Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Mustafa Kaplan “Hani her işinizi halka soruyordunuz?..”

Mustafa Kaplan “Hani her işinizi halka soruyordunuz?..”

Gelecek Partisi Esenler İlçe Başkanı Mustafa Kaplan, Esenler Belediye Başkanı Sayın Mehmet Tevfik Göksu’nun 2023 yılı bütçesi tasarısı hakkında yaptığı konuşmasında, bugüne kadar hiç ifade etmediği bir söylemde bulunarak herkesi ş

Kaplan “Hani her işinizi halka soruyordunuz?..” diyerek basın açıklamasında  halka sormadan yaptıkları icraatları bir bir sıraladı…

Basın AÇIKLAMASI;

7 Ekim 2022 Cuma, Esenler Beleyesi Meclis Toplantısı 2023 yılı bütçesi tasarısı hakkında
Sayın Mehmet Tevfik Göksu’nun konuşmasına yönelik basın açıklamamıza devam ediyoruz.

Esenler Belediye Başkanı Sayın Mehmet Tevfik Göksu 2023 yılı bütçesi tasarısı yaptığı konuşmada, bugüne kadar hiç ifade etmediği bir söylemde bulunarak herkesi şaşırttı;

“Her şeyimizi halka sorarız. Yapmış olduğumuz her icraatı halka sorarız.”

Bu algı mühendisliği, ilk değil Sayın Göksu’nun. Şimdi hep beraber bakalım.
Kime sormuş her işini!..

İddia ediyoruz, bırakın Esenler halkımızı, asla bir icraatını ne bir belediye başkan yardımcılarına,
nede bir meclis üyesine sormamıştır.
-Şimdi; Esenlerliler adına soruyoruz!.. 

-Bugüne kadar hangi icraatınızı Esenler halkımıza sordunuz?.

-Yâda şöyle söyleyelim, değerli Esenlerliler; Size, Esenler Belediyesinden Sayın Mehmet Tevfik
             Göksu, yapacağı hangi projesinde ya da işinde sizlere danıştı?..

-Şimdi tekrar biz, Esenlerin yakın yaşanmış tarihinden soralım kendilerine!..

  1. 1-Çiftehavuzlar mahallemizde bulunan, şimdiki değerli 200 milyonluk 5,5 dönüm arazimizi 41 milyona satarken, neden Esenler halkımıza sormadınız?..
  2.  
  3. 2-Oruç Reis mahallemizin 40 yıllık parkını, konut imarına açarken neden Esenlerlilere sormadınız?..
  4.  
  5. 3-Esenler Belediyesinin, Devlete olan borçlarını (SGK vs) ödemek için cami, okul ve hizmet alanlarını satarken neden halkımıza sormadınız?..
  6.  
  7. 4-Esenler Geri Dönüşüm tesisi işletmesini, Sayıştay raporlarına göre ihale etmeniz gerekirken AK Parti’ye yakın bir isme bir protokolle bedelsiz vermenizi neden Esenlerlilere sormadınız?..
  8.  
  9. 5-15 Temmuz mahallemizdeki özel sağlık, eğitim alanlarını ve kafeterya lokanta vs yerlerini birilerine verirken Esenlerlilere verelim mi diye neden sorma ihtiyacı duymadınız?
  10.  
  11. 6-Esenler Dörtyol meydanındaki Dört yaka projesine izin verirken burayı kamulaştıralım da, bir sosyal tesis mi,yoksa yüksek bir bina mı yapılsın diye sormadınız? Buraya bu proje yakışır mı diye neden halkımıza sormadınız?.. Yoksa, Hasip Dinçsoy İlköğretim okulunu bu ucube bina için gölge yapmasın diye mi yıktınız?..
  12.  
  13. 7-Mimarsinan mahallemizdeki Esenler Belediyemizin mülkü olan  binayı, Türgev’e 25 yıllığına kullanım hakkını verirken, Esenlerlilere neden sormadınız?..
  14.  
  15. 8-Belediyede kullanılmak üzere araçların kiralanmasını tek bir firmadan alınmasını doğru olup olmadığını neden Esenlerlilere sormadınız?..
  16.  
  17. 9-Dünyanın parasını araç kiralarken verirken, kiralayalım mı yoksa Sultanbeyli Belediyesi gibi kendi malımız kendi aracımız olsun mu olmasın mı diye halkımıza sormadınız?..
  18.  
  19. 10-Yapılan ihalelerin canlı yayınlanması konusunda neden Esenlerlilere sormadınız?.. Bugün halkımızın tenceresi kaynamazken yıllardır kültürel harcamalarınızı artırarak devam etmenizi, 2023 yılı içinde 16 milyondan 125 milyona çıkarmanızı Esenler halkımıza neden sormadınız?..
  20.  
  21. 11-Pandemi döneminde yapılmaması gerekirken yapılan kültürel harcamalara verdiğiniz paraları, esnafımıza verelim mi diye Esenlerlilere neden  sormadınız?..
  22.  
  23. 12-Bugüne kadar faiz ödemelerine yaptığınız 56 milyonu neden Esenler halkımıza sormadınız? Hani her işinizi halka soruyordunuz?..
  24.  
  25. 13-2023 yılı bütçesi gelirleri için düşündüğünüz, 750 milyonluk bina ve 425 milyonluk arsa satışlarını neden Esenlerlilere sorma ihtiyacı duymuyorsunuz? Yapmış olduğunu her icraatı soruyoruz açıklamanız havada kalmıyor mu?
  26.  
  27. 14-Turgut Reis mahallemizin Karaosmanoğlu Caddesi araç trafik düzenlemesini neden mahalle sakinlerine sormadınız? Hala şikayetler devam ediyor ve yıllardır da düzelteceğinizi ifade ediyorsunuz?..
  28.  
  29. 15-Dörtyol meydanındaki trafiği alta alırken ve meydanın altına neden otopark ihtiyacınız var mı diye sormadınız?.
  30.  
  31. 16-Esenlerin tüm sportif imkânlarını dışardan getirdiğiniz bir futbol takımına verelim mi vermeyelim mi diye Esenlerlilere sormadınız? (Sırf bu yüzden yıllardır Esenlerlilerin takımları sahipsiz kaldı. )
  32.  
  33. 17-Yavuz Selim Mahallemizin spor kulübünü, yıllardır kullandığı binadan çıkarılmasını neden mahalle sakinlerine sormadınız?
  34.  
  35. 18-Yavuz Selim mahallemizin kentsel dönüşüm çalışmalarını neden görmezlikten geldiniz?
  36.  
  37. 19- 2022 bütçesi 1,7 milyarının sadece 500 milyonu ile 2 tane devlet hastanesi ya da 1000 adet 2+1 daire yapma imkânı var iken, yapmayalım diyerek bu bütçelerin 125 milyonu için 2. Taşıt kiralama ve 175 milyonunu müşavir firmalara çarçur edilmesini neden Esenlerlilere sormadınız?..
  38.  
  39. 20-Hani her işinizi halka soruyordunuz?..
  40.  


  • Cuma 18.7 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.7 ° / 9.5 ° Güneşli