Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Mustafa Kaplan “sizlere güvenmememiz bizim suçumuz mu?”

Mustafa Kaplan “sizlere güvenmememiz bizim suçumuz mu?”

Gelecek Partisi Esenler İlçe Başkanı Mustafa Kaplan “Sizler şehre ihanet ettiğini söyleyen bir anlayışın sahiplerisiniz sizlere güvenmememiz bizim suçumuz mu?” dedi.

Gelecek Partisi Esenler İlçe Başkanı Mustafa Kaplan Sayın Cumhurbaşkanın Askeri alanda yapılan Kentsel Dönüşüm konutlarının anahtar teslim töreni için geldiği Esenlerde yaptığı açıklamalara karşı aynı zamanda Sayın Cumhurbaşkanına ve Sayın Göksu’ya kamuoyu önünde yanıtlanması için 10 adet soru sorarak gazetemize basın açıklaması gönderdi.

Kaplan Basın açıklamasında kamuoyuna Esenlerde Kentsel dönüşümün takipçisi olacağız yani; “oldu bitticiliğin, şeffaf olmayan süreçlerin, tekniğe ve hukuka uymayan anlayışların takipçisi olmaya devam edeceğiz demiş idik”  diyerek teslim edilen konutlarından kaynaklanan boşalan arsaların Esenlerin en önemli sorunlarından olan okul, yeşil alan, trafik, otopark ve diğer imar uygulamaları konusunda kısmı rahatlama ve çözüm getirmiş midir gibi açıklanması gereken sorular sordu.

BASIN AÇIKLAMASI

Saygıdeğer basın mensupları, sevgili Esenlerliler,

Sayın cumhurbaşkanı ilçemize gelmeden önce bir basın bildirisi hazırlamış ve sizler ile paylaşmıştık.

Bu bildirinin sonunda oldu bitticiliğin, şeffaf olmayan süreçlerin, tekniğe ve hukuka uymayan anlayışların takipçisi olmaya devam edeceğiz demiş idik.

Bu sözümüzün gereği bu basın açıklamasını yapma gereği duyduk.

Sayın cumhurbaşkanı eline verilen metni okuduğu ve büyük bir ihtimalle düşünüp irdelemediği için konuşup gitti. Ama konuşmasında kat sayıları tutarsızlığından tutun da deprem sonrasında ülkeyi ve İBB’yi uzun yıllar yönettiklerini unutup depreme hazırlık suçunu yeni İBB yönetimine yıkıp gitti.

Acizane sayın cumhurbaşkanından talebimiz, danışmanlarının dediklerini ve özellikle Esenler Belediye başkanı Göksu’nun dediklerini işi bilenlere kontrol ettirip onları ondan sonra deklere etmesidir.

Sayın Cumhurbaşkanı bilmez ama anahtar teslimi yaptığı yer, Sayın Göksu’nun “boş arsada kentsel dönüşümü ebem de yapar” dediği tarzda bir bölgedir! Mevcut yapılaşmaya bakarak güzel olsa da teknik ve şehircilik açısından pek o kadar güzel olmadığı bilirkişi raporlarınca açıklanmış, akıllı kent adına birçok şeyler söylense de altyapısı tam anlamı ile bitirilemeden İBB’den yardım beklenir bir şekilde ve işi bilenlerce TOKİ kalitesi denen sıradanın bile altında bir kalitede teslimi yapılan bir yerdir.

Sağıra yatılsa da biz sorularımızı tekrar sormaya devam edeceğiz:

  1. Teslimi yapılan konut bölgesinde ilk sunumu yapılan ve maket olarak gösterilen bölgede ilk durumdan fazla blok ve konut yapılmış mıdır?
  2. Konut bölgesinin imar planlama hiyerarşine uygunluğu konusundaki itirazlar giderilmiş midir? Konut alanı ve ticari alan dağılımı netleştirilmiş midir? Donatı alanları yeterli midir? Esenler de yeşil alan 20 kat artacak söylemleri yanında mevzuatta belirtilen kişi başına 10 m2 yeşil alanı tutmadığı gerçeği ne olacaktır.
  3. Esenlerin en önemli sorunlarından olan trafik ve otopark konusunda yapılan inşaatlar kendilerine çözüm sunmakta mıdır? Planlarda ulaşım kademelenmesi açısından sıkıntı olduğu belirtilmiş olmasına rağmen bununla ilgili sorunlar giderilmiş midir?
  4. Afişler dahi 60 bin konut yapılacağı söylenmesine rağmen, bu bölge ile ilgili daha önce basında 50.000, 90.000 gibi rakamlar da telaffuz edilmiştir. 60.000 rakamında kalınacağının resmî belgesi var mıdır? Sizler şehre ihanet ettiğini söyleyen bir anlayışın sahiplerisiniz sizlere güvenmememiz bizim suçumuz mu?
  5. Esenler Belediyesi Çiftehavuzlar, Yavuz Selim, Menderes ve Tuna kentsel dönüşüm vaatleri ne aşamadadır.
  6. 15 Temmuz Mahallesi, bu kadar yeni yapılaşma rantlı bir bölge olduktan sonra Başakşehir örneğinde olduğu gibi Esenler ilçesinden ayrılacak mıdır?
  7. 15 Temmuz ve yeni kurulan siteler de site yönetimleri kimler tarafından kaç yıllığına kurulmaktadır. Bunların denetimi ve aidat belirleme koşullarını kim yapmaktadır.
  8. Esenler ilçemizde okul sıkıntısı vardır. Bu bölgede okul ihalesi ve inşaatı yapılmakta mıdır?
  9. Parka bakan şerefiyesi yüksek bölge kura dışında bırakılmış mıdır?
  10. Sayın Göksu deprem için risk oluşturan 98.160 konuttan 56.00 konutu yenilediğinden bahsetmiştir. Oysa plan notlarında aşağıdaki resmi yayınlamaktadır. 

Halep orada ise arşın buradadır. Geniş ortamlarda geniş geniş rakamlar sallamak kolay gelmemelidir.

Biz Gelecek Partisi Esenler Başkanlığı olarak tüm halkımızın menfaatlerini koruyama ve bu soruları sormaya devam edeceğiz. Şeffaflık ilkesinden haberi olmayan, tüm sorduğumuz sorulara duyarsız kalan bu kibirli ve üsten bakan anlayışı Esenlerlilere şikâyet etmeye devam edeceğiz.

Mustafa Kaplan

Gelecek Partisi Esenler İlçe Başkanı



  • Salı 23 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 21.7 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Perşembe 19.4 ° / 14.2 ° Güneşli