Cumhuriyet Halk Partisi Esenler Kadın Kolları Başkanı Nezahat Atasoy, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Burdur Cumhuriyet meydanında basın açıklamasında bulundu.
Açıklamasına “Bugün Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak; 81 ilde, 973 ilçede eş zamanlı basın açıklaması yapıyor ve dünyanın bütün kadınlarıyla dayanışma içinde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyoruz.” dedi.
Daha sonra konuşmasında Atasoy: “Her sene bugün, dünyanın her yerindeki kadınların, 8 Mart günü New York'ta hakları için direnirken yanarak hayattan koparılan 129 yol arkadaşımızı kaybetmenin verdiği hüzünle başlayan mücadele ve isyanından bahsetmek istiyoruz. Bugün; acıların, isyanın, kayıpların ve büyük mücadelelerin sonucu ortaya çıkmıştır. Her yıl bugünü, 'kadın mücadelesini büyütme ve umudu örgütleme' günü olarak kutluyoruz. Canı ile en büyük bedeli ödeyen işçi, emekçi kadınların mücadelesini sonsuza kadar yaşatacağımıza söz veriyoruz.” dedi.