Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Öktem; Ben de sizden biriyim

Öktem; Ben de sizden biriyim

Balkan göçmeni Cumhuriyet Halk Partili üyeleri bir araya getirmek amaciyla Cumhuriyet Halk Partisi Istanbul Büyüksehir Belediyesi eski Grup Baskan Vekili Kemal Akar`in öncülügünde bir gece düzenlendi...

 SINASI ÖKTEM, BIR BALKAN SEVDALISIDIR…

Balkan göçmeni Cumhuriyet Halk Partili üyeleri bir araya getirmek amaciyla Cumhuriyet Halk Partisi Istanbul Büyüksehir Belediyesi eski Grup Baskan Vekili Kemal Akar`in öncülügünde bir gece düzenlendi...

Düzenlenen geceye CHP Istanbul 2. Bölge milletvekili aday adaylari Sinasi Öktem, Ayse Hale Atalay, Kemal Çiloglu ve Tülay Bal katildi. Geceye katilan milletvekili aday adaylarinin hepsine tesekkür eden CHP IBB eski Grup Baskanvekili Kemal Akar, CHP Istanbul eski Il Baskani ve 2. Bölge Milletvekili Aday Adayi Sinasi Öktem ile Balkanlar`da yasanan olaylarla ilgili Cumhuriyet Halk Partisi Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu`nun talimatiyla yaptiklari çalismalari anlatti.

Akar, konusmasinda sunlari söyledi; Balkanlarda dogmus bir insan olarak geçmiste Bosna`da yasanan Sirp Katliami` na karsi o süreçte dayanisma içinde olduk. Yine Kosova`da Sirplar`in zulmüne ugrayan Kosavalilarin yürütmüs oldugu mücadelede yanlarinda yer aldim. Daha sonra dogum yerim olan Makedonya`ya baslayan gezilerimle Balkanlara karsi var olan ilgim ve duyarliligim artarak devam etti. Bu ilgi ve duyarlilik içinde Makedonya`da ve Balkanlarda yaklasik 700 yillik tarihi olan Osmanli Belgeleri`ni incelemeye basladigimizda orada yasayan insanlarimizin ciddi anlamda zulüm gördügünü katledildiklerini ve topraklarindan sürüldüklerini görebiliyoruz.

`Ülkemizde 20 milyon Balkan kökenli yurttasimiz var`

Makedonya ve Balkanlar konusunda uzman H. Yildirim Aganoglu`nun kaleme almis oldugu `Balkanlarin Osmanli`dan Cumhuriyet`e Balkanlarin Makus Talihi Göç` adli kitabi inceledigimizde su an Türkiye`de yaklasik 20 milyon Balkan kökenli yurttasimizin yasadigini görebiliyoruz. Daha nice tespitler isiginda Cumhuriyet Halk Partisi`nin Balkanlar`da daha aktif bir politika izlemesi gerektigi düsüncesiyle bir toplantida Genel Baskanimiz Sayin Kemal Kiliçdaroglu`na tespitlerimizi sunduk. O toplantinin isiginda Balkanlara iliskin çalismalari yapmak üzere beni ve CHP Istanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayimiz Sinasi Öktem ile Genel Baskan Yardimcimiz Haluk Koç`u görevli kildilar. Bu ön toplanti görevlendirmenin bir parçasi oldu. Bu çalismayi gelecekte Balkan kökenli CHP`li arkadaslarimizin bir platform etrafinda politika üretmesini saglamak amaciyla gerçeklestirmeyi planladik. Bu çalismalarla toplantilara katilim sayisini arttirarak Balkan kökenli CHP`li kardeslerimizin politikada etkin rol alabileceklerini düsünüyoruz.

`Balkan göçmeni yurttaslarimiz için çifte vatandaslik yasasi hayata geçmelidir`

Bu geceye katilan arkadaslarin hepsine sonsuz tesekkürlerimizi sunuyorum. Balkanlardaki insanlarimiza yiyecek ve gida yardimi yapmak yeterli degildir. Balkanlar`da yasayan insanlarimizin Türkiye Cumhuriyeti`nde bizlerle ayni imkanlara sahip olabilecegini saglayacak çifte vatandaslik yasasinin hayata geçmesi gerekmektedir. Yine Balkanlar`daki belediyelerle CHP`li belediyelerin sembolik kardes belediyecilik anlayisi yerine daha aktif kardeslik belediyecilik sürecinin gelistirilmesi gerekmektedir. Bu toplantimiz kesinlikle soven bir yaklasimla düzenlenmis bir toplanti degildir. Türkiye Cumhuriyeti vatandasi olmaktan onur duyan, Atatürk ilke ve düsüncelerini özümseyen herkes din, dil, etnik köken ve mezhep farkliliklari bir tarafa birakilarak bizim kardeslerimizdir. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandasi olmaktan onur duyan insanlariz. Ancak politikada ve ülkede mühacir muamelesi görmek yerine bu ülkenin asli bireyleri olarak daha aktif politikalar üretmek için bir araya gelmek zorundayiz. Biraz önce de ifade ettigim gibi bu toplantilar çoban atesi gibi büyüyecek genis halkalar halinde daha büyük toplantilari beraberinde getirecektir.

`Asil hedefimiz 7 Haziran`da partimizi iktidara tasimaktir`

Bunun için partimizde yaklasan bir ön seçim nedeniyle 2. Bölge`den aday adayi olan Balkan kökenli Ayse Hale Atalay, Kemal Çiloglu, Tülay Bal, Muradiye Sit arkadaslarimiz ve bir Balkan Sevdalisi olan ayni zamanda partimiz tarafindan Balkanlar`da çalisma yapmak üzere görevli kilinan eski Il baskanimiz ve 2. Bölge Milletvekili Aday Adayimiz Sinasi Öktem`e aramizda olduklari için tesekkür ediyor, kendilerine basarilar diliyoruz. Asil görevimiz ön seçimden sonra 7 Haziran`da yapilacak genel seçimlerde partimizi iktidara tasimaktir. Bosnak, Bati Trakya, Makedonya, Yunanistan, Bulgaristan kökenli arkadaslarimizi temsilen RUIAD Baskani Cavit Ganiç, Bayrampasa eski Ilçe Baskani Zahit Gürdal, CHP Eyüp Belediye Baskan Adayi Ferzan Özer, Eski Gaziosmanpasa Belediye Baskani Ismail Rüstemoglu, Rumeli Dernekleri Federasyonu 2. Baskani ve Büyüksehir CHP Meclis Üyesi Fettah Dindar, Gaziosmanpasa CHP Belediye Meclis Üyesi ve ilçe Sekreteri Akif Altin, Necibe Kumi Arslan arkadaslarimiza bu gecemize katildiklarindan dolayi tesekkür ediyorum.

Öktem; Ben de sizden biriyim

CHP Istanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayi Sinasi Öktem, uzun yillardir Edirne`de bagcilik ve çiftçilikle ugrastigini belirterek, "Bu nedenle sizleri daha yakindan tanima sansi buldum. Yasadigiz sorunlari çok iyi biliyorum. Kendimi sizlerden biri olarak görüyor, buradaki tüm aday adayi arkadaslarima ve hepimize basarilar diliyorum" diye konustu.

Toplanti bitiminde katilanlara H. Yildirim Aganoglu`nun Osmanli`dan Cumhuriyet`e Balkanlarin Makus Talihi Göç adli kitabi hediye edildi.



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı