Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Mustafa Kaplan “ Sayın Göksu’nun giderayak hazırladığı siyasi PİAR bütçesi…”

Mustafa Kaplan “ Sayın Göksu’nun giderayak hazırladığı siyasi PİAR bütçesi…”

Esenler Belediye Meclisinde Bütçe tasarı konuşmasını eleştiren Gelecek Partisi Esenler İlçe Başkanı Mustafa Kaplan “ Sayın Göksu'nun bütçesi, Esenlerin sorunlarını çözmekten uzak ve rantçı bir bütçedir."

Sayın Göksu’nun arsa satışlarıyla bütçe oluşturmasını sert bir şekilde eleştiren Kaplan basın açıklamasını şöyle devam etti. Kaplan “Sayın Göksu başkalarına talkımı verirken 497.149.773 TL sermaye satışı yaptığını unutmuş olacak ki hala arsa ve varlık satışı yapmaktan bahsediyor ve bunu yatırımcılık olarak sunmaktan geri durmuyor. Bu anlayış yatırım ve vizyon değil eldeki avuçtakini satan hovarda anlayışıdır. Geleceği ipotek altına alma kolaycılığıdır.

Gelecek Partisi Esenler İlçe Başkanı Mustafa Kaplan’ın Basın Açıklaması;

Gözlerim kapalı dinliyorum Göksu’yu…

Gözümü az buçuk açtığım zaman, gerçekler bana göz kırpıyor.

Sayın Göksu’nun mali bütçe tasarısı meclis konuşmasında yaptığı konuşmada, yine her zamanki gibi rakamlar havada uçuştu.

Ama gerçekler çok mu çok başka.

Esenlerin 2009-2022 arası yani 14 yıl bütçe gider tahmini toplamları 3.440.858.000-TL iken 07/10/2022 meclis toplantısında yaklaşık 9,7 milyar kentsel dönüşüm harcamasını Esenler Belediyesi’nin yaptığından bahsetti.

Ayrıca, 2021 yılı sonu itibari ile 459.397.356-TL borcu var iken Eylül ayı itibari ile 170.000.000-TL borcu kaldığını söyledi!. Çok zaman kalmadı faaliyet raporu açıklanacak. Borcun gerçeğini orada görürüz.

Vizyon rakam sallamak değildir. 2009 yılından bu yana, Esenlerimizde yaklaşık 10 yerde kentsel dönüşümden bahsetti. Oysa hayata geçirdiği proje sayısı 3’ü geçmemektedir.  Çifte havuzlar, Kazım Karabekir, Nene Hatun, Tuna Mah. kentsel dönüşüm vaatleri ortada duruyor. Yavuz Selim Mahallesinde halkımız belli bir seviyeye getirdi, orada destek olmak yerine pişmiş aşa su katıldı.

Sayın Göksu, konuşmasından performans programı tanımını yapmakta, bununla kendini başarılı göstermeye çalışmaktadır. Oysa performans programı stratejik planın bir parçasıdır, performans programı stratejik planla bir anlam ifade eder. Bir yılda (2022) üç bütçe yapmak zorunda kalan, stratejik plandan fersah fersah uzaklaşan belediye yönetimi kendi kendini başarılı saymaya devam edebilir maalesef. Bu nasıl bir başarıysa…

2023 tahmini bütçeyi 2,7 milyar olarak sunuyor ama 14 yıldır yönettiği belediye bütçesinin gider gerçekleşmesinin %85,86, gelir gerçekleşmesinin %77,38 olduğundan bahsetmiyor.

Değerleme oranı ile uygun bütçe artışı yapmak yerine, kaynak satışını (Esenlerin varlıklarını) öncelikleyen anlayış, rantçı tanımını baştan hak ediyor demektir.

Daha önce de söyledik 3P plan-para ve personele sahip çıkamadığı her konuşmasından belli olan Sayın Göksu başkalarına talkımı verirken 497.149.773 TL sermaye satışı yaptığını unutmuş olacak ki hala arsa ve varlık satışı yapmaktan bahsediyor ve bunu yatırımcılık olarak sunmaktan geri durmuyor.

Bu anlayış yatırım ve vizyon değil eldeki avuçtakini satan hovarda anlayışıdır. Geleceği ipotek altına alma kolaycılığıdır.

Sayın Göksu “bir talebi” ile bakanlıklarda iş yaptırdığından bahsediyor. Ancak kendi dönemlerinde ihalesi İBB tarafından yapılan vizyon projesi olarak sundukları Nostaljik Tramvay projesinin akıbetinden haberi bile yok.

Biz Sayın Göksu’ya buradan hatırlatıyoruz, 20.07.2017 tarihinde kendi partisinin İBB belediye başkanlığı döneminde 2.950.000-TL ihale bedeli ile ihale edilmiştir. Bu proje metro yatırımları sayfasında gözükmektedir. Görmek isteyenler, gözünü açmak isteyenler internet vasıtası ile bu bilgiye ulaşabilir. Bakanlıkta tanıdık olmasına gerek yok. Birde, o tarihlerde trafik alta alınırken neden alta otopark yapmadınız diye sormak gerekir. Maalesef gerçekler böyle iken olayı manipüle eden de kendileri.

Meclisteki son konuşmasında bundan bahseden ve Bu projenin takibini yapmadığı için gerçekleşmeyen aynı zamanda Esenler esnafının uğradığı ciddi gelir kaybının sorumlusu, Sayın Göksu değil midir? Vizyonerlik sadece kamu kaynaklarını satmak mıdır?.. Bu vebal değil midir?

Esenlerin sorunlarını çözmekten uzak olduğu belli olan bu bütçe, tarafımızca, Sayın Göksu’nun giderayak hazırladığı siyasi PİAR bütçesi olmaya aday durmaktadır.

Haftaya son konuşmasının detayları hakkında basın açıklamalarımıza devam edeceğiz.



  • Perşembe 19.4 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cuma 18.1 ° / 12.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli