Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

O Ilana Yanit Verdi: Dört Dörtlük Densizlik

O Ilana Yanit Verdi: Dört Dörtlük Densizlik

30 sanatçinin imzasinin oldugu The Times ilanina sert çikan Basbakan Erdogan, "Bu dört dörtlük bir densizliktir. Times sayfasini kiraya vermistir. Bununla ilgili hukuki girisimde bulunacagiz" dedi.

30 sanatçinin imzasinin oldugu The Times ilanina sert çikan Basbakan Erdogan, "Bu dört dörtlük bir densizliktir. Times sayfasini kiraya vermistir. Bununla ilgili hukuki girisimde bulunacagiz" dedi.

Basbakan Recep Tayyip Erdogan, Sirnak`taki Serafettin Elçi havalimanin açilisini yapmak için yola çikmadan önce gazetecilerin sorularini yanitladi.

`BU DÖRT DÖRTLÜK DENSIZLIKTIR`

Times`da yayinlanan ilanla ilgili de konusan Erdogan "Bunlar düsüncelerini kiraya vermis tipler, eger bunlar gerçekten demokrasiye inansa, yüzde 50 oyla iktidar olmus bir partinin liderine diktatör deme ahlaktan yoksunlugunu gösteremezlerdi. Bu dört dörtlük bir densizliktir. Sen beni nerden taniyorsun? Medya Türkiye`de mahkum diyorlar, gazeteciler içeride diyorlar. Bunlar nasil içeride ki bu yayinlarini bu kadar rahat yapiyorlar. Su an medyanin nasil hakaret ettigi, yalan yanlis haber yaptiklari ortada. Çamur atalim da izi kalsin mantigindalar. Times parayla kendi sayfasini kiraya veriyor. Bu Times`in da ahlaki zaafidir. Times ile ilgili olarak da hukiki girisimde bulunacagiz" seklinde konustu.

Yüzde 10 seçim barajina iliskin "Bizim su anda barajla ilgili herhangi bir oynama, tasarruf gündemimizde yok" diyen Erdogan, "Demokratiklesme paketi ile ilgili açikladigimiz herhangi bir sey yok" seklinde konustu.
 

ILANIN IÇERIGI..

Bati`da sanat dünyasinin en önemli isimleri arasinda gösterilen çok sayida ünlü, d,n Ingiltere`de yayimlanan The Times gazetesine tam sayfa ilan vererek, Gezi Parki`ndaki asiri polis siddeti nedeniyle Basbakan Recep Tayyip Erdogan’i elestirmisti

Basbakan Erdogan`a Türkiye`nin Avrupa Konseyi üyesi oldugu ve Avrupa Insan Haklari Sözlesmesi`nin bir tarafi oldugu hatirlatilan mektupta, "Sonuç olarak, bes masum gencin ölümüne neden olan emirleriniz, Strasbourg`da bir davaya dayanak teskil edebilir" denildi.

Metin söyle:

Bay Recep Tayyip Erdogan Türkiye Basbakani
Ankara, Türkiye. Temmuz 2013
Sayin Bay Erdogan,

Asagida imzasi olanlar, bu mektubu sizin polis güçlerinizin Istanbul’da Taksim Meydani ve Gezi Parki ile Türkiye’nin diger büyük sehirlerindeki barisçi gösterileri, Türk Tabipler Birligi’nin verilerine göre bes kisinin ölmesi 11 kisinin ayrim göstermeksizin biber gazi kullanimi nedeniyle gözünü kaybetmesi ve 8 binden fazla kisinin yaralanmasina neden olacak biçimde, zalimce bastirmasini en güçlü sekilde kinamak amaciyla yaziyoruz. Ancak, Taksim Meydani ve Gezi Parki’nin benzersiz bir siddet kullanimiyla bosaltilmasindan sadece günler sonra, tek suçlari sizin diktatoryal yönetimine çikmak olan bu bes ölüye aldirmadan, Istanbul’da Nuremberg Toplanmasi`ni hatirlatan bir miting düzenlediniz. Sizin hapishanelerinizde Çin ve Iran hapishanelerindeki sayinin toplamindan daha fazla gazeteci var. Buna ek olarak, göstericileri çapulcu, yagmaci, holigan olarak nitelendirdiniz, hatta bu göstericilerin yabancilarin yönlendirdigi teröristler oldugunu söylediniz. Oysa gerçekte, bu göstericiler sadece Türkiye’nin kurucusu Kemal Atatürk’ün öngördügü sekilde laik bir cumhuriyet olarak kalmasini isteyen gençlerdi. Sonuç olarak, bir yandan ülkenizi AB üyesi yapmaya çalisirken, bir yandan Türkiye’nin bir Egemen Devlet oldugunu söyleyerek, AB liderleri tarafindan size yönelik tüm elestirileri reddediyorsunuz. Size 9 Agustos 1949’da imzalanmis Konvansiyon uyarinca Türkiye’nin Avrupa Konseyi’nin bir üyesi oldugunu, 18 Mayis 1954’te Avrupa Insan Haklari Konvansiyonunu imzaladigini ve Avrupa Insan Haklari Mahkemesi’nin yetkisini tanidigini saygiyla hatirlatiyoruz. Bunlarin sonucunda, bes masum gencin ölümüne neden olan emirleriniz, Strasbourg`da bir davaya dayanak teskil edebilir.
Saygilarimizla...

Türkiye’den Fazil Say’in da yer aldigi, “Basbakan Erdogan’a açik mektup”un imzacilari söyle:

ANDREW MANGO, Atatürk`ün biyografisinin yazari
HUGO PAGE, Avukat
RONALD THWAITES, Avukat
DAVID LYNCH, Yönetmen “Mulholland Drive” filmiyle Altin Palmiye ödülü sahibi
SEAN PENN, Aktör/Yönetmen, “Milk” ve “Mystic River” filmleriyle Oscar sahibi
VANESSA REDGRAVE, Aktris, “Julia” filmiyle Oscar ödülü sahibi
SUSAN SARANDON Aktris, “Dead Man Walking” filmiyle Oscar ödülü sahibi
SIR BEN KINGSLEY, Aktör, “Gandhi” filmiyle Oscar ödülü sahibi
JAMES FOX, Aktör
FREDERIC RAPHAEL, Yazar, “Darling” ile Oscar ödülü sahibi
SIR TOM STOPPARD, Senaryo yazari, "Shakespeare in Love" filmiyle Oscar ödülü sahibi
CHRISTOPHER HAMPTON, Senaryo yazari, "Dangerous Liaisons" filmiyle Oscar ödülü sahibi
LORD JULIAN FELLOWES, Senaryo yazari "Gosford Park" ile Oscar ödülü sahibi
VILMOS ZSIGMOND, Sinematograf, "Close Encounters of the Third Kind" ile Oscar sahibi
BRANKO LUSTIG, Yapimci, "Schindler`s List" ve"Gladiator" ile Oscar ödülü sahibi
RACHEL JOHNSON, Yazar
EDNA O`BRIEN, Yazar
CHRISTOPHER SHINN, Senaryo yazari
DAVID STARKEY, Anayasa tarihçisi
FAZIL SAY, Besteci-piyanist
LADY CHOLMONDELY, Chopin Society Baskani
LORD MONSON, Yazar
LORD STRACHCARRON, Belgesel yapimcisi
DOWNSHIRE MARKISI, Toprak sahibi
JEREMY CORBYN MP, Isçi Partisi Milletvekili
EDMUND KINGSLEY, Aktör
IGOR USTINOV, Heykeltras
MAURICE FARHI MBE, Yazar
JACK FOX, Aktör
CLAIRE BERLINSKI, Yazar
OONA CHAPLIN, Aktrist
FUAD KAVUR, Film yapimcisi

Birgün



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı