Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

O da mi CHP`ye katiliyor

O da mi CHP`ye katiliyor

CHP`de Mustafa Sarigül rüzgari yasanirken bir baska flas gelismede Fethiye`de yasaniyor. CHP`ye yeniden dönen Sarigül`ün Fethiye`nin bagimsiz Belediye Baskani Behçet Saatci içinde dügmeye bastigi ögrenildi.

 

O da mi CHP`ye katiliyor

CHP’de Mustafa Sarigül rüzgari yasanirken bir baska flas gelismede Fethiye’de yasaniyor. CHP’ye yeniden dönen Sarigül’ün Fethiye’nin bagimsiz Belediye Baskani Behçet Saatci içinde dügmeye bastigi ögrenildi.

 

MAYIS AYINDA BIR ARAYA GELDILER

Son dönemde Türkiye’nin gündemine oturan iki flas belediye baskani ayni çati altinda bulusuyor. CHP Genel Baskan Yardimcisi Adnan Keskin’le bir araya gelerek 2005 yilinda ihraç edildigi Cumhuriyet Halk Partisi’ne yeniden dönen Sisli Belediye Baskani Mustafa Sarigül, yuvaya dönüsünü gözyaslariyla açiklamisti.

CHP’den Istanbul Büyüksehir Belediye Baskan adayligina kesin gözle bakilan Sarigül’ün ülke genelinde güçlü isimleri partiye kazandirmak için çalistigi bunlardan birinin de Fethiye Belediye Baskani Behçet Saatci oldugu ögrenildi. Mayis ayinda Fethiye’ye gelen ve kendisi gibi üç dönemdir seçim kazanan Saatci ile birlikte el ele kol kola görüntüler veren Sarigül’ün “Bu davet birçok yere gerekli mesaji vermistir.” seklindeki sözleri ise CHP’ye katilim sürecinde bos durmadigini da ortaya koydu.  

SARIGÜL MESAJI FETHIYE`DEN VERDI

AKP’nin demokratik paketini elestiren ve tek dil vurgusu yapan Kürtçe ve Türkçe bayram kutlama mesajlarini içeren bilboardlarin ardindan MHP tarafindan ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilen, ancak karari beklemeden partisinden istifa eden Behçet Saatci’ya bu süreçte Fethiye halki da destek verdi. MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin tutumu halk tarafindan saskinlikla karsilandi. Bayram sonrasi meclis üyeleriyle birlikte MHP’den toplu istifa furyasi baslamis su ana kadar 105 partili istifa ederek Saatci’ya“yanindayiz” mesaji vermisti. Kamuoyu yoklamalarinda Fethiye Belediye Baskanligi adayligi için yine en güçlü isim olarak öne çikan Saatci Sarigül hakkinda, “Ülkenin durumu ortada. Lider yetistirmekte sikinti çeken ülkeyiz. Istanbul özellikle de Sisli Sarigül gibi bir baskana sahip oldugu için çok sansli” ifadelerini kullanmisti.

ODATV YAZMISTI

Sisli Belediye Baskani Mustafa Sarigül, 3 Mayis tarihinde geldigi Fethiye’de Büyüksehir Belediye Baskanligi için dügmeye basmisti.”Önce Istanbul sonra Ankara” diyen Sarigül’ün bu açiklamalari Fethiye’de Belediye Baskani Behçet Saatçi ile birlikte yapmasi kafalari karistirmisti. Haberi ilk duyuran ise odatv olmustu.Sarigül Saatci hakkinda “Fethiye Belediye Baskani Behçet Saatci tüm zorluklara ragmen 3 defa üst üste seçim kazanmis biri. Bu davet birçok yere gerekli mesaji vermistir.” demisti.

Simdi gözler CHP-Sarigül-Saatci üçgeninde yasanacak gelismelere çevrildi.

Murat Sökdü

Odatv.com



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı