Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Ögretim görevlisi Aylin Sözer, ayrildigi Kemal Delbe isimli erkek tarafindan katledildi

Ögretim görevlisi Aylin Sözer, ayrildigi Kemal Delbe isimli erkek tarafindan katledildi

Istanbul Maltepe'de Kemal Delbe isimli erkek, eski sevgilisi oldugu iddia edilen özel bir üniversitede ögretim görevlisi Aylin Sözer'in üzerine yanici madde döktükten sonra atese verdi. Sözer yasamini yitirdi.

Haber /Elmas Aydogan

Istanbul Maltepe'de Kemal Delbe isimli erkek, eski sevgilisi oldugu iddia ögretim görevlisi Aylin Sözer'in üzerine yanici madde döktükten sonra atese verdi. Aylin Sözer yasamini yitirdi.

Özel bir üniversitede ögretim görevlisi Aylin Sözer'in üzerine yanici madde döken Kemal Delbe isimli erkek, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine de saldirdi.

Kemal Delbe gözaltina alindigi sirada çevredekiler linç girisiminde bulundu.

Bu sirada dairede çikan yangini itfaiye ekipleri söndürme çalismasina basladi. Binanin dumanla dolmasi nedeniyle diger dairelerde bulunan yurttaslar ve çocuklar tahliye edildi.

Apartmanda kalanlarin binadan çikarken yasadiklari panik kameralara yansidi. Itfaiye ekiplerinin sogutma çalismalari devam ediyor.

CINAYETI ITIRAF ETTI

CNN TÜRK Istihbarat Sefi Nihat Uludag, Aylin Sözer'in öldürülmesiyle ilgili Kemal Delbe'nin ilk ifadesinin detaylarini anlatti. Buna göre, Delbe, gözaltina alindiktan sonra verdigi ilk ifadede 32 yasinda oldugunu ve insaatlarda isçilik yaptigini söyledi.Akademisyen Sözer'i tanidigini iddia eden Delbe, sabah saat 08.00 siralarinda Sözer'in evine gittigini belirtti. Orada bir süre Sözer ile konustugunu, daha sonra aralarinda bir tartisma çiktigini söyleyen Delbe, bu tartisma sirasinda Sözer'i bogazini keserek öldürdügünü itiraf etti.

HIRSIZLIK SÜSÜ VERMEK IÇIN EVI DE YAKMIS

Niye evi yaktiklarini sorduklarinda ise; olaya bir hirsizlik süsü vermek için bu islemi yaptigini da söylüyor. Sabah kadar bu sorgu sürecek fiziki deliller aranacak. Isin netligi sabaha kadar devam edecek."

TEK KISILIK HÜCREYE KONDU

Maltepe'de meydana gelen cinayetle ilgili sorusturma çok yönlü sürüyor. Asayis Sube Müdürlügü tarafindan yürütülen sorusturmada Maltepe'de gözaltina alinan Kemal Delbe, Cinayet Büro Amirliginde tek kisilik bir hücreye konuldugu ögrenildi.

ISTANBUL AYDIN ÜNIVERSITESI'NDEN AÇIKLAMA

Istanbul Aydin Üniversitesi Rektörülügü, Ögretim Görevligi Aylin Sözer'in katledilmesinin ardindan bir açiklama yayinladi. Açiklamada, "Kiymetli bir akademisyenimizi böyle korkunç bir olaya kurban vermek, bizim için tarifsiz bir üzüntü, keder ve öfke kaynagidir" ifadeleri kullanildi.

Açiklamanin tamami söyle:

"Üniversitemiz Egitim Fakültesi’nde Okul Öncesi Ögretmenligi Bölüm Baskani olarak görev yapan Dr. Ögr. Üyesi Aylin SÖZER’i, 29 Aralik 2020 Sali günü (Bugün) ögle saatlerinde, maalesef bir kadin cinayetine kurban vermis olmanin derin üzüntüsünü yasiyoruz.

Türkiye’de ve ABD’de alaninda aldigi egitimlerden sonra 2013 tarihinden bu yana üniversitemizde görev yapmakta olan Aylin Hocamiz, gerek akademik birikimi, gerek ögrencilerine yaklasimi, gerek mesai arkadaslariyla uyumu, gerekse hayat dolu, neseli, sicakkanli, yardimsever; “Iyilik Melegi” karakteriyle tüm IAÜ Ailesi’nin büyük sevgi ve saygi duydugu bir ögretim elemaniydi. Ülkemizde egitim vermek için gezmedigi, davetini kabul etmedigi neredeyse hiç bir il kalmamisti. On binlerce ögrenci ve ögretmene bilgisi, deneyimi ile isik olmustu.

Böylesine müstesna bir degeri, ülkemizin son yillarda yükselen bir sorunu olan kadin cinayetine kurban vermis olmak, zorluklar ve sikintilarla geçen 2020 yilinin bizim açimizdan en aci ve en unutulmaz anisi olmustur. Ögrenci ve personelinin yüzde 60’i kadin olan, Türkiye’nin aydinlik yarinlarinin yetistirilmesinde büyük görevler üstlenen ve gelecegin güçlü kadin liderlerini yetistirmekten gurur duyan bir yüksekögretim kurumu olarak, kiymetli bir akademisyenimizi böyle korkunç bir olaya kurban vermek, bizim için tarifsiz bir üzüntü, keder ve öfke kaynagidir. Bir akademisyenin ne kadar büyük emek, özveri ve zorluklarla yetistigini düsünürsek, toplumumuzun kaybi daha iyi anlasilabilir.

IAÜ Ailesi’nin, kiymetli hocamizin tüm ögrencilerinin ve sevenlerinin basi sag olsun."



  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli