Bugün, 20 Eylül 2024 Cuma

O ifadeler kriz yaratti

O ifadeler kriz yaratti

Basbakan Erdogan ile Irak Kürt Bölgesel yönetimi baskani Mesut Barzani Diyarbakir`da bir araya geldi. Sivan Perwer ve Ibrahim Tatlises`in de kürsüde düet yaptigi günde Basbakan Erdogan da çok tartisilacak açiklamalar yapti.

 O ifadeler kriz yaratti

Basbakan Erdogan ile Irak Kürt Bölgesel yönetimi baskani Mesut Barzani Diyarbakir’da bir araya geldi. Sivan Perwer ve Ibrahim Tatlises’in de kürsüde düet yaptigi günde Basbakan Erdogan da çok tartisilacak açiklamalar yapti.

Erdogan konusmasinin bir bölümünde söyle dedi:

"Bugün de Molla Mustafa Barzani’nin oglu, degerli dostum Mesud Barzani’yi Diyarbakir’da misafir ediyoruz. Tipki babaniz, amcaniz gibi, kardeslerinizin topragina, Diyarbakir’a hos geldiniz. Sizin sahsinizda Kuzey Irak ‘Kürdistan’ bölgesindeki kardeslerimizi de selamliyoruz. Biz Erbil’de kendimizi kendi sehrimizde hissettik. Sevgili Diyarbakirlilar bugün hasrete vatan hasretini, anne, baba, kardes hasretine burada son veriyoruz. Bugün büyük kucaklasmaya sahit oluyoruz.”

Erdogan’in konusmasindaki “Kuzey Irak Kürdistan bölgesi” sözleri TRT tarafindan sansürlendi. Erdogan’in sözleri TRT’de “Kuzey Irak Kürt Bölgesi” seklinde verildi.

Iste o anlar:

 



  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 25 ° / 20.1 ° Güneşli