Tarih: 11.07.2012 10:18

Neden hep o üç ilçeye çikiyor?

Facebook Twitter Linked-in

Milli Piyango Idaresi, son 42 haftada 29 büyük ikramiyenin Ankara-Çankaya, Istanbul-Pendik ve Antalya-Muratpasa ilçelerine çikmasinin, söz konusu illerin en yüksek oyun hasilatina sahip olmasi bakimindan “Milli Piyango” oldugunu belirtti.

Milli Piyango Idaresi tarafindan sayisal oyunlarda son 42 haftada 29 büyük ikramiyenin 3 ilçeye çiktigi (Çankaya, Pendik, Muratpasa) ve bu durumun saibeli olduguna iliskin bazi basin yayin organlarinda çikan haberler üzerine yazili bir açiklama yapildi.

Milli Piyango Idaresince 42 haftada 168 adet sayisal oyun çekilisi yapildigi ve 221 adet büyük ikramiyenin sahiplerini buldugu belirtilen açiklamada, bu ikramiyelerin 13’ünün Ankara/Çankaya, 9’u Antalya Muratpasa, 6’sinin ise Istanbul/Pendik ilçesine isabet ettigi belirtildi. Istatistiksel olarak, son 42 haftada Türkiye çapinda oynanan kolon sayisinin yüzde 7.85’inin bu ilçelerde oynandigini, buna karsilik büyük ikramiyelerin yüzde 12.66’sinin söz konusu yerlere isabet ettigi kaydedilen açiklamada, “Sansli ilçeler bazinda gayet olagan olan bu durumun ‘normal sartlarda imkansiz oldugu, bu kadar yüksek tesadüf olamayacagi’ gibi ifadelerle çarpitilarak sunulmasinin önyargili oldugu degerlendirilmektedir. Söz konusu üç ilçe, anilan illerin tek sansli ilçeleri de degildir. 221 büyük ikramiyenin 8‘i Istanbul Kadiköy’e, 7’si Avcilar’a, 6’si Fatih’e, 8’i ise Ankara Yenimahalle’ye isabet etmistir. Türkiye çapindaki toplam 5 bin sayisal oyun bayisinin 2 bin 77 adedinin Istanbul, Ankara ve Antalya’da oldugu, ayni zamanda bu illerin en yüksek oyun hasilatina sahip iller içinde yer aldigi göz önüne alindiginda, söz konusu durumun gayet olagan oldugu asikardir” denildi.

Açiklmada, söz konusu “asilsiz iddialara” iliskin hukuki yollara da basvurulacagi belirtildi.

SÜPER TOTO’DAN 11 MILYON TL

Öte yandan, Milli Piyango Idaresi, Süper Loto’nun geçen hafta yapilan çekilisinde de 6 bilen çikmadigi için, devreden ikramiyenin 8 Milyon 91 Bin TL’yi geçtigini bildirdi.

Bu hafta yapilacak çekiliste, 6 bilenlere dagitilacak ikramiyenin 11 Milyon TL’ye ulasmasinin beklendigi ifade edildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —