Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Muharrem Ince: O ayakkabi kutulari elinizde kalacaktir

Muharrem Ince: O ayakkabi kutulari elinizde kalacaktir

Genel Kurul`un ilk saatlerinde CHP Grup Baskanvekili Yalova Milletvekili Muharrem Ince ile AKP Yalova Milletvekilleri Temel Coskun`un karsilikli atismalarina sahne oldu.

Muharrem Ince: O ayakkabi kutulari elinizde kalacaktir

Genel Kurul`un ilk saatlerinde CHP Grup Baskanvekili Yalova Milletvekili Muharrem Ince ile AKP Yalova Milletvekilleri Temel Coskun`un karsilikli atismalarina sahne oldu.

AKP Yalova Milletvekili Temel Coskun, Genel Kurul`da yaptigi konusmada CHP Grup Baskanvekili Muharrem Ince`yi elestirerek, "O ayakkabi kutulari elinizde kalacaktir" dedi. Bunun üzerine CHP Grup Baskanvekili Muherrem Ince söz alarak, Coskun’a karsilik verdi. Ince, "Tersaneleri özel sektör yatirimlarini devlet yatirimi gibi anlatiyorsun. Yalova küçük bir ildir. Yalova milletvekillerinin nezaketinde karsilikli satasmamak vardir. Ama çok isterim satasmani ki, sana burada nasil satasma olur göstermek isterim. Sen bunlari yapma, Yalova`nin geleneklerini bozma. Bu kürsüde atisma. Sen kendini Yalovali olarak hissetmedigin için bunlari yapiyorsun" dedi.

Bunun üzerine, AKP Yalova Milletvekili Temel Coskun, kendisine satasma oldugunu belirterek TBMM Baskanvekili Sadik Yakut`tan söz istedi. Ardindan kürsüye çikan Coskun, "Sayin hemserim ilimin milletvekili, bu kürsüyü ve ekranlari çok kullanir. Bende mütevazi ve beyefendi kisiligimi bozmadim asla da bozmayacagim. Iki ilin milletvekilinin birbiriyle kapismasi ve yarismasi degil. Ben konusurken grubuna hakim olman lazim. Oradaki sayin milletvekilleri nefes almadan `yuh` diyecek kadar ileri gitmistir ve siz bunu saygisizlik saymiyorsunuz. Sizin adap anlayisiniz degisik. O ayakkabi elinizde kalacak, merak etmeyin. O ayakkabiyla 2 ay oynayin, öyle kendinizi mesgul edin. Yalova`daki yatirimlara gelince, 12 yildir milletvekili oldugunu söylersin. Bir defa sen nereden gelmissen Yalova`ya bir baska yerden derenin öbür tarafindan gelmissin, ben bu ülkenin Karadeniz`in en güzel yerlerinden gelmisim ve 40 yillik da Yalovaliyim. Hiç senden farkim yok. 12 yilda bana ne yaptin o nu bir söyle. Sadece bu kürsülerde konustun. Baska bir sey yok. Hükümetimizin 11 yilda Yalova`ya yaptigi yatirim yaptigi 1,5 milyar liradir" dedi.

Coskun`un `Derenin öbür tarafi sözü` ise CHP`li milletvekillerini kizdirdi. Söz alan Ince, Coskun`un hakaret ettigini belirterek, "12 yilda Yalova`dan alinan vergi ve yapilan yatirimdan 1,5 kat fazla. Ne yaptigina gelince, Bak Temel Coskun, Samsun`a Kastamonu`ya Mersin`e, Edirne`ye, Kahramanmaras`a git, Yalovaliyim dediklerinde sunu derler, `Muharrem Ince`nin memleketinden misin` diye. Seninle Taksim meydanina çikalim. 2 saat bir kösede sen, bir kösede ben durayim. Bana bin kisi gelip fotograf çektirecek, sana bir kisi gelip selam verirse maasimi sana bagislayacagim. Yalova`nin adini marka yaptim ben. Daha ne yapayim. Derenin öbür tarafi, bak bu çok ayip. Benim anne tarafim Karadenizli baba tarafim Selanikli, bu çok ayip. Ben kendimi Yalovali hissediyorum. Sen kendini Yalovali hissetmiyorsun. Derenin öbür tarafi diyerek göçmenlere hakaret ediyorsun. Sen bunu unutma, o derenin öbür tarafini sana Yalova`da gösterecegim ben."

Derenin öbür tarafi sözlerinden dolayi CHP`li milletvekilleri Coskun`un özür dilemesini istedi. Bunun üzerine TBMM Baskanvekili Sadik Yakut, özür dilemesi için Coskun`a söz verdi. Kürsüye çikan Coskun, sunlari söyledi: "Ben, ben bu Meclis`e saygi duyan bir milletvekiliyim. Özür dilemem gereken bir sey varsa özür de dilerim. Özür dilenecek bir sey degil. Sadece sayin milletvekilinin beni Yalovali olmamakla suçlamakta. Bende Anadolu`da çok kullanilan `nerelisin` dendigi zaman `Derenin öbür tarafi. Asagisi yukarisi` bunlar Anadolu muhabbetidir. 81 vilayette yasayan arkadaslarimizla her birimizin milletvekili oldugu yerlerle dogum yerleri farklidir. Bundan bir seyler çikartmaya çalismak asla mümkün degildir. Biz vatandaslarimiza sonsuz saygi içerisindeyiz. Sayin Ince buradan bir seyler çikartma içindeyse yanlis. Biz vatandaslarimizi severiz. Ötesi de berikisi de bizimdir. Tüm vatandaslar bizim kardesimizdir, 76 milyon bizim kardesimizdir."

Aydinlik Gazetesi



  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı