Okulda sadece ?Çavus? var

Okulda sadece ?Çavus? var

Yapimina 1 Mart 2013 tarihinde baslanan Neyyir Turhan Ilkögretim Okulu ek bina insaatinda in cin top oynuyor. Yüklenici firmasinin iflas ettigi ögrenilen okulda gündüzleri velilerin ?Çavus? ismini verdikleri kedi, geceleri ise madde bagimlilari kaliyor.

Okulda sadece “Çavus” var

Yapimina 1 Mart 2013 tarihinde baslanan Neyyir Turhan Ilkögretim Okulu ek bina insaatinda in cin top oynuyor. Yüklenici firmasinin iflas ettigi ögrenilen okulda gündüzleri velilerin “Çavus” ismini verdikleri kedi, geceleri ise madde bagimlilari kaliyor.

Ihalesi Istanbul Il Özel Idaresi tarafindan yapilan ve 2013 yilinin Ekim ayinda bitirilmesi hedeflenen Neyyir Turhan Ilkögretim Okulu ek bina insaati yüklenici firmanin iflas etmesi nedeniyle yarida kaldi. Ilgisizlikten adeta çürümeye terk edilen okul insaatinda gündüzleri velilerin “Çavus” ismini verdikleri kedi, geceleri ise madde bagimlilari kaliyor.

Ögrenci velileri ise, belirlenen sürenin üzerinden yaklasik 11 ay geçmesine ragmen okulun tamamlanamamasina sert tepki gösteriyorlar. Çocuklarinin misafir okulda yeterince egitim alamadigini belirten ögrenci velileri gazetemize söyle konustular;

“Okulumuzun ek binasi 2013 yilinin Ekim ayinda tamamlanmasi hedefleniyordu. Ancak çikan bazi sorunlar nedeniyle bu süre çok uzadi ve en sonunda da yüklenici firmanin iflas ettigi açiklandi. Suan gördügünüz gibi ilgisizlikten dolayi çürümeye terke dilen okulumuzun insaatinda in cin top oynuyor. Sadece bizim ara sira yemek verdigimiz ve ismini Çavus koydugumuz kedi kaliyor.

Her hangi bir güvenlik olmadigi için geceleri ise insaatta madde bagimlilari kaliyor. Bunun yani sira insaatin bazi malzemeleri hirsizlar tarafindan çaliniyor. Bakin birçok tugla ve malzeme birileri tarafindan paramparça edilmis durumda. Bu kamu malina yazik günah degil mi? Simdi ögrenci velileri olarak soruyoruz bundan sonra ne olacak? Çünkü bizim çocuklarimiz yaklasik 2 yildir Kemer Ilkögretim Okulu’nda misafir olarak egitim gördükleri için yeterli seviyeye ulasamadiklarini düsünüyoruz.

Ondan sonra yetkililerimiz kalkip Esenler egitimine su yatirimi yaptik, Esenler egitimine bu yatirimi yaptik deyip duruyorlar. Unutmasinlar lafla peynir ekmek gemisi yürümüyor. Çünkü bizler lafa degil, icraata bakariz. Iste her sey ortada ve görünen köyde kilavuz istemez. Onun için artik yetkililerimiz vaat vermeyi biraksinlar ve okul insaatimizin biran önce bitirilmesini saglasinlar”

Kaynak: Bölgede Ilk Haber