Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

ODTÜ`den Gökçek`le mücadele plani

ODTÜ`den Gökçek`le mücadele plani

Ankara Büyüksehir Belediyesi Bayram tatilini de firsat bilerek bir gece baskiniyla ODTÜ`den geçecek yol projesi için agaçlari kesti.

ODTÜ`den Gökçek`le mücadele plani

Ankara Büyüksehir Belediyesi Bayram tatilini de firsat bilerek bir gece baskiniyla ODTÜ’den geçecek yol projesi için agaçlari kesti.

Belediye ekiplerince yapilan gece baskini Ankara basta olmak Türkiye’nin birçok ilinde yapilan protesto yürüyüsleriyle kinandi.

ODTÜ Rektörlügü yaptigi ilk açiklamayla belediyenin gece baskinini kinadi. Rektörlükten yapilan yeni açiklamada gece baskiniyla ilgili yapacaklari eylem planlarini açikladilar.

Iste ODTÜ’nün yaptigi açiklama metni:

"Degerli Mensuplarimiz ve Sevgili Ögrencilerimiz,

Ankara Büyüksehir Belediyesi ekiplerinin Üniversitemizin bilgisi ve izni olmaksizin, 18 Ekim 2013 Cuma gecesi saat 21.15 civarinda Yerleskemize girerek yol insaatina baslamasi ve agaçlari sökerek kaldirmasi ile baslayan sürece ve Çevre ve Sehircilik Bakanligi tarafindan onaylanan ODTÜ Koruma Amaçli Imar Planina iliskin asagidaki bilgileri sizlerle paylasmak istiyoruz:

BIR AYLIK ITIRAZ SÜRESI 4 KASIM`DA DOLACAK

Ankara Büyüksehir Belediyesi ekiplerinin 18 Ekim 2013 Cuma gecesi habersiz ve izinsiz olarak yerleskemize girerek baskin seklinde baslattigi yol insaatinin ve agaçlarin kaldirilmasinin durdurulmasi için Rektörlük tarafindan mesru tüm çözüm yollari denenmis, gece boyunca ilgili kurumlara ve yetkili mercilere sözlü ve yazili olarak ulasilmaya çalisilmistir. Ancak yapilan basvurulara ragmen Belediye ekiplerinin faaliyetleri sabah 6.30’a kadar sürmüstür.

19 Ekim 2013 Cumartesi günü Üniversite Yönetimi, Hukuk Müsavirligi, ilgili birim yöneticileri ve Yönetim Kurulu üyeleri saat 10.00 – 17.00 saatlerinde toplanarak yasal ve idari yönlerden stratejileri tartismistir. Toplantinin sonunda hazirlanan Rektörlük Açiklamasi 19 Ekim 2013 Cumartesi Üniversitemiz web sayfasinda kamuoyu ile paylasilmistir.

20 Ekim 2013 Pazar günü Rektörlük yöneticilerinin, Üniversite Senatosu ve Üniversite Yönetim Kurulu üyelerinin, Sehir ve Bölge Planlama ve Mimarlik Bölümleri ögretim üyelerinin, hukuk müsavirlerinin ve teknik birim yöneticilerinin katilimiyla 14.00 – 19.00 saatleri arasinda bir toplanti yapilmistir. Toplantida, Çevre ve Sehircilik Bakanligi tarafindan onaylanan planin, ODTÜ önerisinden farkli oldugu noktalar degerlendirilmis ve itiraz edilecek noktalar belirlenmistir. ODTÜ’nün plana itirazlari en kisa sürede Bakanliga iletilecektir. Plan 4 Ekim 2013 tarihinde askiya çiktigindan, bir aylik itiraz süresi 4 Kasim 2013 tarihinde sona ermektedir.

ISTE ODTÜ`NÜN EYLEM PLANI

Toplantilarda alinan kararlar dogrultusunda öngörülen eylem plani asagida özetlenmistir.

· Yerleskeye izinsiz girilmesi, agaçlarin sökülerek kaldirilmasi ve bu müdahaleden sorumlu kisi ve kurumlar hakkinda yasal basvurular 21 Ekim 2013 Pazartesi gününden itibaren baslatilacaktir. Bu islemlere iliskin ayrintili bilgiler ilerleyen günlerde sizlerle paylasilacaktir.

· Üniversite Senatosu 22 Ekim 2013 Sali günü saat 13.30’da toplanarak konu hakkinda Üniversitemizin tepkisini yansitan bir metni karara baglayacaktir.

· Üniversite Senatosunun duyurusu 23 Ekim 2013 Çarsamba günü basin mensuplari ile paylasilacaktir.

· 24 Ekim 2013 Persembe günü veya 25 Ekim 2013 Cuma günü Yerleskemize yaklasik 3000 fidan dikilmesini amaçlayan bir etkinlik düzenlenecektir. Bu etkinlige tüm mensuplarimiz ve ögrencilerimiz davetlidir. Etkinlik programi Üniversitemiz web sayfasinda duyurulacaktir.

· Bakanlik tarafindan onaylanan planla ilgili bir bilgi notu hazirlanarak Üniversite kamuoyu ile paylasilacak ve bilgilendirme toplantilari düzenlenecektir.

Yerleskemize yapilan müdahale ve agaçlarin sökülerek kaldirilmasina ve ODTÜ Koruma Amaçli Imar Planindaki degisikliklere yapilacak itirazlara iliskin olarak baslatilan yasal süreçlerdeki gelismeler mensup ve ögrencilerimizle paylasilacaktir.

Bilgilerinize saygi ile sunulur.

Rektörlük"

MIMARLAR ODASI`NDAN MELIH GÖKÇEK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Mimarlar Odasi, Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Melih Gökçek’in ruhsatsiz yol yapim çalismasi için ODTÜ agaçlarini keserek kamu malina zarar verdigi gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.
Mimarlar Odasi’ndan yapilan açiklamada, ODTÜ’de yol yapim çalismalarinda tartismalar sürerken, Ankara Büyüksehir Belediyesi’nin gece baskiniyla agaçlari kestigi hatirlatildi. Ankara Cumhuriyet Bassavciligi’na suç duyurunda bulunan Mimarlar Odasi Ankara Subesi ODTÜ Mezunlari Dernegi’nin özel mülküne girilerek agaç kesildigi bildirdi.

Ankara Sube Genel Sekreteri Tezcan Karakus Candan, hukuki süreç devam ederken ODTÜ Rektörlügü’nden izin alinmadan, tatil günü “yangindan mal kaçirircasina agaç katliami” gerçeklestirildigini vurgulayarak, sunlari ifade etti:

“ODTÜ’de yapilmaya çalisilan yol için onaylanmis proje ve ruhsat yok. Ankara Büyüksehir Belediyesi hukuka aykiri ve keyfi hareket etmistir. ODTÜ agaçlari kamu malidir, Ankara Büyüksehir Belediyesi yetkilileri kamu malina zarar vermistir. Konuyla ilgili sorumlulugu olan yetkililerle ilgili suç duyurusunda bulunduk Gerekli suç duyusunu yaptik. Sorumlular cezalandirilana kadar sürecin takipçisi olacagiz.”

Odatv.com

 



  • Cuma 23 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false