Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

New York Times`tan tape yorumu

New York Times`tan tape yorumu

Türkler her zaman iyi dizileri sevdi. Yillar önce takinti ?Dallas` idi? Daha yakin bir tarihte ise?Muhtesem Yüzyil`? simdi ise, izlenecek dizi Türkiye`nin kendi siyasi krizi? sözlerini kullaniliyor.

New York Times`tan tape yorumu

“Türkler her zaman iyi dizileri sevdi. Yillar önce takinti ‘Dallas’ idi… Daha yakin bir tarihte ise‘Muhtesem Yüzyil’… simdi ise, izlenecek dizi Türkiye’nin kendi siyasi krizi” sözlerini kullaniliyor. 

Basbakan Recep Tayyip Erdogan ile oglu Bilal Erdogan arasindaki bir konusmaya ait oldugu iddia edilen tape olayi, New York Times sayfalarina da yansidi. Türklerin televizyon dizilerine olan düskünlügüne vurgu yapan ABD’li gazete, tapeler için “Türkler sansasyonel bir dizi izlemekten kendini alamiyor. Ama bu dizi siyasidir” dedi.

New York Times, “Türkler, sansasyonel bir diziyi izlemekten kendini alamiyor ama bu dizi siyasidir” basligini kullandigi Istanbul kaynakli genis haberine söyle giriyor:

“Türkler, her zaman iyi dizileri sevdi. Yillar önce takinti ‘Dallas’ idi ve belirli bir yasa gelmis olan Türkler hala çok içen bir kadindan, o dizideki ayyas karakteri Sue Ellen diye söz ediyorlar. Daha yakin bir tarihte ise, Osmanli sultanin hareminde geçen, saray entrikasi ve ask konulu Türk dizisi ‘Muhtesem Süleyman’, burada ve Ortadogu’da bir tutku haline geldi. Ancak simdi izlenecek dizi, bir yolsuzluk skandali ile start verilen ve sizdirilmis telefon konusmalarindan olusup sürekli bir akim gibi oynanan Türkiye’nin kendi siyasi krizidir.“

Gazete, krizin simdiden “Türkiye’nin zaten sorunlu olan ekonomisine zarar verdigini” kaydettigi haberinde son tape ile ilgili olarak Basbakan Erdogan’in gösterdigi sert tepkiye degindikten sonra “Türk kamuoyu, hükümetin krizi durdurmak için aldigi agresif adimlar nedeniyle ondan sonra ne gelecegini merak ediyor” diye yaziyor.

Yolsuzluk sorusturmasini, Erdogan için “en büyük meydan okuma” olarak niteleyen NYT, birçok kisinin krizin esasen Erdogan ile Gülen arasindaki iliskinin bozulmasindan kaynakladigini söyledigini belirterek “Simdi birbiriyle savasiyor ve birçok Türk, bir güç mücadelesi ortasinda kaldiklarini söylüyorlar” diyor.

NYT, birçok Türk için skandalin ve nasil ortaya konuldugundan kaygi duydugunu da ifade ettigi haberinde “Ufukta birkaç seçim varken, Türklerin çogu, kendilerini. daha sasirtici açiklamalar için hazirliyor”sözlerini de kullaniyor.

Odatv.com



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli