Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

NEDEN HEP SUSANLARDANIZ?

NEDEN HEP SUSANLARDANIZ?

Yasiyoruz yasamasina ama bosuna mi yasiyoruz? Ölümler, savaslar din ile kutsaniyor. Bolca gaz veriliyor, ayar yapiliyor? Haydi, cepheye deniliyor. Savaslari kim çikartiyor? Silah fabrikalari ölüm kusmak için neden varlar?

 NEDEN HEP SUSANLARDANIZ?

Yasiyoruz yasamasina ama bosuna mi yasiyoruz? Ölümler, savaslar din ile kutsaniyor. Bolca gaz veriliyor, ayar yapiliyor? Haydi, cepheye deniliyor. Savaslari kim çikartiyor? Silah fabrikalari ölüm kusmak için neden varlar?

Sahi ya, olan biteni sorguluyor muyuz? Haksizliklara karsi sesimizi çikartabiliyor muyuz? Yoksa güce mi tapiyoruz? Yoksa her iktidarda, askeri darbelerde firildak gibi dönenlerden miyiz? Bizler birer birey olarak neyiz? Bir hiç miyiz? Yoksa birer volkan miyiz? Neyiz?

Ülkemizin gündemi her taraftan alev almis, ha bire atese körükle gidiliyor. Neden? Bu kadar duyarsizlastik mi? Yoksa korktuk mu? Neden? Sen bir yurttas degil misin? Yoksa mal misin?

Komsularda yangin var. Yangina tek adam yerini saglamlastirmak için daldi. Neden? Komsunun topraginda gözümüz yok demek ki, peki orada yaris atlarini mi kosturuyorsunuz? Yoksa sömürücü ülkelerin arasinda bize de bir sey düser mi hesabi yaptiniz? Ya da Ortadogu batakliginda sen de gel katil oyuna mi denildi? Ne denildi?

Savasin sakasi yok! Alevi yalar yutar insani. Gün olur senin ülkeni de yakar. Ortam gergin, kan ve gözyasi. Niçin savaslara hayir diyemiyoruz? Silah fabrikalari insanliga ve dogaya zararlidir diyemiyoruz? Neden hep susanlardaniz?

Sömüren ülkeler hariç, hiçbir ülkenin garantisi yoktur. Bizim var midir? Sömüren ülke kendisini teknolojisiyle, kurnazligiyla, acimasizligiyla, zalimligiyle bulunmaz bir varlik olarak görüyor. Saldirma gücünü kendinde buluyor. Yasa mi? Ne yasasi? Isgal yasasi mi? Ne?

Önemli olan hiçbir insan ölmesin diye bilir misiniz? Birlikte yasamak istiyoruz diyebilir misiniz? Paylasmak, bölüsmek gibi…

Savaslara çocuklugumdan beri soguk bakarim. Neden savasirlar diye sorardim?

Size gençligimde aklima takilan bir olayi paylasmak istiyorum:

“Türkiye’de silahlar satiliyor, peynir, ekmek gibi. Perakende satanlar yakalaniyor. Poliste falakaya yatiriliyor. Adliye derken cezaevinde son buluyor. Sonracima mahkemeler mahkemeler devam ediyor.

Aklima bunlarin kökünü niçin kurutamiyorlar diye bir soru geldi? Uzun yillar yanitini bulamadim. Çocuklugumda ve gençligimde Hayat Mecmuasi çikardi. Bir sayisinda Adnan Kasikçi’nin yatinin Akdeniz sahillerinde, Kibris’ta oldugu yaziliydi. Bir de ne yaziliydi? Bu zattin dünyaca ünlü silah saticisi olduguna dair bilgi vardi.”

Bakin silah fabrikalari dünyanin birçok ülkesinde var. Aracilar bu ölümcül aletleri satiyorlar. Nedense perakende satanlar yakalaniyor? Sizce insan varlikli seytan bunun neresinde?

Her zaman kendinizi sorgulayin. Güzel bir dünya, ülke birakmak bizlerin ellerindedir. Korkma!

Hüseyin Habip Taskin  03.03.2018



  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli