Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Mustafa Kus, Göksu’ya “Dogdugun topraklara vefa borcun yok mu?”

Mustafa Kus, Göksu’ya “Dogdugun topraklara vefa borcun yok mu?”

Adiyaman Besniler Dernek Baskani Mustafa Kus Esenler Belediye Baskani M Tevfik Göksu’yu çok sert elestirdi. Kus “Dogdugun topraklara vefa borcun yok mu? Göksu’ya biz üvey evlat miyiz, dogdugun topraklara vefa borcunu öde”

Göksu Samsat için bol duva Gerger içinde Avrupa yolunu göstererek bol bol akil vermis.

Mustafa Kus “Yerel gazeteci Haci Bogatekin ’den ögrendigime göre Göksu bayramda vekil edasi ile Kardes belediyeler olarak kabul ettigi Samsat ve Gerger’i ziyaret etmis. Daha sonra Gerger belediyesindeki bulusmasinda önce Adiyamanli belediye baskanlari isteklerini Göksu’ya anlatmislar, sonrada Göksu söyle konusmus. Göksu Samsat için bol duva Gerger içinde Avrupa yolunu göstererek bol bol akil vermis. Gazetecilerin Israrli sorularina karsilik Baskanlar ne isterse onu yapacagiz demis ama ne yapacagini ardindan söylememis. Göksu Gerger baskanina tek somut sözü ise Çarsidaki dükkânlarin tadilat dekoru için plan proje için teknik mühendislik hizmetinde bulunurum demek olmus. Adiyaman Besnililer dernek baskani olarak buradan sunu söylemek istiyorum. Dogdugun topraklara hiç mi vefa borcun yok? Göksu’ya soruyorum… Adiyamanlilar olarak biz üvey evlat miyiz?

Göksu’nun bayram ziyaretin ardindan kardes belediye diye adlandirdiklari Samsat ve Gergerden eli bos dönünce Besniler Dernek Baskani Mustafa Kus sert tepkide bulundu. Göksu Kastamonu Devrekâni’ye Kafe Restoran, Malatya`nin Pütürge Ilçesine Esenler Belediyesi otogar,Sinop’un Saraydüzü ilçesine yapilan Esenler Kültür Merkezi ve Giresun’un Alucra ilçesine hamam yaptirdi. Neden Samsat ve Gerger belediye baskanlarinin talepleri hizmeti asli görevi degil miydi? Sonrada Mustafa Kus Esenler Belediyesinin yaptiklari projeleri bir bir siraladi.

Esenler Belediyesi olarak Devrekâni’ye, 200 bin lira degerinde konak yaptik

Mustafa Kus “ Göksu daha 3 yil belediye baskanligi görevini yürütürken, ISTAMONU Gazetesinden Murat Güvene 20.12.2012 tarihinde verdigi röportajda Ekrem Acar Esenler Belediyesinin Kastamonu ilçelerine yaptigi yardimlari bahsediyor.2020 yilindayiz Kastamonu ilçelerine bugüne kadar olan yardimlarda ne kadar oldugunu bilmiyoruz.

Istamonu gazetesinde Acar “Baskanimiz sag olsun bugüne kadar hemserilerimiz adina bulundugumuz makul hiçbir talebimizi geri çevirmedi. Esenler Belediyesi olarak Devrekâni’ye, 200 bin lira degerinde konak yaptik, alti kafe-restoran, üstü toplanti salonu olarak kullanilacak. Abana'ya çocuk parki ve oyun alanlari yaptik, 40 bin liralik kaldirim tasi gönderdik, toplam 80 bin liralik yardim gitmis oldu. Bozkurt'a 30-40 adet konteyner gönderdik. Bunlari benim ve arkadaslarimin gayretleriyle, baskanimizla olan sicak iliskilerimizle yaptik.”

Bunlari Kastamonu ilçelerine yaparken kendi memleketin olan Adiyaman ilçelerine kalici bir eser birakmadin. Allah için bir okul, bir taziye evi, bir çesme yap ve bir yurt yaptirdin mi?”

“Bedenleri Esenlerde olan gözü dogdugu topraklarda olan kardeslerimize hizmeti asli görevimiz olarak kabul ederiz”

Mustafa Kus “Malatya`nin Pütürge Ilçesine Esenler Belediyesi otogar yapiyor haberi Sizin gazeteniz dede yayinlandi. Haberde  “Baskan Göksu yaptirmak büyüklügün sanindandir, her hangi ticari geliri yok” demisti. Peki, sorarim bende Göksu’ya yaptirmak sanindan ise dogdugu yetistigi topraklara bir tas tasin üstüne neden koymadiniz. Vefani neden ödemiyorsun

Temel atma törenin bir konusma yapan Göksu, “Bedenleri Esenlerde olan gözü dogdugu topraklarda olan kardeslerimize hizmeti asli görevimiz olarak kabul ederiz. Asil insanin abadi insanin mutlulugudur. Biz Esenlerde yasayan insanlarimizin mutlulugunu ve beklentilerini karsilamaya çalisiyoruz” Pütürge Ilçesine hayirli olsun diyorum ve yine soruyorum Göksu’ya Esenlerde hiç Adiyamanli yasamiyor mu? Adiyamanlilar mutlu olmayi hak etmedeler mi. yapilan seçimler de hemserilerimin oylarini aldiniz.

 

“Biz nasil Esenler ’deki kardeslerimizin tüm ihtiyaçlarini karsilayici hizmetler üretiyorsak”

Esenler Belediyesinin Sinop’un Saraydüzü ilçesine yapilan Esenler Kültür Merkezi içinde konusan Kus “Oradaki vatandaslarimiza hayirli olsun. Saraydüzü Esenler Kültür Merkezi düzenlenen bir törende konusma yapiyor Göksu burada sunlari söylüyor “Fazla söze gerek yok. Sehremini olarak bizler göreve seçilirken insanlara hizmet etmek ve yine onlara hesap vermek üzere göreve geliriz. Esenler Istanbul’un en yogun nüfusa sahip ilçelerinden bir tanesi. Nüfus yogunlugu itibariyle Sinoplu kardeslerimizin agirlikli oldugu bir ilçe. Arzuladigimiz sey sudur: Biz nasil Esenler ’deki kardeslerimizin tüm ihtiyaçlarini karsilayici hizmetler üretiyorsak, yazin memleketlerine gittiklerinde de ayni hizmetleri alabilecekleri tesislere sahip olmalaridir. Iste bu kültür merkezi de bu amaçlar yapilmistir.

Esenlerde tekstil isi ile ugrasan Adiyamanli hemserilerimiz, Esenlerde yasayan vatandaslarimiza en çok istihdam sagliyorlar diyen Kus “sorulmaz mi bunca Esenlere katki ve emegi olan Adiyamanli hemserilerimizin belediyelerinin taleplerini karsilik vermiyorsunuz? Adiyaman’a bir çivi çakmadiniz.”



  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı