Bugün, 6 Temmuz 2024 Cumartesi

Nihat Hatiboglu`nun Oteli Kaçak Çikti

Nihat Hatiboglu`nun Oteli Kaçak Çikti

Taraf Gazetesi 03.10.2014 günü Televizyonda dini programlar yapan Prof. Dr. Nihat Hatipoglu`na ait Sultanahmette`ki Ayasultan oteli ile ilgili haber yapmis ve otel binasinin kaçak oldugunu ileri sürmüstü.

 Nihat Hatiboglu’nun Oteli Kaçak Çikti

Taraf Gazetesi 03.10.2014 günü Televizyonda dini programlar yapan Prof. Dr. Nihat Hatipoglu’na ait Sultanahmette’ki Ayasultan oteli ile ilgili haber yapmis ve otel binasinin kaçak oldugunu ileri sürmüstü.

Istanbul 4 Numarali Kültür Varliklarini Koruma Kurulu, Kültür ve Turizm Bakanligi’na gönderdigi bilgi notunda otelin kaçak oldugunu dogruladi. Hatipoglu’nun binayi Koruma Kurulu’ndan izin almadan yeniledigi ortaya çikti. Hatipoglu’nun Sultanahmet’te bir binayi 4.5 milyon liraya aldigi ve 3 yillik insaat çalismasinin ardindan Aya Sultan adini verdigi otelini 2012’de hizmete açtigi, önceki binanin 12.5 metre olan yüksekliginin otele dönüstügünde 15.5 metreye ulastigi iddia edilmisti.

Tüm bu çalismalarin da Koruma Kurulu’ndan izin alinmadan yapildigi ileri sürülmüstü. Hatipoglu da iddialar karsisinda söyle konusmustu; ‘’Su otelde kaçak bir kat var, gibi yalan, dolan ve iftira dolu haberlerle bütün bu hizmetleri akamete ugratmaya çabalayanlar var. Bu mekân alindiginda 4 katli, bugün 4 katlidir. Iste belgesi. "Iftiranizi geri çekin" desek de duymazdan geldiler. Yalan söylediler. Tekzip ediyoruz. Yayinlamiyor. Vicdaniniz yok mu, bu iftiralardan ne beklersiniz diyoruz utanmadan siritiyorlar. Çünkü kendi iradeleriyle degil, talimatla saldiriyor ve çamur atiyorlar.

Mahkeme-i Kübra`da bu iftiracilarin imanina talip olacagim. Bu yalan ve iftira haberlerini yapan, yayan, vesile olan kim varsa, asla hakkimi helal etmeyecegim. " KÜLTÜR VE TURIZM BAKANLIGI BILGI NOTU GÖNDERDI Iddialarin ortaya çikmasindan sonra Istanbul 4 Nolu Koruma Kurulu Kültür ve Turizm Bakanligi’na bilgi notu gönderdi.

Otelin kentsel sit alani içinde kaldigi, binanin korunmasi gerekli kültür varligi olarak tescil kaydinin bulunmadigi, 1/1000 ölçekli Fatih Ilçesi(Tarihi Yarimada) Koruma Amaçli Uygulama Imar Planinda; 2. derece koruma bölgesinde, bitisik nizamli, yükseklik h:12.50 metre, 2. derece ticaret alaninda kaldigi vurgulaniyor. Hazirlanan bilgi notunda, Fatih Belediyesi’nden otel insaati ile ilgili kurula kesinlikle bilgi verilmediginin alti çizilerek söyle deniliyor; ‘’Yürürlükte bulunan 1/1000 ölçekli Fatih Ilçesi(Tarihi Yarimada) Koruma Amaçli Uygulama Imar Plani notlarinin ‘V-A. Yeni Yapilasmalarda Genel Hükümler’ basligi altindaki V-A-2. maddesine göre ‘1. ve 2. derece Koruma Bölgelerinde yer alan parsellerin tamaminda bu plan notlarina uyularak hazirlanan projelerde ilgili Koruma Kurulu uygun karari alinmasi zorunlulugu’ bulunmaktadir.



  • Cumartesi 28.8 ° / 21.9 ° Güneşli
  • Pazar 30.6 ° / 22.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 31.3 ° / 22.9 ° Güneşli