yardimciligini Suayip Vardar, Divan Katip Üyeliklerini ise Mustafa Yasar ve Selus Yenigelen yaptilar.

Kongre Esenler Rumeliler Dernegi’nin bes yil baskanligini yapan Fettah Dindar’in açilis konusmasi ile basladi. Dindar kisa süren konusmasinda; “ Baskanligimiz süresince istemeden de olsa kirmis oldugumuz veya bize kirilmislar olabilir. Ben eger böyle olan arkadaslarimiz varsa kendilerinden özür dilerim. Ben sizlerden raziyim, Allah da sizden razi olsun…” diyerek vedalasti.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan Ekrem Beskardes faaliyet raporunu, Nurettin Aydinoglu denetleme kurulu raporunu, Senol Kocabey ise tahmini bütçeyi okudular. Her üçü de oybirligi ile kabul edildi. Yapilan tüzük degisikligi ile yönetim kurulu üye sayisi 15’ten 21’e yükseltildi.

Seçimlere geçilmeden önce Divan Baskani Ayhan Bölükbasi bir konusma yapti;

“ Divana gösterdiginiz teveccühe sahsim ve divan heyeti olarak tesekkür ederim. Divanda sag ve sol yanimda duran iki eski baskanlarimiz ve bu gün görevini devredecek olan kadim dostum Fettah Dindar baskanliginda kuruldugu günden bu yana dernegimiz çok merhale kaydetti. Istanbul’da parmakla gösterilen dernek olduk. Bu sizin eseriniz. Bu gelismede hepinizin emegi ve katkisi var. Dernegimiz son bes yilda ise deyim yerinde ise tavan yapti. Kuruldugu günden bu güne emegi geçen baskanlarimiza, yöneticilere ve tüm üyelerimize tesekkür ediyorum.

Bu kongreyle yeni görev alacak baskan ve yöneticilerimizin de bayragi layikiyla tasiyacagina gönülden inaniyorum.yeni yönetim ayni basariyi devam ettirecektir. Dernegimiz Türkiye’de ender ve önder derneklerdendir. Rumeli, Trakya ve Balkan davasini ülkenin her yerinde yapilan etkinliklerle göstermis bir camiayiz. Marifet iltifata tabidir. Iltifat bazen bir gül, plaket, yazili bir belge bazen de kuru bir tesekkür olur. Bir alkis olur. Ben sizden dernegimize hizmeti ve emegi geçmis tüm arkadaslarimiza kuvvetli bir alkis rica ediyorum. Biz onlardan raziyiz. Insallah rabbim de razi olur.

Asil yedek her arkadasimiz dernegimizin yöneticileridir. Bilsinler ki gayretler sürdürüldükçe dernegimiz daha iyi yerlere gelecektir…”

Seçimlere tek aday tek liste ile girildi. Ve oybirligi ile Muharrem Aydinoglu Baskanligindaki liste seçildi.
Seçim sonrasi Muharrem Aydinoglu kisa bir tesekkür konusmasi yapti;

“ Bizi bu göreve layik gören ve destekleyen üyelerimize tesekkür ederim. Kongremize konuk olarak katilan tüm dernek baskanlarimiza ve siyasilerimize de tesekkür ederim. Bir haftadir çok yogun bir sekilde bu kongreye hazirlandik. Baris ve birlik için yola çiktik. Eksileri bir yana birakarak artilari öne çikaran bir anlayisla camiamiza hizmet etmeye devam edecegiz. Arkadaslarimiz toplantilar yaparak baskanliga bizi önermisler. Bir haftada karar aldim ve tevdi edilen bu görevi kabul ettim. Ben uzun yillar dernegimizde yöneticilik yaptim. Dernek görevi Allah rizasi için yapilan bir görevdir. Çok zor bir görevi üstlendigimi biliyorum. Bana duyulan güvene ve destege çok tesekkür ederim…”



  • Cumartesi 27.1 ° / 19.7 ° Güneşli
  • Pazar 26.3 ° / 20.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 15.9 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu