Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

Muhtarlar Idari Sistemimizin Temel Tasidir

Muhtarlar Idari Sistemimizin Temel Tasidir

Muhtarlar günü kutlamasinda konusan Esenler kaymakami Hulusi Sahin?Muhtarlarimizin önemini idrak etme açisindan çok güzel bir günü kutluyoruz. Muhtarlar idari sistemimizin temel tasidir? dedi.

 Muhtarlar Idari Sistemimizin Temel Tasidir

Muhtarlar günü kutlamasinda konusan Esenler kaymakami Hulusi Sahin“Muhtarlarimizin önemini idrak etme açisindan çok güzel bir günü kutluyoruz. Muhtarlar idari sistemimizin temel tasidir” dedi.

 
Esenler ilçesinde muhtarlar, ’Muhtar Günü’nde, Atatürk büstüne çelenk sunumu yaptilar, saygi durusu artindan istiklal marsini okuyarak Muhtarlar Gününü kutladilar…
 
Cumhuriyet meydanindaki kutlamanin ardindan Esenler kültür merkezinde (EKM) kahvaltida bulustular. Kaymakam Hulusi Sahin, Belediye baskan yardimcisi Faruk Aydin, ilçe emniyet müdürü Cihat Dagdeviren ve 16 mahalle muhtari, gazetecilerle birlikte kahvalti yaptilar.
 
Yapilan kahvaltinin artindan Esenler mahalle muhtarlari adina kisa bir konusma yapan, Turgut reis mahalle muhtari Mustafa Güven, “  muhtarlar günümüz kutlu olsun. Sayin Faruk baskanimiz burada, kendilerinden meclise katilmamizi talep ediyoruz” dedi.


Faruk Aydin,”muhtarlarin günü kutlu olsun. Muhtarlarimiz belediye meclis toplantilarina katilabilirler, bunda bir sakinca yok. Ancak dinleyici olarak katilabilirsiniz, herhangi bir sorununuz varsa o sorun hakkinda bir meclis üyesine söyleyerek önerge verebilirsiniz” dedi.
 

Esenler ilçe Kaymakami Hulusi Sahin, “ Belediyemizin ev sahipligi yaptigi bu güzel kahvaltili toplantiya katildiginiz için hepinize tesekkür ediyorum. Bugün 2.sini idrak ettigimiz19 Ekim Muhtar Günü’nü kutlamak amaciyla bir aradayiz. Idari sistemimizin temel tasi olan muhtarlarimizi hatirlama ve muhtarlarimizin önemini idrak etme açisindan çok güzel bir günü kutluyoruz. Muhtarlar bünyelerinde genel idare ile yerel idarenin birlestigi bir idari kademedir. Bu görev çok özel bir görevdir. Önümüzdeki günlerde gerçeklesmesini temenni ettigimiz bir meselede, muhtarlarin mahalli birim baskani pozisyonuna gelmesidir. Muhtar bir köyü bir mahalleyi ayaga kaldiracak kadar etkilidir. Sizler bizim için çok önemlisiniz ve bu kutlamalari daha etkin bir sekilde kutlanmasini temenni ediyor, tekrar muhtarlar gününüzü kutluyorum” dedi.



  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 23 ° / 14.8 ° Güneşli