Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Mustafa Kaplan “Esenler Belediyesi’nin Faaliyet Raporu Gerçekle Örtüsmüyor”

Mustafa Kaplan “Esenler Belediyesi’nin Faaliyet Raporu Gerçekle Örtüsmüyor”

Gelecek Partisi Esenler Ilçe Baskani Mustafa Kaplan, Esenler yerel medyasiyla basin toplantisi yapti. Toplantida Kaplan, "Esenler Belediyesi’nin 2020 yili faaliyet raporu gerçekle örtüsmüyor"

Raporla ilgili ayrintili degerlendirmelerde bulunan Kaplan, raporun kopyala yapistir mantigiyla olusturulup, geçen yilki raporun aynisi oldugunu vurguladi. Mustafa Kaplan “Rakamlardaki degisiklikler disinda istifa eden belediye meclisi üyesinin geçen yilki faaliyet raporlarindaki fotograflari bile ayni” diye konustu.

Esenler Belediye Meclisinde üyesi bulunan muhalefet partilerine de sitem eden Kaplan, “Esenler Belediye Baskanina ve meclisine faaliyet raporunun neden ayrintili yazilmadigini soruyoruz” dedi.

“IHALELER SEFFAF DEGIL”

Gelecek Partisi Esenler Ilçe Baskani Mustafa Kaplan, “Sorularimiza ragmen faaliyet raporunda hiçbir detay ve açiklama yok. Ihaleler seffaf degil. Kime, nasil ve kaça verildigi belli degil” vurgusu yaparken, 2020 yili faaliyet raporunda verilen bilgilerin gerçekle örtüsmedigini ve konunun takipçisi olacaklarini bildirdi.

 

Mustafa Kaplan’in toplantida Esenler Belediye Baskani Tevfik Göksu’ya yönelttigi baslica sorular söyle:

  • Belediyede kiralik bulunan 252 kiralik araci kimden kaça kiraladiniz?
  • Çöp ihalesi bir sirkete verilmesine ragmen 37 çöp aracina neden kira ödeniyor?
  • Belediye bünyesinde 213 memur, 36 isçi, 36 sözlesmeli personel varken, belediye istirakleri üzerinden ise aldiginiz bin 156 kisi kim? Bunlarin arasinda bankamatik çalisan var mi?
  • 2019 yilinda sosyal yardim 11 milyon TL civarindayken 2020 yilinda pandemi kosullarina ragmen neden 5 buçuk milyon TL civarina indirdiniz?
  • Kültür hizmetleri 2019 yilinda 11 milyon TL iken 2020 yilinda kisitlamalara ve hemen hemen hiçbir faaliyet olmamasina ragmen bu alana 22 milyar TL ayrilmasi nasil izah edilebilir?
  • Arazi satisi dahil birçok devir yapmaniza ragmen 313 milyar borcun kaynagi nedir?

Esenler’in medyasiyla yapilan çalismanin önemli oldugunu ve Esenler’in gelecegi için bu tür ortak çalisma alanlarinin olmasi gerektigini vurgulayan Kaplan, “Yerel basinin da üzerine görevler düsüyor. Bu ilk çalismanin periyodik ve sürekli olmasi gerekiyor. Esenler Belediyesi’nin Esenler halki adina çok daha ciddi denetlenmeye ihtiyaci var. Bu keyfiyetçi yönetimden bir an önce kurtulmamiz gerekiyor” diye konustu.



  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 16.1 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı