Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Numan Kurtulmus AK Parti yolunda

Numan Kurtulmus AK Parti yolunda

HAS Parti Genel Baskani Numan Kurtulmus ile eski DP Genel Baskani Süleyman Soylu`nun AK Parti`ye geçisi tamamlanmak üzere.

ANKARA - Basbakan Recep Tayyip Erdogan , iki büyük transfere hazirlaniyor. Erdogan, pazartesi aksami yapilan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantisinda, HAS Parti Genel Baskani Numan Kurtulmus ile birlikte eski DP Genel Baskani Süleyman Soylu’nun AK Partili olabilecegini söyledi ve konuyu tartismaya açti. Bazi MYK üyeleri, “Niye simdi, önceden niye gelmedi?” gibi tepkiler gösterse de çogunluk olumlu görüs bildirdi. 
Erdogan’in Kurtulmus ve Soylu ile birlikte partisinin büyük kongresinde gövde gösterisi yapmasi bekleniyor. Katilimin gerçeklesmesi durumunda partisiyle beraber AK Parti ‘ye geçecek olan Kurtulmus’un parti yönetiminde görev almasi bekleniyor. Kurtulmus’un adi Erdogan sonrasi muhtemel genel baskan adaylari arasinda da geçiyor. 
Erdogan’in Kurtulmus’a 2007 seçimleri öncesi milletvekilligi teklif ettigi biliniyor. Erdogan gibi Kurtulmus da ‘Milli Görüs’ hareketinden yetisen bir isim. Kurtulmus, Erdogan - Gül ve Arinç’in basini çektigi yenilikçi hareket yerine Necmettin Erbakan’i tercih etmisti. SP’ye genel baskan olan Kurtulmus da bir süre sonra Erbakan’la baglarini kopardi ve HAS Parti’yi kurdu. 12 Eylül referandumuna aktif destek vererek tek basina parti gibi çalisan Soylu’nun da son seçimlerde AK Parti’den adayligi gündeme gelmisti.



  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı