Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Okmeydani'nda silahli kentsel dönüsüm baskisi

Okmeydani'nda silahli kentsel dönüsüm baskisi

Okmeydani Fetihtepe mahallesi sakinleri kentsel dönüsüm kapsaminda evlerinden çikmasi için silahla tehdit edildi. CHP'li Kilinç “Gerilimden dogrudan Bakan Murat Kurum sorumludur” dedi.

Okmeydani Fetihtepe mahallesi sakinleri, bir grup silahli kisi tarafindan evlerinden çikmalari yönünde tehdit edildi. Mahalle sakinleri karakola giderek kendilerini tehdit eden sahislardan sikayetçi oldu. 

Olay 18 Nisan günü, Okmeydani Fetihtepe mahallesinde yasandi. Kendilerini belediye meclis üyesi olarak tanitan ve silahlari bulunan 10-15 kisilik grup, evlere giderek kentsel dönüsüm kapsaminda konutlarin bosaltilmasini istedi. Mahalle sakinlerinin duruma tepki göstermesi sonrasi arbede yasanirken, gruptan bazi kisiler silahlarini göstererek tehdit etti. Yasanan gerginligi yerinde incelemek üzere CHP Istanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kilinç, CHP Beyoglu Meclis üyeleri ve Iyi Parti Meclis üyeleri ile birlikte mahalleyi ziyaret etti. Kilinç, kentsel dönüsümün mülk sahiplerinin rizasiyla gerçeklestirilmesi gerektigini ancak Fetihtepe'de zor kullanma ve tehdide varan ifadelerin oldugunu vurguladi. 

BAYRAMA KADAR EVLERIN BOSALTILMASI ISTENIYOR

Kentsel dönüsüm kapsaminda kiracilarin bayrama kadar evlerinden çikmalarinin istendigine dikkat çeken Kilinç, "Aksi takdirde kira yardimindan yararlanamayacaklari söyleniyor" dedi. Belediye meclis üyelerinin ikna odasi kurarak, kiracilari ikna etmeye çalistigini kaydeden Kilinç yasananlarla ilgili Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum’u uyardi: "Halkin istemedigi, halkin riza göstermedigi, halkin tarafi olmadigi, mahalle temsilcilerinin, Istanbul Büyüksehir Belediye yönetiminin içinde bulunmadigi bir çalisma birakin basarili olmayi, burada gerginlige neden olmaktadir."  

'GERGINLIKTEN BAKAN KURUM SORUMLU'

Fetihtepe mahallesinde dogan biri olarak mahalleyi iyi bildiginin altini çizen Kilinç, daha önce de konuyla ilgili Bakan Kurum'a ulasmaya çalistigini anlatarak sunlari söyledi: “Ama Bakan Kurum bunlari dinlemedi. Simdi söylüyorum; burada bir zor uygulaniyor, halkin üzerinde tehdit var. Isin sahibi sensin. Buradaki gerilimden dogrudan Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum sorumludur. Gerginlige neden olan ve silah gösterdigi ifade edilen kisilerin kimler oldugunun, sokaga çikma izinlerinin bulunup bulunmadiginin, silahlarinin ruhsatli olup olmadiginin incelenmesi için Içisleri Bakani Süleyman Soylu’yu da göreve davet ediyorum."

'HEPINIZIN KAFASINA SIKARIZ'

Sözcü'de yer alan habere göre, Fetihtepe'de yasayan S.K, kendisini tehdit eden ve silah çeken kisilerden karakola giderek sikayetçi oldu. S.K, ifadesinde "Yaklasik 3 haftadir Beyoglu Belediyesi'ne bagli çalisanlarca Fetihtepe Mahallesi'ndeki komsularimiz rahatsiz olmakta, evlerimizin bosaltilmasi ile alakali tehditler almaktaydik" dedi. S.K., 18 Nisan günü yasanan olayda da O.N ve C.P isimli sahislarin bellerinden silah çikararak "Hepiniz çikacaksiniz, çikmamaniz durumunda sizi öldürürüz, hepinizin kafasina sikariz" diyerek hakaret ve tehdit etmeye basladiklarini anlatti.

ALPER TAS: ZORBALIKLA KENTSEL DÖNÜSÜM OLMAZ

Fetihtepe mahallesinde yasanan anlarin görüntülerini sosyal medya hesabindan paylasan SOL Parti PM Üyesi Alper Tas "Beyoglu Fetihtepe Mahallesi 3550 Ada’da baslarinda AKP Meclis Üyelerinin bulundugu zorbalar Kentsel dönüsüm projesine riza göstermeyen yurttaslari tehditle evlerinden çikarmaya zorluyor. Zorbalikla Kentsel Dönüsüm olmaz..." ifadelerini kullandi. 31 Mar yerel seçimlerinde Beyoglu ilçesinden belediye baskani adayi olan Tas'in paylastigi görüntülerde yasanan tartisma sirasinda bir kisinin elini beline götürdügü görülüyor.

Okmeydani Fetihtepe mahallesi sakinleri, olaydan bir gün önce Beyoglu Belediyesi meclis üyeleri tarafindan ziyaret edilmis ve kentsel dönüsüm kapsaminda evlerini bosaltmalari için ikna edilmeye çalisilmisti. (DUVAR)



  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli