Bugün, 6 Temmuz 2024 Cumartesi

Net Olmayan Konulara Muhalefet Ederiz

Net Olmayan Konulara Muhalefet Ederiz

Esenler Belediye Meclisinin 4. Seçim Dönemi 4.Çalisma Yili 2012 Senesi Eylül Ayi Meclis Toplantilari`nin 7 Eylül Cuma gününe ait ikinci birlesimi Meclis Baskan Vekili Ömer Çetinkaya Baskanligi`nda gerçeklestirildi.

Haber Merkezi/Gazete Esenler

Net Olmayan Konulara Muhalefet Ederiz

Esenler Belediye Meclisinin 4. Seçim Dönemi 4.Çalisma Yili 2012 Senesi Eylül Ayi Meclis Toplantilari’nin 7 Eylül Cuma gününe ait ikinci birlesimi Meclis Baskan Vekili Ömer Çetinkaya Baskanligi’nda gerçeklestirildi.

Bir önceki birlesime ait tutanak özetinin okunup oy birligi ile kabul edilmesinin ardindan gündem maddelerinin görüsülmesine geçildi, raporlar oy çoklugu ile kabul edildi.

2013 yili yatirim harcamalari ile ilgili Hukuk-Plan ve Bütçe Komisyonu’nun 1 No’lu raporu SP’ li ve CHP’li Belediye Meclis Üyeleri’nin ret vermesine ragmen oy çoklugu ile kabul edildi. Böyle bir karar alan muhalefet meclis üyelerine Esenler halkinin tepkileri gelince, bizde CHP meclis üyesi Hasan Babacana neden ret oyu verdiklerini sorduk.

Yapilacak Herhangi Bir Hizmete Ve Yatirima Asla Karsi Degiliz.

2013 yili yatirim harcamalari ile ilgili 1 No’lu rapora CHP ve SP’li Belediye Meclis üyelerinin ret oyu vermesinin nedenlerini CHP


CHP Meclis Üyesi Hasan Babacan söyle açikladi.“Ortada belli bir plan veya proje yok. Olasi bir durumda KIPTAS’ a TOKI’ ye ve Büyük Sehir’e Esenler Belediyesi’nin borçlanmasi için Belediye Baskanimiza yetki istiyorlar. Somut olmayan konularda yetki istiyorlar. Bizler muhalif Meclis Üyeleri olarak muallâk bir konu için nasil yetki veririz? Net olsunlar. Yapacaklari her projenin ve yatirimin açik ve seffaf olmasini istiyoruz. Bizler Kentsel Dönüsüme ve Esenler’ e yapilacak herhangi bir hizmete ve yatirima asla karsi degiliz. Böyle bir seyi düsünmek akil kâri degildir. Bunlarin bizden istedikleri Belediye Baskaninin borçlanmasi için yetkilendirilmesidir. Bizde böyle bir yetkiyi Esenler Halki adina vermekte yetkili degiliz. Seçimlere 1yil kaldi belediyenin bütçesinden ayrilan bu paralari nerelere kullanacaklarini net bir sekilde açiklamalarini istemek hakkimizdir.”

 



  • Cumartesi 28.8 ° / 21.9 ° Güneşli
  • Pazar 30.6 ° / 22.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 31.3 ° / 22.9 ° Güneşli