Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Nâzim Hikmet’in unutulmaz eseri Maltepe’de Sahnelendi.

Nâzim Hikmet’in unutulmaz eseri Maltepe’de Sahnelendi.

Dünyaca ünlü sair Nâzim Hikmet’in unutulmaz eseri “Memleketimden Insan Manzaralari” usta oyuncu Rutkay Aziz'in muhtesem performansiyla Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde sahnelendi.

 

Haber Elmas AYDOGAN

Usta sairin 120. dogum gününde sahne alan yapim, ünlü oyuncu Rutkay Aziz’in kurgusu ve yönetmenliginde Maltepeli izleyiciyle bulustu. Usta sanatçi  “Mahkum Halil” rolündeki oyunculuguyla sahnede bir kez daha devlesti. Türk edebiyatinin en önemli eserlerinden birinin sahneye uyarlandigi oyuna Maltepeli tiyatro severler büyük ilgi gösterdi. Iki perdelik destansi oyunun müziklerini usta müzisyen Cahit Berkay, dekor tasarimini Savas Dinçel hazirladi. Yönetmen yardimciligini Andaç Sayin’in üstlendigi oyunun efektlerini Hakan Özipek, isigi Mahmut Özdemir hazirladi. Salona Nâzim Hikmet'in silueti ve “Güzel Günler Görecegiz Çocuklar” dizesi yansitildi.



ALKISLARLA BASLADI, ALKISLARLA BITTI

1939'da Istanbul’da Haydarpasa’nin basamaklarinda baslayan oyunda issizlik, açlik ve savas ortaminda ülke ve dünya sorunlarinin tartisildigi, yarinlara umutla bakan bir öyküye yer verildi. Perde Oyunculari ve Aysa Prodüksiyon yapiminda rol alan Taner Barlas, Levent Yilmaz, Levent Ülgen, Özcan Alpar, Ebru Saçar, Ekin Aksu, L. Can Bulut, Enes Sari, Hale Algabri ve Öykü Eraslan sahne performanslariyla izleyicilerin begenisini topladi. Oyunun sonunda oyuncular Nâzim Hikmet’in siluetine dönerek usta sairi alkisladi.



  • Cuma 18.1 ° / 12.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı