Bugün, 8 Eylül 2024 Pazar

Murat Gürleyen “Berberlerin Pazar günü açık olmasını Valilikten Onay bekliyoruz”

Murat Gürleyen “Berberlerin Pazar günü açık olmasını Valilikten Onay bekliyoruz”

Ticaret bakanlığı, Berberler ve Kuaförler Federasyonun hafta tatili kararını İstanbul Valiliği verecek.

Ticaret bakanlığı, Berberler ve Kuaförler Federasyonun hafta tatili kararını İstanbul Valiliği verecek.  Berberlerin hafta tatili için son günlerde kamuoyunu meşgul eden bu konuyu İstanbul Berberler Odası Başkan Adayı Murat Gürleyen’e sorduk.

Murat Bey, berberler, kuaförler ve güzellik salonlarının Pazar günü kapalı olması yerine, hafta içi bir gün kapalı olmasına yönelik önerinizi konuşmak istiyoruz. Bu öneriyi neden getirdiniz?

Sektördeki dinamikleri göz önünde bulundurduğunu ifade eden Gürleyen “, Pazar günleri kapalı olmak yerine hafta içi bir gün kapalı olmanın hem müşteriler hem de işletmeler için daha avantajlı olduğunu görüyoruz. Pazar günleri insanların kişisel bakım ihtiyaçları için en uygun zaman dilimi. Çalışanlar, hafta içi iş yoğunluğundan dolayı bu hizmetlere ulaşmakta zorluk çekiyor. Oysa hafta içi bir gün kapalı olmak, hafta sonu bu hizmetleri almak isteyen müşterilerimizin mağduriyetini önleyecek ve işletmelerin Pazar günü yoğun müşteri taleplerine cevap verebilmesini sağlayacaktır.”

Hafta içi kapalı olmanın işletmeler ve çalışanlar üzerindeki etkileri nelerdir?

Gürleyen “Hafta içi bir gün kapalı olmak, işletmelerin hem çalışanlarına dinlenme fırsatı vermesine hem de haftanın yoğun geçen günlerinde daha verimli çalışmalarına olanak tanıyacaktır. Ayrıca, bu düzenleme çalışanların haftalık izinlerini daha düzenli bir şekilde planlamalarına yardımcı olurken, işletmelerin de hafta sonu müşteri yoğunluğunu daha etkili yönetmelerine olanak sağlayacaktır. Haftanın belirli bir gününde kapalı olmak, aynı zamanda çalışanların kendilerini yenilemeleri ve mesleki eğitimler için zaman ayırmaları açısından da faydalı olacaktır.”

Pazar gününün açık olması, sektördeki işletmelerin kazancını nasıl etkiler?

Pazar günleri, özellikle yoğun müşteri talepleri nedeniyle işletmelerin en çok kazanç sağladığı günlerden biridir diyen Murat Gürleyen “ Pazar günü kapalı olmak, ciddi bir gelir kaybına yol açarken, bu günün açık olması ise işletmelerin daha fazla gelir elde etmelerine katkı sağlar. Pazar günü çalışarak gelirlerini artıran çalışanlar da bu düzenlemeden olumlu şekilde etkilenecektir. Bu da genel olarak sektörün ekonomik canlılığına katkıda bulunacaktır.”

Müşteri memnuniyeti açısından bu değişikliğin önemi nedir?

Murat Gürleyen “ Müşteri memnuniyeti açısından bakıldığında, hafta içi bir gün kapalı olmak, hafta sonu hizmet almak isteyen müşterilere daha esnek bir seçenek sunar. Müşteriler hafta sonları rahatça plan yapabilir ve bu da müşteri memnuniyetini artırır. Ayrıca, hafta içi iş yoğunluğu içinde kişisel bakım ihtiyaçlarını karşılamak isteyenler için hafta sonu açık olmak büyük bir kolaylık sağlar.

Bu önerinizin hayata geçmesi için hangi adımların atılması gerekiyor?

Murat Gürleyen ”Bu önerinin hayata geçmesi için öncelikle sektörde faaliyet gösteren tüm işletmelerin ve çalışanların görüşleri alınarak, bir uzlaşı sağlanması gerekiyor. Bunun yanında, belediyeler ve ilgili meslek odaları ile iş birliği içinde, yasal düzenlemeler ve çalışma izinlerinin bu yeni duruma göre güncellenmesi de önemlidir. Ayrıca, kamuoyunun ve müşterilerin de bu yeni düzenlemeye adaptasyon sürecinin iyi yönetilmesi gerekiyor.”



  • Pazar 25.4 ° / 21.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 27.3 ° / 21.3 ° false
  • Salı 27.9 ° / 21.9 ° Güneşli