Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Mustafa Kaplan “Bütçenin yatırım ve hizmet odaklı bir bütçe olmadığı”

Mustafa Kaplan “Bütçenin yatırım ve hizmet odaklı bir bütçe olmadığı”

Gelecek Partisi Esenler İlçe Başkanı Mustafa Kaplan Esenler Belediyesinin 2.ek bütçeyi Belediye Meclisinden geçtikten sonra bütçe görüşlerini açıklamalara devam ediyor. Bütçenin yatırım ve hizmet odaklı bir bütçe olmadığı, israf v

Değerli Esenlerliler;

Biliyorsunuz, Esenler Belediyesi 2.ek bütçeyi yaptı. Ama maalesef 2.ek bütçe yatırım için yapılmadı. Yapılan 400 milyonluk ek bütçenin açılımına baktığımız zaman, paraların Esenlerde acil ihtiyaçlarımızı karşılamadığı görülmektedir. Aksine israf sayılabilecek, olmasa da olabilecek kalemlere harcama yapıldığı görülmektedir.

Halkımıza Esenlerimizin sorunlarını sorsak öncelikli sorunlar olarak yapı stokunun bozukluğu, okul sayısının yetersizliği, hastane ihtiyacı, otopark ihtiyacı, anaokulu ve kreş ihtiyacı olarak sıralandığını görürüz.

İktidar bize soruyor projeniz var mı? Esenlerdeki vatandaşın problemini sizler nasıl çözeceksiniz?

Biz Gelecek Partisi olarak sadece 2.ek bütçe üzerinden bile örnek verecek olursak 400 milyon TL ile sorunlarımızı çözmek adına yapılabilecekleri aşağıda sıraladık.

- Deprem riski ve yapı stokunun kalitesizliğini çözmek için;1000 adet 2+1 daire yapılarak, kentsel dönüşüm amaçlı olarak Esenlerdeki vatandaşlarımıza verilebilirdi. (İnşaat m2 bedeli ÇŞB 4B rakamı olan 4.950TL/m2 üzerinden hesaplanmıştır.)

-  En az 12 adet tam teşekküllü okul yapılarak Esenlerimizin okul sorununu çözebilirdik. Aynı zamanda çiftli eğitimden tekli eğitime geçilebilirdi. Bunun yanında çocuklarımızın Esenlerin dışına çıkmayarak eğitimlerini Esenlerde tamamlayabilirdi. Böylece, ailelerimiz fazladan servis ve yol parasına harcamayarak bütçelerinde tasarrufa gidilebilinirdi. (Okul yapım maliyeti ortalama 33.000.000 TL/ad)

- Esenlerimize 2 adet tam teşekküllü devlet hastanesi yapılabilirdi. (Hastane maliyeti 200.000.000TL/ad)

- Esenlerimizin her mahallesine 2 ad. toplamda 34 adet anaokulu ve kreşi yapılıp, halkımızın hizmetine sunulabilinirdi. (Kreş maliyeti 10-12 milyon TL/ad.)

- Esenlerin en büyük sorunlarından biri olan otopark sorununu çözmek için kullanılacak 100’er araçlık olmak üzere 40 tane otopark yapılabilinirdi. (Otopark maliyeti 15.000.000 TL/ad)

 

Sevgili halkımız, bu sadece 2. Ek bütçe ile yapılabilecek hizmetler!. Bunun 1.Ek bütçesi olan 590.000.000 TL da hesaba katılacak olursa yatırım ve hizmet odaklı bir bütçe planlansa neler yapılabileceği görülecektir.

Halkımız her şeyin en iyisine layıktır. Esenlerimizin öz kaynakları bu sorunları çözmeye yeterlidir. Yeter ki israf ve yönetim zafiyeti olmasın.

Kamuoyuna saygılarımızla sunarız.

Mustafa Kaplan

Gelecek Partisi Esenler İlçe Başkanı



  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 16.1 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı