Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Mustafa Kaplan “gerekli koordinasyonu art niyetlerden arindirarak yapmaliydilar”

Mustafa Kaplan “gerekli koordinasyonu art niyetlerden arindirarak yapmaliydilar”

Gelecek Partisi Esenler Ilçe Baskani Mustafa Kaplan “bu tür vakalarda birlik ve beraberligi ön plana çikartmali, gerekli koordinasyonu art niyetlerden arindirarak yapmaliydilar” dedi.

Haber/Hasan Gürsoy

Gelecek Partisi Esenler Ilçe Baskani Mustafa Kaplan,  Yogun kar yagisinin ardindan Esenlerdeki mahalle, sokak ve caddeleri gezerek yasanan olumsuzluklari yerinde gözlemledi.

Kaplan; Yogun kar yagisinin ardindan 3. Gün izlenimlerini gazetemizle paylasarak vatandaslarimizin yasamis oldugu sikintilari ve gözlemlerini video, resim ve sahada halkimizla yapmis oldugu röportajlari detaylariyla paylasti.

Gelecek Partisi Esenler Ilçe Baskani Mustafa Kaplan olumsuz hava sartlarinin neden oldugu magduriyetlerin tespit ve çözümlerini söyle siraladi.

Kaplan;Tespitler ve Çözüm Önerileri

Sorun: Yogun kar yagisinin ilk günü en fazla magduriyetin yasandigi gündü. Karayollari, IBB ve Ilçe Belediyelerin istenilen düzeyde hazirlik yapmamasi magduriyete sebebiyet verdi.

Çözüm:  Meteorolojinin günler öncesi yogun kar yagisinin olacagini bildirmesine ragmen, etkili ve yetkili sorumlu mercilerin yeterli önlem ve koordinasyon yetersizliginden dolayi vatandaslarimizin magduriyet yasamalarina sebebiyet verdiler. Dolayisiyla koordinasyonsuzlugun tam anlamiyla koordinasyona dönüsmesi magduriyetleri azaltacakti.

Sorun: Esenler özelinde ara sokaklarin büyük çogunlugunda tuzlama ve küreme yapilmamasi nedeniyle vatandaslarimiz yürümede zorluklar yasadi.

Çözüm: Esenler Belediyesinin tuzlama ve küreme isleminin de yetersiz kalmasi 3. Günde de dahi çözüm üretememesi kabul edilemez. Belediyenin tüm imkânlari kullanilarak ve ilçe genelinde faaliyette bulunan kurum ve kurulus temsilcilerine bilgilendirmelerde bulunarak tam kapasite ile çalisilmasi saglanmaliydi.

Sorun:  Olumsuz hava kosullarinin sahaya yansimasi ve sosyal medya üzerinden yetkililerin topu taça atmasi tepkilere sebebiyet vermektedir.

Çözüm: Vatandaslarimiz sorumlu ararken, yetki alanlari ve sorumluluklari üzerinden kurumlarin  birbiriyle sorumluluklari üzerinden suçlamasi yerine öncelikle bu tür vakalarda birlik ve beraberligi ön plana çikartmali, gerekli koordinasyonu art niyetlerden arindirarak yapmaliydilar.

Kanaatimce vatandaslarimiz sehri ilgilendiren tüm konularda koordinasyonun saglanmasinda iyi niyet ve davranislara bakarak durumu degerlendirmektedir.  Karayollari, IBB ve Ilçe Belediyelerin koordinasyonsuzlugu vatandaslarimizin magduriyetlerine yansidi.

 

Sonuç olarak; Halkimizin derdiyle dertlenilmemesi nedeniyle sorunlarin odagi cadde ve sokaklara yansidi. 3 günlük kar yagisi Istanbul u esir aldi. Sehirde yollar kapandi. Çok sayida araç mahsur kaldi. Kazalar meydana geldi, toplu tasimada yogunluk yasandi. Ders çikartmayi umut ederek vatandaslarimiza hizmet etmenin bahtiyarligina kavusmayi arzu etmekteyim.



  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı