Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Okula mescit isteyen ögretmen: `Komünistler ve Aleviler kucak kucaga oturan milletlerdir`

Okula mescit isteyen ögretmen: `Komünistler ve Aleviler kucak kucaga oturan milletlerdir`

Ankara`daki bir lisede mescit açmak isteyen tarih ögretmeni, konuyla ilgili hazirladigi dilekçeyi imzalamayan ögrencilere mezhepsel ayrimcilik uyguladi ve hakaret etti. Ögretmenin ögrencilere, ?Komünistler ve Aleviler kucak kucaga oturan milletlerdir? ded

Ankara’daki bir lisede mescit açmak isteyen tarih ögretmeni, konuyla ilgili hazirladigi dilekçeyi imzalamayan ögrencilere mezhepsel ayrimcilik uyguladi ve hakaret etti. Ögretmenin ögrencilere, “Komünistler ve Aleviler kucak kucaga oturan milletlerdir” dedigi iddia edildi.

Akdere Çagribey Anadolu Lisesi’nde bir ögretmenin, okulda mescit açilmasi için hazirladigi dilekçeleri ailelerine imzalatmalari için ögrencilere baski yaptigi belirtildi. Dilekçeleri kabul etmeyen ögrencileri sinifta Alevi ve Sünni olarak ayri yerlerde oturtan ögretmenin ögrencilere, “Komünistler ve Aleviler kucak kucaga oturan milletlerdir” dedigi iddia edildi.

Cumhuriyet`ten Mert Tasçilar`in haberine göre, Tarih ögretmeni Nuri Isik, görev yaptigi Akdere Çagribey Anadolu Lisesi’nde mescit açilmasi için dagittigi dilekçeleri ailelerine imzalatmalari için ögrencilere baski yaptigi ögrenildi. Isik’in bu girisimine bazi ögrenciler karsi çikarak dilekçeleri kabul etmediler. Bunun üzerine ögrencilere tepki gösteren Isik’in, ögrencileri Komünist ve Alevi olmakla suçladigi, siniflarda ögrencileri Sünni ve Alevi diyerek ayri oturttugu belirtildi.

Okul Müdürü Ali Özdemir iddialari kabul ederek “O konu üzerinde hassasiyetle duruyorum. Konuyu ilçe milli egitim müdürümüzle görüstüm. Hocamizin fevri davranislari olursa sonucuna katlanir. Bu kötü seyler kesinlikle müsaade edilmeyecegini de bilmesi lazim” ifadelerini kullandi. Milli Egitim Bakanligi da okula müfettis göndererek sorusturma baslatti.

Mescit talebi için, “Bunun kesinlikle olmayacagini zaten gelen velilerimize de söyledim. Onlara böyle bir talebin yerinin su anda TBMM ve anayasa oldugunu söyledim. Okul zaten böyle bir makam degil” ifadelerini kullanan Özdemir, ilçe milli egitim müdürü ile de görüstügünü belirtti.

Mescit açilmasi için kendisine verilen dilekçeyi ailesine imzalatmayi kabul etmeyen ögrenci C.D., diger ögrenciler tarafindan Facebook üzerinden tehdit edilirken okulda ögrenciler tarafindan sikistirildi.

Müdür Özdemir, C. D’nin tehdit edilmesini ve okulda yasanan tartismalari, “Ufak tefek seyler. Onlara ben müdahale ettim. Kardeslik duygusunu anlattim. Kimse kimseyi ötekilestirmesin dedim. Gerekeni anlattim, sizler müsterih olun. Böyle bir sey burada kesinlikle meydan bulmaz” sözleriyle degerlendirdi.

soL



  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli