Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Mustafa Kaplan; Esenler Belediye Baskani M. Tevfik Göksu’yu asli görevini yapmaya davet etti

Mustafa Kaplan; Esenler Belediye Baskani M. Tevfik Göksu’yu asli görevini yapmaya davet etti

Gelecek Partisi Esenler Ilçe Baskani Mustafa Kaplan 2019 ve 2020 yillarinda Sayistay raporlarinda geçen Esenler Belediyesi Geri Dönüsüm Tesisinin neden 10 yildir ihalesinin yapilmadigi konusunda basin açiklamasi yaparak Esenler Belediye Baskani M. Tevfik

BASIN AÇIKLAMASI

Sevgili Esenler Halkimiz, Saygideger Basin Mensuplari,

Esenlerimizin sorunlari yillardir bilinmekte ve makus kaderine terkedilmis bir sekilde beklemektedir.

Bunlarin baslicalarini siralayacak olur isek: Yapi Stokunun Sagliksiz Olmasi (Kentsel Dönüsüm), Trafik, Otopark, Yesil Alan, Kontrolsüz Iç ve Dis Göç, Belediyenin Borcu ve Israfi, Yönetim Sorunu (Kendi ikballerini düsünüp, Esenlerimizi kendi kaderine terk etmislerdir), ilk siralarda gelmektedir.

Bu basin açiklamasi ise Mayis ayi belediye gündemine gelen ve ilçemizi ulusal basina tasiyan, adrese teslim ve usulsüz bir sekilde geri dönüsüm isinin verilmesi nedeni ile kamu zarari olusmasi sonucu, belediye baskaninin mahkemeye verilmesi hakkinda olacaktir.

Konu belediye meclisi gündemine gelmis, meclis gündeminde belediye baskan yardimcisinin konuyu saptirmak, amacindan uzaklastirmak gayesi ile anlamsiz ve gereksiz çikislari ile süreç hakaretlesme boyutuna gelmis ve istikametinden saptirilmistir.

Olayin anlasilmasi üzerine ve kamuoyunun bilgilenmesi amaci ile biz buradan soruyoruz.

  1. Sayistay belediye yönetimini bu konuda iki kez uyarmis olmasina ragmen bir önlem almayip is mahkemeye tasininca bu isi alelacele ihale etmeye çalisarak ne saklanmaktadir.
  2. Sayistay raporlarinda bahsi geçen protokolün içerigi nedir. Belediyenin ve Esenler halkinin haklari korunmus mudur?
  3. Ilçemizdeki ögrenci sayisi ve dagitilan defter sayisi kaç adettir? Bu defterlerin gerek geri dönüsüm sirketinden gerekse okullara dagitilmasi hususunda teslim tesellüm tutanaklari var midir?
  4. Basinimizi ve muhalefeti susturmak için mahkeme yolunu gösteren belediye yönetimi, kendilerinin yanlislari için hukuk yolunun tercih edilmesinden neden rahatsiz olmuslardir?

Bu baglamda, siyaset çözüm üretme aracidir. Dolayisi ile muhataplariniza hakaret etmeden, küçük ve hor görmeden, kibre kapilmadan, taraflari itibarsizlastirmadan, yetkinizi kötüye kullanmadan, hizmet üretmeniz beklenmektedir. Seffaf, katilimci kamuoyunun faydasini gözeterek adil hizmet sunmaniz asli görevinizdir. Sizi asli görevinizi yapmaya davet ediyoruz.

Sizlerin, bizden önce böyle bir uygulama yoktu gibi gereksiz savunma yapmasi, olayin vahametini örtmeye yetmemektedir. Bu ülkede 2886 sayili Devlet Ihale Kanunu 1983 ten, Kamu Ihale Kanunu 2002 tarihinden beri yürürlüktedir.

Yönetime talip olanlarin, bu ülkenin kanunun ve yönetmeliklerine göre isleri yapmasi gerekirken, keyfi uygulamalara göre is yapmasi bile basli basina çözülmesi gereken bir sorundur.

Kamu kurum ve kuruluslarini keyfi uygulamalar ile yönetme, halk buna bir sey demiyor, bizi begeniyor anlayisi, basli basina hukuk devletinin köküne kibrit suyu dökmekle es anlamlidir.

Sonra ne istedilerse vermedik mi gibi gereksiz açiklamalara sebep olmakta, kamu kaynaklarinin israfi ve kamu zarari kaçinilmaz sonuç olarak karsimiza çikmaktadir. Üslubu beyan ayni ile insan sözü tarihimizde yeni söylenmemistir. Bozuk olan her sey düzelir yeter ki insan bozulmasin!

Biz Gelecek Partisi olarak, Sayistay raporlari ile de tespit edilen, Esenler Belediyesinin ve halkinin ugramis oldugu zararin, geçmise dönükte dahil olmak üzere tahsil edilip, Esenler Belediyesi ve halkina teslim edilene kadar sorumlu siyaset anlayisimiz geregi her platformda sonuna kadar takipçisi olacagimizi kamuoyuna ve halkimiza deklere ederiz.



  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.7 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 19.6 ° / 13.6 ° Güneşli