Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Mustafa Usta Iftiralari Belediye Meclisine tasidi.

Mustafa Usta Iftiralari Belediye Meclisine tasidi.

Mustafa Usta ilçe kongresinde hakkinda meclis üyesi Kemal Sahin`in, isnat ettigi iftiralari Belediye Meclisine tasiyinca Meclis Üyesi Kemal Sahin kelimenin tam anlamiyla geri vites atti.

Mustafa Usta Iftiralari Belediye Meclisine tasidi.

Mustafa Usta ilçe kongresinde hakkinda meclis üyesi Kemal Sahin’in, isnat ettigi iftiralari Belediye Meclisine tasiyinca Meclis Üyesi Kemal Sahin kelimenin tam anlamiyla geri vites atti.

CHP Meclis Üyesi Kemal Sahin’in, ilçe kongresinde  “hirsizlik yaptilar elimde belgelerim var” diyerek meclis üyesi Mustafa Ustay’i ilçe kongresinde konusamadigi için zor duruma sokmustu. Meclis Üyesi Mustafa Usta’da bu konuyu, Esenler Belediye Meclisinin 2018 Yili Ocak Ayi Meclisinin ilk oturumuna tasimasi bir anda gündem olusturmasina neden oldu.

Esenler Belediye Meclisinin 2018 Yili Ocak Ayi Meclisinin Gündem Maddelerine geçmeden önce yasanan gündem disi konusmalarda olaylar söyle gelisti.

Usta "Sahin’i IFTIRACI ve MÜFTERI ilan ediyorum"
Belediye meclisinin gündem maddelerinin görüsülmesine geçilmeden önce, gündem disi söz alan Mustafa Usta,”Hepiniz beni taniyor ve biliyor. Yasamim boyunca onurumla, gururumla mücadele ettim. Yasamim boyunca bogazimdan bir kurus haram lokma geçmedi, geçmeyecek. Ancak CHP Meclis üyesi Kemal Sahin, ilçe kongresinde ve degisik ortamlarda, benim özellikle 544 parselle ilgili rüsvet aldigimi, sagda solda söylüyor. Ben bu parselle ilgili bir rüsvet aldimsa o rüsveti bana  sizler vermissiniz. Kongre salonunda elimde belgeler var diye hava atan Sahin sahsima ve rüsvet verdigini iddia ettigi sizlere ve meclise suçlamada bulunmustur. Kendisinde belge varmis, simdi o belgeleri sunsun.  Bu agir suçlamayi yapan sayin meclis üyesinin simdi sizlerin huzurunda kimden ve ne zaman rüsvet aldigimi ispat etmesini istiyorum. Ispat edemezse kendisini IFTIRACI ve MÜFTERI ilan ediyorum.” Dedi

Belediye Meclis Üyesi Kemal Sahin ise geri vites atarak “Ben Esenler Belediyesi rüsvet verdi veya Mustafa Bey rüsvet aldi demiyorum”

Meclis Üyesi Kemal Sahin geri vites atti

Mustafa Usta konusmasinin ardindan kendisinden bu konuda bir açiklama istedi. Meclis Baskani Murat Gülkiran Belediye Meclis Üyesi Kemal Sahine söz vererek Sahin “Burada demagoji yapmasin. Bu arkadas partiden ihraç edilmistir. Ben Esenler Belediyesi rüsvet verdi veya Mustafa Bey rüsvet aldi demiyorum. il disiplin kurulunda o neyle suçlandigini biliyor.Konusursam sokaga çikamaz.Kendisi neden disipline verildigini biliyor. Söyleyeceklerim bu kadar” diyerek kisa bir cevap verdi. Bu cevap yeterince meclisi tatmin etmedi ki konusmalar devam etti. Iftiralar meclise tasininca Belediye Meclis Üyesi Kemal Sahin ise geri vites atmis oldu.

Gökçebas, "Maddi ve manevi tazminat açacagiz"
Tüm bu tartismalara sesiz kalmayan AKP Belediye Gurup Baskan Vekili Osman Gökçebas, “Belediyemizle ilgili böyle bir çirkin iftirada bulunan bu arkadas hakkinda maddi ve manevi tazminat açacagiz. Bu iftiranin davacisi ve takipçisi olacagiz. Kendilerine yakistiramadik” dedi.

“Mustafa bey burayi mahkemeye tasirken bu arkadaslar burayi oybirligi ile bu meclisten geçirdiler.
Belediye Baskan yardimcisi Ömer Çetinkaya, konunun anlasilmasi için ve 544 parselle ilgili süreçi anlatacagim diyerek söz aldi. Ömer Çetinkaya, Mustafa bey diyor ki, 544 parselle ilgili bana bu iftirayi attilar. Sebep de bu parselle ilgili aklanmis bir mesele var. Kendi arkadaslari diyorlar ki “Sen burayi akladin ve bunun karsiliginda sen rüsvet aldin” hâlbuki Mustafa bey burayi mahkemeye tasirken bu arkadaslar burayi oybirligi ile bu meclisten geçirdiler. Kendileri oy verdiler. Evet, o dosya Mustafa beyin olmadigi oturumda verdiginiz oylarla oybirligi ile geçti. Mustafa beyde bu arkadaslara hakli olarak “Siz burayi oybirligi ile geçirdiniz, siz burasi için rüsvet mi aldiniz veya size kim rüsvet verdi” diyor. Ben buradan söylüyorum ve Kemal beyde sunu iyi bilsin belediye rüsvet vermez” Dedi.

Daha sonra gündem maddelerine geçildi. Gündemin 1 maddesinde bulunan Denetim komisyonu üyelerinin seçimi vardi. Denetim Komisyonuna Seçilen Meclis üyeleri Sabahattin Yigit 32 oy,Orhan Vardar 32 Oy,Mehmet Kazim Esen 32 Oy aldi.3 oy ise bos çikti.Diger gündem maddeleri komisyonlara sevk edilmesi ise oy birligi ile kabul edildi.Meclis Persembe günü ikinci oturumda toplamak üzere kapatildi.



  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Perşembe 20.8 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Cuma 17.8 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı