Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Öcalan`dan `umutluyum` mesaji ve Islam Kongresi çagrisi

Öcalan`dan `umutluyum` mesaji ve Islam Kongresi çagrisi

Öcalan, BDP heyetine verdigi mesajda; "Süreç ile ilgili umudumu korumakla birlikte bu umudun hayal kirikligina dönmemesi için tarihi çagrimi bir kez daha tekrarliyorum" dedi. Öcalan El Kaide gibi örgütlere karsi bir de "Islam Kongresi" toplanmasini önerdi

Öcalan`dan `umutluyum` mesaji ve Islam Kongresi çagrisi

 

Öcalan, BDP heyetine verdigi mesajda; "Süreç ile ilgili umudumu korumakla birlikte bu umudun hayal kirikligina dönmemesi için tarihi çagrimi bir kez daha tekrarliyorum" dedi. Öcalan El Kaide gibi örgütlere karsi bir de "Islam Kongresi" toplanmasini önerdi.

BDP tarafindan yapilan açiklamada, Öcalan`in mesaji olarak sunlar paylasildi:

"Öncelikle bütün halkimiza selam, sevgi ve sükranlarimi sunuyorum.

Dört yildir büyük bir çaba içerisindeyim. Son bir yilda baslatmis oldugumuz sürecin anlami büyüktür. Yürüttügümüz çalismalar önemlidir. Büyük bir çabayla yürüttügümüz bu çalismalar toplumu rahatlatti, büyük zelzele dindi. Fakat büyük, dag gibi sorunlar önümüzde durmaya devam ediyor.

Yürüttügümüz bu çalismalarin formati hatasiyla, sevabiyla bir yilini tamamladi. Önerilerimi devlete yazili ve sözlü olarak sundum. Anlamli derin müzakereler için devletin tavrini bekliyorum.

Ertelemeye tabi tutulmamasi gereken ve sürecin hassasiyeti nedeniyle zaman kaybetmeden derinlikli müzakerelerin hayata geçmesi gerekir. Bu müzakere anlamli ve sonuç alinan bir müzakere olmalidir.

Bu bir yil içinde yasal herhangi bir zemin olusmadigi gibi ne bir ret, ne de bir ilerleme saglanmamistir. Süreçle ilgili umudumu korumakla birlikte, bu umudun hayal kirikligina dönmemesi için tarihi çagrimi bir kez daha tekrarliyorum."

`Islam kongresi` çagrisi
Öcalan`in bayram mesaji olarak duyurulan açiklamalarda ise, Suriye`deki gelismelere paralel olarak Diyarbakir`da bir Islam Kongresi toplanmasi öneriliyor. Açiklama söyle:

Tüm halkimizin Kurban Bayramini kutluyorum.

Özellikle El Kaide, El Nusra gibi Islam’a ihanet içinde olan kesimlere karsi Diyarbakir’da Demokratik Islam Kongresi çagrisini yapiyorum. Bu kongre çalismalarinda Alevisi ve Sünnisiyle tüm halkimizin derinlikli tartismalar yürütmesi, kongrenin anlamli kararlasmalarla ve kurumsallasmalarla sonuçlanmasi son derece önemlidir.

Hz. Muhammed’in Medine Sûra çalismalari örnek alinarak, Seyh Said gibi tarihi kisiliklerin ruhuna uygun olarak bu çalismalarin yapilmasi önemlidir.
Bu temelde tüm halkimizin Kurban Bayramini bir kez daha kutluyorum.

 

 



  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı